Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-07-2010, 09:38:53

Witam,mam na imię Marcin i dnia 13.06.2010 r. zostałem uderzony w głowę drzwiczkami od szafki i przebywałem na oddziale chirurgii urazowo -ortopedycznej od 14-16.06.2010 r. w jaworznickim szpitalu wielospecjalistycznym, skąd też właśnie pochodzę, po wykonaniu TK okazało się, że mam w części potylicznej torbiela pajęczynówki o wym. 25x10mm i neurolog powiedział mi, że to nic groźnego ale potrzebna jest konsultacja neurochirurgiczna bo albo to będzie tylko do obserwacji albo już do wycięcia. Powinienem się bać tej operacji czy to nic groźnego? Proszę o odp. na mojego maila marcin89-17-89@o2.pl z góry dziękuję
gość
10-07-2010, 09:39:47

Witajćie.Rok tem dowiedziałem sie w Krakowskim przypadku o tym że mam torbiela.Lekaże nie chcieli powiedzieć mi tego w oczy...Problemy zaczeły się dużo wcześniej..Na początku były zwykłe słabsze bóle głowy..Miałem i mam problemy z mówieniem i normalnym funkcjonowaniem.Torbiel rozwija się u mnie od 15 lat....Od samego urodzenia męcze sie z nim.Wybieram się do 3 gimnazjum...Już teraz mam ciężkie problemy z nauką i boje się że nie przejde kolejnych klas...Nauczyciele wiedzą o tym i poprostu unikają tej wiadomośći że mam torbiela...Nawet dziś dostałem ataku...Prawie zemdlałem...Mam bardzo mocne bule głowy oraz mrówienie w nogach i rękach.Jeśli ktoś chciałby mnie poznać piszcie na 10611455.gadu.życze wam powrotu do zdrowia!
Adrian.
gość
10-07-2010, 09:40:08

Witajćie.Rok tem dowiedziałem sie w Krakowskim przypadku o tym że mam torbiela.Lekaże nie chcieli powiedzieć mi tego w oczy...Problemy zaczeły się dużo wcześniej..Na początku były zwykłe słabsze bóle głowy..Miałem i mam problemy z mówieniem i normalnym funkcjonowaniem.Torbiel rozwija się u mnie od 15 lat....Od samego urodzenia męcze sie z nim.Wybieram się do 3 gimnazjum...Już teraz mam ciężkie problemy z nauką i boje się że nie przejde kolejnych klas...Nauczyciele wiedzą o tym i poprostu unikają tej wiadomośći że mam torbiela...Nawet dziś dostałem ataku...Prawie zemdlałem...Mam bardzo mocne bule głowy oraz mrówienie w nogach i rękach.Jeśli ktoś chciałby mnie poznać piszcie na 10611455.gadu.życze wam powrotu do zdrowia!
Adrian.
gość
10-07-2010, 09:40:43

Adrian.
gość
23-07-2010, 09:47:34

mnie operował dr kasprzak przyjmuje prywtnie w bydgoszczy
Początkująca
04-08-2010, 19:09:41

witajcie;) również mam torbiel i wiem o nim od kilku dni... umieszczony jest miedzy półkulami... narazie jest bez płynu i ma ok 12mm, wiec jest bardziej błonką niż torbielą... mój lekarz powiedział że mogło to mieć bardzo negatywny wpływ na mój wygląd... czy coś Wam wiadomo na ten temat??
gość
07-08-2010, 09:57:30

Witam wszystkich Chcialabym zapytac czy przez torbiel mozna stracic zycie? Nasluchalam sie,ze jak sie leci samolotem dluzej niz dwie godziny,to torbiel sie "pompuje" i jak peknie,to nastepuje smierc-czy to prawda?Mam chlopaka,ktory ma torbiel juz dlugi czas,ale nigdy nie chce sie umowic na zadne badania-powiedzial,ze nie chce wiedziec jak jest wielka,bo i tak nic z tym nie zrobi.Ja ciagle mysle o tym i boje sie bardzo o Niego.Czy naprawde jest mozna umrzec przez torbiel????
gość
18-08-2010, 21:29:04

witam co do torbieli mam ja juz 17 lat a sam ma 19... Moja torbiel jest dosyc duza i mam załozony dren do mózgu który odprowadza płyn poniewaz nie dalo sie jej usunąc bez powaznych konsekwencji... od pewnego czasu nasilają mi sie bóle głowy i to bardzo silne... niewiem dlaczego tak jest i co sie tam dzieje
gość
21-09-2010, 08:03:04

Witam. Maż miał w lutym br. udar mózgu niedokrwienny. Neurolog po szpitalu kazała mu zrobic rezonans. Wczoraj odebraliśmy wyniki. Ma 2 cm torbiel pajeczynówki po lewej stronie głowy w okolicy móżdżku.
TK w szpitalu nie wykazało niczego. Czy tak duża torbiel po 6 m- cach od badania w szpitalu nie powinna budzic niepokoju? Mąż załamany całkowicie. Jak mu pomóc?
gość
07-10-2010, 12:15:36

Od jakiegoś czasu bolała mnie strasznie głowa a niedawno dostałam paraliżu prawej strony i miałam zaburzenia wzroku jak się okazało mam torbiel pajęczynówki z lewej strony płatu czołowego ma mniej więcej 3cm lekarz powiedział że mam się oszczędzać i nie przemęczać. Ale niedługo idę do neurochirurga i on zdecyduje czy będą mi go usuwać. Zastanawiam się czy ta torbiel może pęknąć i się rozlać. Może ktoś wie coś na ten temat

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: