Reklama:

TORBIEL PAJĘCZYNÓWKI :( JAK MAM ZYC?? (513)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-02-2010, 20:43:38

dzieki bardzo..do profesora sie zarejestuje.a tymczasem mam juz umówioną wizyte w bydgoszczy u doktora Paczkowskiego.czekamy do 16 lutego.na szczęśie mój syn czuje sie nieżle..pozdrawiam
gość
03-02-2010, 10:19:10

Witam weszystkich torbielowców!,

mam do Was takie pytanie, może znacie odpowiedź. Czy torbiel określa się jako 'obce ciało' w organiźmie?
gość
07-02-2010, 13:26:18

czesc nazywam sie Przemek mam 20 lat ma torbiel pajeczynowy wrodzony mam pytanie czy moge cwiczyc na silowni piszcie na gg 8910598
gość
24-02-2010, 11:19:38

też to mam. boli coraz bardziej.
gość
24-02-2010, 17:55:56

jestem juz po wizycie w klinice w Bydgoszczy.4 cm.torbiel to maleństwo tak powiedział lekarz.kazał żyć i funkcjonować normalnie.jedynym przeciwwskazaniem sa sporty kontaktowe czyli boks odpada!!za rok badania kontrolne.bóle glowy napewno nie sa od torbieli tylko od zmiany ciśnienia-tak powiedzial doktor.kontrolowac ciśnienie...nie wiem co o tym wszystkim myśleć
gość
02-03-2010, 18:09:53

Czesc . ja mam 13 lat jestem wczesniakiem .
ja tak ze mam torbiel pajenczynowki mialam go wykryto w wieku 8 lat mialam miec operacje ale torbiel zaczol sie zmniejszac ale teraz mam codziennie bule glowy kilka dni temu mialam rezonans magnetychny i mama mowi ze wyniki so takie same jak byly czyli :
Torbiel w gurnym lewym rogu o wymiarach 1,7 na 1,2
,ale jej nie wieze mam przeczucie ze cos jest ze mno zle ;((((
gość
03-03-2010, 18:21:57

hej mam torbiela pajeczynuwkii w prawej skroni leczę się są dni że czuje się dobrze a czasem wręcz tragicznie bole głowy zawroty pracuje w zakładzie krawieckim prawie non stop pracujemy nadgodziny nie chcę zostawać bo zawsze to odchoruje za to jestem szykanowana przez kierownictwo co mam robić czasem mam tego dość pomozcie !
gość
04-03-2010, 09:25:28

Torbiele,duze,małe ,wielkie...nie ma znaczenia.Ponieważ lekarze ptrzą na ogólny stan zdrowia pacjenta nie zależnie od wieku.Jesli miewa ataki padaczki,zaburzenia wzroku,omdlenia,bóle tak silne ,ze wymiotuje to wtedy decyduja sie na zabieg.
Ingerencja w nasze czaszki niesie ryzyko i to logiczne ,ze nie beda ryzykować jeśli nie ma pewnosci po roku ,ze torbiel nam sie nie powiekszy:)
Szczególnie dzieci: rosna,czaszka takze a torbiel moze stanąć w miejscu.
Dlatego nie panikują i kaząrobić MRI za rok.
Jesli bedzie III stopień to trzeba wraz z bardzo silnymi objawami.
A tak..tabletki przeciwbólowe i nie zbyt duzy wysiłek fizyczny i uwazać na głowy.
.."słodkiego miłego życia"..< cyt. lekarza> i do zaobaczenia za rok.
Pozdrawiam Anna
gość
11-03-2010, 18:27:53

nic sie nie martw,nie ma sie czego bac!! Ja mam 23 lata i mialam torbiel pajeczynowki od urodzenia a nawet o tym nie wiedzialam.czulam sie swietnie do momentu kiedy mialam wypadek samochodowy,zaczelu sie dziwne,klujace bole gowy.Po paru miesiacach okazalo sie ze torbiel sie rozlal po uderzeniu i powstal krwiak przymozgowy. Natychmiastowa operacja,spedzialam w szpiatlu tylko 3 dni!! Mialam swietnych specjalistow w Gdansku.dzis jestem 9 m-cy po operacji i niestety miewam bole glowy ktore beda mi juz towarzyszyc chyba zawsze.Bole sa tylko po duzym wysilku lub stresujacym dniu.
Zycze Ci dobrego specjalisty i zdrowka:) bedzie dobrze,zobaczysz
gość
14-03-2010, 15:04:28

Witam! W maju 2009 urodziłam dziecko i wówczas zaczęły się u mnie bóle głowy, zawroty,zachwiania równowagi, uczucie jakby głowa rozsadzana była od środka.. W sierpniu byłam u neurologa i dostałam skierowanie na MR głowy. Na początku marca 2010 miałam badanie, gdzie w wyniku jest opis *** w prawej okolicy czołowej obwodowo poszerzona torbielowato przestrzeń pajęczynówkowa o wymiarach 40x11x33mm z odcinkowo zwężoną wewnętrzną blaszką kości pokrywy czaszki***. Boję się, bo nie wiem co to znaczy, a te bóle cały czas się nasilają, od paru tygodni mam czasami tak jakby ***przerwy w widzeniu***. Mam dwoje małych dzieci i tym bardziej chciałabym się dowiedzieć co to jest? wizytę u neurologa mam dopiero za miesiąc, a wchwili obecnej nie stać mnie na prywatne leczenie... Bardzo proszę o wszelkie informacje, z góry DZIEKUJE

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: