Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-04-2010, 21:13:13

To ja już nie wiem gdzie iść i nie wiem kto może mi pomóc w takim razie , chce wreszcie normalnie zyć ;/
ale czy jest ktoś tutaj kto miał te trzesienia glową i poszedl do psychologa/neurologa i mu pomógł ?i jaki byl sposob leczenia ?
Początkujący
29-04-2010, 15:06:15

Witam wszystkich serdecznie. Również mam niekontrolowane ruchy głowy. Boję się, że może to być choroba Huntingtona... Czytałem o tej chorobie i jestem teraz strasznie przerażony! Napiszcie jakie macie objawy lub w jakich sytuacjach to ma miejsce. Mój numer gg: 8899266. Pozdrawiam!
gość
03-05-2010, 10:51:26

Sorry....juz moze tak zgorzkniałam ale musze wam powiedziec ze to wszystko bez sensu jak walczysz wszystkim co jest dostepne od 6 lat i objawy sie pokarzaja.*** to w cholere. Tracicie czas na lekarzy.
gość
03-05-2010, 10:51:55

Sorry....juz moze tak zgorzkniałam ale musze wam powiedziec ze to wszystko bez sensu jak walczysz wszystkim co jest dostepne od 6 lat i objawy sie pokarzaja.*** to w cholere. Tracicie czas na lekarzy.
Początkująca
17-05-2010, 15:27:06

Witam. Mam 15 lat. Od dłuższego czasu (ok. 2 lata) mam tiki nerwowe. Polegają one na ruszaniu nosem. Nie umiem nad tym panować. Myślałam, że mi to przejdzie z biegiem czasu, ale to się tylko nasila. Do tego, od miesiąca zaczęły mi się pojawiać tiki nerwowe oczami...Na początku pojawiały się tylko czasami, ale teraz jest tak cały czas. Nie wiem jak mam je opisać. To jest takie jakby wykrzywianie oka, zwłaszcza lewego... Strasznie mnie od tego oczy bolą. Również nie umiem nad tym zapanować. Nie mogę przez to normalnie żyć. Czy mam się udać z tym do lekarza? Czy może z czasem mi to przejdzie ? Dziękuje z góry za odpowiedzi.Zapomniałam jeszcze dodać, że jak się denerwuje to mam jakieś dziwne ruchy ustami.

Błagam o pomoc...
gość
21-05-2010, 13:32:14

Tiki to problem mojego synka. Ma je od 6 roku życia. Były dosć słabe na początku, zawsze dawałam mu na to kwasy Omega 3 na wspomaganie układu nerwowego i pomagało, ale potem odstawialiśmy jak zanikały.
Ostatnie tiki były silne i takie, że wszyscy zwracali na nie uwagę. Dziecko przeżywało ( chłopiec ma teraz 9 lat), ja też się niepokoiłam. Poczytałam na tym forum jak duży to może być problem. Synek miał głównie ruchy głową i ramionami, a także oczami. Nie mógł w żaden sposób nad tym zapanować, a ludzie jak to ludzie, zaraz dopytywali dlaczego on tak robi. To bardzo stresujące było, och...
Podałam dziecku intensywną kurację naturalnymi suplementami które używam do leczenia rodziny z wszelkich infekcji . Do tików wybrałam zestaw: Sok Noni, Omega 3, Magnez + witaminy z grupy B. Jest super efekt, choć trzeba było poczekać. Tiki zanikły w 99% i na razie odstawiliśmy te suplementy. Nie wiem czy słusznie, bo może trzeba by było nadal je utrzymywać. Chyba jednak do nich powrócę w mniejszych dawkach bo obawiam się nawrotów.
Dla nas to pomogło. Jeśli ktoś chciałby wypróbować to mogę doradzić, bo bardzo dobrze znam te suplementy. Nie spodziewałam się kiedyś, że wykorzystam je w tej dolegliwości, ale niestety i nas to dopadło.
Chętnie doradzę 506 490 464

Pozdrawiam
gość
27-06-2010, 12:48:35

lol mi was!!!
Początkujący
03-07-2010, 18:51:38

Gość 2007-03-28 14:25:00 czesc,ja mam to samo, tez szukam odpowiedzi, ale nikt nie wie... u mnie chodzi o glowe, szczegolnie jak ktos na mnie spojrzy, zaczyna mi sie trzas, juz mam tego dosyc, nawet myslalam, ze to moze fobia spoleczna, ale ja sie nie boje kontaktow z ludzmi, tylko tego, ze ktos zauwazy... chcialabym wiedziec co to jest, bo to strasznie komplikuje zycie

pozdrawiam i zycze powodzenia
czesc tez mam takie tiki jak ty:( taka sama sytulacje maxakra ( moglbys dac mi swoje gg chcialbym z taba porozmawiac o tym?
gość
30-07-2010, 13:29:11

Witam mam na Imię Kamil i obecnie mam 16 lat mam problem z Tikami bardzo proszę o jakomś radę, gdyż problem ten mam od 9 roku życia.
Mam dość juz ciągłego stresu przez tą chorobę prosze naprawde pomuszcie.
(Ciągle uderzam w myszkę od komputera ręką, wciągam brzuch, uderzam nadgarstaki itd)
Bardzo prosze pomuszcie !!!
gość
05-08-2010, 13:33:21

witam moim zdaniem ruszanie głową jak ktoś na was patrzy to nie są tiki pomocy powinniście szukać u psychologa ja mam tiki już ok 20 lat ruszam głową wydaje dzwięki nawet wtedy kiedy jestem sam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
gość
Proszę o odpowiedź
Dzień dobry robiłam rezonans magnetyczny głowy i wyszło mi , że w połowie długości stoku widoczne jest ognisko hiperintensywne o średnicy 0,7 cm np.odpowiadające ( tluszczakowi ) czy to coś groźnego jest? Proszę o odpowiedź
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Dyskopatia szyjna z objawami neurologicznymi
Witam. Ok 8 tygodni temu miałem epizod z nagłym bólem i sztywnością szyi(wcześniej zdarzały się, ale ustępowały w ciągu tygodnia), jednak tym razem powrót do względnej sprawności zajął ok 2 tygodnie, a pozostał lekki ucisk i słyszalny dźwięku przy kręceniu szyją. Od 3-4 tygodni zaczynam mieć objawy neurologiczne, z początku to było delikatne uczucie ciepła w jednej dłoni, tydzień później zdecydowanie bardziej wyczuwalne uczucie ciepła i uczucie zmęczenia już w obu dłoniach, po kolejnym tygodniu delikatne mrowienie, dzisiaj pierwszy raz miałem silne mrowienie przy wstawaniu z łóżka(przy ziewnięciu przy którym spięły mi się mięśnie szyi poczułem w obu dłoniach jak bym uderzył się w łokcie), wszystkie te objawy występują przy poruszaniu głową, więc jestem 99% pewien że to to. Od ok tygodnia przyjmuję niesteroidowe leki przeciwzapalne przepisane przez ortopedę, w tej chwili czekam na MRI żeby potwierdzić na 100% diagnozę, ale niestety to trwa, a objawy eskalują szybko. Nie mam z kim o tym rozmawiać(kolejna wizyta u lekarza z wynikami MRI za 2 tygodnie, jedyna osoba którą znam, a która przechodziła to samo miała kilka miesięcy między delikatnym a silnym mrowieniem, u mnie to tydzień), a boję się o moje zdrowie, czy nie skończę na wózku jeszcze zanim zacznie się leczenie. Pytanie czy przy kolejnych objawach(jakich, niedowład, paraliż?) nie powinienem zgłosić się na SOR? Czy przy ewentualnym niedowładzie/paraliżu jest możliwe późniejsze przywrócenie sprawności? Czy przy takich objawach i szybkości ich postępowania jakiej teraz doświadczam jest jeszcze szansa , że leczenie farmakologiczne i fizjoterapia przyniosą efekt?
Reklama: