Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-03-2009, 20:13:00

Ja mam taki problem.... Ruszam nosem na wszystkei strony jest to głupie !! przeszkadza mi to ;/. Ruszam uszami ale malo kto to widzi, często musze wyprostować szyje...Ruszam policzkami POTRZEBUJE POMOCY !!
gość
21-03-2009, 21:03:00

A u lekarza byłeś? Polecam neurologa.
gość
26-03-2009, 14:07:00

Ja mam taki problem że bez potrzeby ruszam strasznie często głową w prawo lewo i do góry. Wiele ciężkich chwil przeżyłem miedzy innymi właśie rozwód, kochanke ojca, i najmocniejsze bylo jak na moich oczach zabito nozem najlepszego przyjaciela ;(... Nie moge z tym tikiem sobie poradzić kiedyś go mialem zniknął a potem znowu sie pojawił. Nie wiem co robić ! Na poczatku wakacji ciagalem nosem bez powodu potem przestalem i zaczalem machac glowa ;(
gość
30-03-2009, 19:37:00

ja teżmam tiki nerwowe od urodzienia a mam dopiero 11 lat i moja mama niewie co ze mną zrobićbo nie znamy leku plissssssssss! powiecie mi jaki lek mam kupić
gość
30-03-2009, 20:45:00

d
gość
30-03-2009, 20:52:00

Ja mam 21 lat i tiki mialam od dzienistwa równiez ale nigdy nie bylam u lekarza..Mruganie,machanie glowa,szyja, dotykanie rzeczy.. poza tym jak dojrzałam tiki troche ustały... ostatnio przeszły calkiem na rok. I teraz dopiero zaczeło mnie to wkurzac.. Nie wiem jak to wyjanić robie taki dziwny ruch tłowiem zaciskajac miesnie bo mam wrazenie jakbym chciała koścmi zeber ruszyć.. i tak ciagle sie wierce że naprawde mnie juz strasznie lewy bok boli jakbym sobie wbijała to zebro i dalej to robie..
gość
07-04-2009, 21:39:00

16-01-2009 o 21:38, gość :
heyka mam 21 lat i z trzęsieniem glowy meczę się już ok. 10 lat. jestem już tym naprawde zmęczona , te ciągłe pytania dlaczego tak głową ruszasz czasem mam ochote odpowiedzieć po *** . w szkole dużo osób się zemnie z tego powodu naśmiewało co wcale niebyło przyjemne niech wszyscy się od nas *** bo to wcale niejest tak łatwo żyć jak ci sie łeb cały czas trzęsie
...przeczytalem wiekszosc postow i chyba nikt nie wpadl na to,ze to moze byc poczatek chad,czyli psychoza maniakalno depresyjna,depresja dwobiegunowa,roznie nazywane,mam 28 lat i od zawsze to mam ....tiki,mroganie ,glowa,barki,uda itd.lekarstwem jest weglan litu,kyory syabilizuje okres hipomani i jak idziesz w dol niewiem jak to sie nazywa bo dopiero zaczynam sie leczyc,ale to jest dlugi proces kupe specjalistow,ktorzy wykluczaja po kolei co Ci nie dolega,zainteresuj sie tym,objawy: kilka miesiecy kiedy jestes bogiem i denerwuje Cie wszystko,a potem kiedy masz tego dosyc,dodam jeszcze,ze zawsze to mialem ale dopiero ostatniej zimy to zauwazylem... glowa do gory...pozdrawiam
gość
17-04-2009, 13:39:00

JA TEZ MAM OD CZASU DO CZASU TAK ZE MRUGAM OCZAMI TO JEST SPOWODOWANE NAJCZESCNIEJ NERWICA NAJLEPSZA JEST MELISA NA USPOKOJENIE POWINNO PRZEJSC A JESLI NIE TO LEPIEJ ISC DO LEKARZA I ONI MOZE COS PRZEPISZA JA MAM TAK ZE POJAWIA SIE I ZNIKA NA NP ROK I POZNIEJ WRACA ZNOW
gość
20-04-2009, 19:41:00

ja mam właśnie taki problem mam tiki nerwowe w oczach niechciała bym już miec ale co biore tabletki bo musze już mam mniejsze ale jeszcze mam wolała bym nie mieć ale cóż niestety mam ale staram sie tym nie przejmować bo wiem że to przejdzie kiedyś a nie którzy jak macie nieprzejmujcie sie tym to przejdzie
gość
21-04-2009, 17:55:00

witam wszystkich już pisałam wcześniej na tym forum ale w końcu się wzięłam do kupy i poszłam do neurologa no i dowiedziałm się że to się nazywa drżenie samoczynne czy jakoś tak i wogóle ma jeszcze jakąś bardziej fachową nazwe. Pani doktor (bardzo miła) zapisała mi jakieś tabletki za 3zł i za miesiąc do kontroli. Od jutra zaczynam je brać. Poza tym usłyszałam ze na coś takiego warto spróbować... alkoholu. Pytała się czy pije na co ja ze ostatnio nie bardzo bo mnie strasznie żołądek boli po alkoholu ale powiedziała ze warto spróbować chociaż niwielka ilość bo dużej ilości ludzi właśnie z taki przypadłosciami pomaga alkoohol (troche alkoholu). Pytam się: No ale jak mam zabrać browara do szkoły i sobie popijać na lekcjach? na co pani doktor że W szkole nie ale np. PRZED i ogólnie jak wiem ze mnie czeka jakaś stresujaca sytuacja. Ech no cóż wypróbuje... Pozdrawiam wszystkich tikowiczów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: