Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-05-2008, 15:22:00

slyszal ktos z was o tym http://www.kuzdrowiu.pl/ http://www.kuzdrowiu.pl/
http://www.kuzdrowiu.pl/

wejdzcie sobie na ten link i poczytajcie ponoc skuteczna metoda leczenia jest, rozmawialem juz z ta pania i powiedziala mi ze wyleczyla wszystkich pacjentow co miala do tej pory.

slyszal ktos o niej? albo zna ktos jakies inne takie osoby co lecza tiki w jakis niekonwencjonalny sposob, np bez tabletek?
gość
30-05-2008, 18:09:00

Malwa nie chrzan za przeproszeniem a promolan to bardzo silny lek
gość
05-06-2008, 13:50:00

Mi pomogła głeboka modlitwa oraz litania do św. Judy Tadeusza
Serdecznie polecam ) Tez tak robiłem długi okres czasu najgorzej miałem z tym głupim telepaniem głowa no jednak przeszło... ))
Duzo sie wycierpiałem przez to oj naprawde duzo... juz nawet o tym zapomniałem jednak jak skonczyłem gimnazjum i poszedłem do szkoły sredniej mam 2 osoby w klasie które to maja... wszyscy sie z nich smieja... jestem chyba jedyna osoba która nim nie dogryza, juz nie raz w zyciu byłem w nich sytuacji wiec dla mnie to nie jest nic smiesznego... ale wkurza mnie jedno jak na nich patrze to przypominaja mi sie moje dawne tiki i boje sie ze wróca... i juz nawet troche wróciły
nie moge normalnie chodzic dostałem jakiejs fobi... kiedy ide wydaje mi sie ze rusza mi sie głowa i ze wszystcy sie na mnie patrza... przerabene... miał moze tak ktos?? ;]
gość
14-06-2008, 21:01:00

Witam,
Mam podobny problem jak większośc forumowiczow, czyli trzęsienie głową. Występuje to u mnie w sytuacjach stresujących tj. jakaś rozmowa kwalifikacyjna czy egzamin lub pod czas jakiegoś wystapienia na kursie, gdy znajduję sie w większej grupie ludzi. Ciekawe jest to że czasem nie są dla mnie stresujące te czynności tj. rozmowa czy wystąpienie tylko sam fakt tego że zaraz może zacznie trzęść mi się głowa. Gdybym np. na rozmowie kwalifikacyjnej nie pomyślał o tym że zaraz może zacząć trześc mi się glowa praktycznie wogóle bym sie nie stresował. Nie mam pojęcia co z tym zrobić a strasznie komplikuje mi to życie. Mój lekarz twierdzi że takie mam objawy stresu i trzeba nad ty zapanować. Łatwo powiedzieć trudniej wykonać. Na forum czytałem o możliwości wstrzyknięcia botox'u w mięśnie szyji co podobno likwiduje te trzesienia. Gdzie można taki zastrzyk wykonac?? Ile to kosztuje?? I na jak długo pomaga?? Bo próboałem wielu rzeczy i nic nie pomaga
z góry dzieki za odpowiedz
gość
23-06-2008, 16:08:00

jak poradziliscie sobie z tikami kto pomógł neurolog czy psychiatra mam problem z dzieckiem i narazie nikt nie pomógł,proszę niech ktoś napisze jak z tym walczyć!
gość
24-06-2008, 00:27:00

coś na temat botox: http://www.nil.org.pl/xml/oil/oil56/gazeta/numery/n2007/n200711/n20071108 może ktoś z Was już tego próbował??!!
Piszcie, pozdrawiam
gość
07-07-2008, 14:52:00

04-06-2007 o 09:38, gość :
Zespół Touretta jest chorobą uwarunkowana genetycznie.
Objawia się przymusowymi różnorodnymi ruchami. jedne mogą mijać, pojawiają się inne, mogą być okresy remisji i nawrotów. trudno ustalić przyczyny występowania tej choroby, chociaż wykryto ją już w 1883r. Hipotez jest wiele, przyjmuje się, że może mieć związek z zaburzeniem wydzielenia dopaminy w organizmie lub różną ilościa zawartości substancji szarej w międzymózgowiu. Ma podłoże typowo neurologiczne, nie wykazujące zmian natury psychicznej. Osoby z tym zespołem są często niezwykle inteligentne.
Nie ma jak na razie większych osiągnięć w tej dziedzinie. Jak wszystkie choroby genetyczne, trwają do końca życia w różnym nasileniu, zależnie od stylu życia. Stresy i przygnębiające problemy nasilają objawy.
Można przyjmować witaminy, szczególnie z grupy B, które wzmacniają system nerwowy, plus magnez.
Lekarz może zalecić sedatywne leki, ale te jak już pisano wcześniej prowadzą do lekouzależnień, lepsze antydepresantyL Często stosuje sie też zastrzyki z wyżej wspomnianej botulitoksyny, ale też nie daje 100% efektu. Lekarze rzadko używają terminu zespół Touretta. Jjak sama zauważyłaś, sytuacje naruszające system nerwowy potegują objawy. Ty nie koniecznie musisz mieć ostrą postać tego zespołu. Może nawet okazać się, że to nie jest to.
Nie czytaj więc. Wszystko można sobie dopasować. I nie wpadaj w panikę, jeśli lekarz po dłuższym wywiadzie z Tobą taką postawi diagnozę.
Z tym sie żyje, tylko nieco trudniej, ale pokaż mi łatwą stronę życia. jak nie ten., to inny problem czyni je mniej radosnym.
Przy spokojnym trybie życia, z pełną akceptacją siebie i bez poczucia niższej wartości, dolegliwości stają sie łagodniejsze. Wróć spokojnie do kraju i pójdź do lekarza też na spokojnie. A jeśli zapragniesz sięgnąć po lekturę, to lepiej dobra przygoda, niż medyczna pozycja.
Często różne choroby maja podobne objawy, a różnicuje sie je po drobnym charakterystycznym niuansie, o którym pacjent rzadko wie, bo już nie doczyta, albo poprostu jest to znany szczegół tylko ludziom medycyny, lub wynika z określonych badań ii czarna wizja gotowa. Zespół Touretta zresztą nie musi być wcale czarna wizją ani wyrokiem.
gość
08-07-2008, 16:57:00

Zabula, witam po ponad 3 miesiacach, jeszcze nigdzie nie byłem z tym ;/ Jestem niemalże pewny że to jest przepuklina szyjna - moje 5 letnie rozważania na ten temat doprowadzily do takiego stwierdzenia, możliwe że przez przepukline dodatkowo wykształciła sie pewna dystonia, bo siedze sobie spokojnie i nagle mi sie trzęsie. Ruszam normalnie we wszystkie strony, nie mam oporów ruchowych głowy ale leży ona jakby na ukos troche i kręg szyjny jest nie na miejscu i moge go przesuwać dociskając, wraca odrazu na swoje miejsce jak puszcze. Jak przegladam zdjecia sprzed 3 lat to widze jak mam krzywo polozoną głowe i na wszystkich zdjeciach podobnie - wtedy jeszcze nie trzesla mi sie bez powodu, tylko przy stresujących sytuacjach i myslalem że to nerwica. Nerwice mam ale to nie jest przyczyna tego trzęsiania raczej bo moge byc bardzo spokojny a mam ten dyskomfort, ogólnie nie wygodnie trzyma mi sie głowe, musze sie przy tym wysilać nieco i garbić.

Wstydze sie tego bardzo, tego trzesienia, nie zdalem matury, nie poszedlem przez to na studia. Siedze w domu ale wkoncu musze cos z tym zrobić, mam nadzieje ze wkoncu sie odwaze i nie chcialbym by idąc z tym do lekarza uslyszec ze jak sie nie bede denerwowal to to minie albo coś podobnego lub przepisze jakies tabletki.

Zabula, prosze napisz u jakich lekarzy bylas z tym problemem, mam problem z wymowa, zatykam sie, zacinam, jąkam i mam fobie spoleczna i lekarz ktory mial juz takie przypadki predzej mnie zrozumie bo ciezko mi bedzie wytlumaczyc w takim stresie. Lekarze ci wiedza na cyzm to mniej wiecej polega a inni stwierdzili by ze to problem psychiki jedynie, a tu jest uszkodzenie mechaniczne ;/ Mam przepukline i dodatkowo mi zapewne kreg uciska na nerw - stad nieoczekiwane drgawki. Jakby nie uciskal to by mi glowa sie moze nie trzasla a jedynie zle mi sie ja trzymalo.

Pozdrawiam
gość
16-07-2008, 12:16:00

ja tez kurcze mamtakie tiki;/ w domu raczej tego nie mam... kiedys przy rodzinie przy ciotkach,wujkach nie umialam sie nawet kawy napic,bo przy kazdym przysunieciu szklanki do ust glowa sie zatrzasnela;/ tak samo w miejscu publicznym;/ nie lubie tego ;/ czasami da sie to opanowac... wubieram specjalnie miejsca ciemne, gdzie nikt nie bd na mnie szczegolnie patrzal... a tak nie wiem co z tym zrobic nie chce tego...
gość
23-07-2008, 09:06:00

hej wszystkim mam powazny problem z moim narzeczonym otorz jak byl maly to mial wycietego mignala i niestety lekarza uszkodzili mu nerwa i teraz do tej pory ma tiki nerwowe takie jak spinanie szyi mrukanie oczami i wiele innych na twarzy!!!!!!!!! to sie nasila wszystko i taki mam problem ze chcialabym zeby to przynajmniej w czesci mu ustalo ale najbardziej zeby mu to ustalo w 100% bo sie boje o niego!! prosze o jak najszybsza odpowiedz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co mam robic???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: