Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
31-03-2008, 14:06:00

28-03-2008 o 18:56, gość :
zabula, czy po tej toksynie wstrzykiwanej w szyje jest tak że nie mozesz normalnie ruszac glową czy jest tak jak u zdrowego czlowieka? ja sie obawiam ze mam tez dystonie, pisalem juz w tym temacie duzo postów o moim trzesieniu glową...

Rozumię co czujesz, w wieku 19 lat było ze mną praktycznie identycznie. Wstydziłam się, bałam się opini ludzi, i piłam z tego powodu dużo alkoholu.Najlepiej jak najszybciej skonsultuj się z lekarzem , najlepiej w najbliższej klinice neurologii,pamiętaj w klinice.Znajdziesz tam najleprzych doktorów i profesorów.Tylko oni mogą podać Ci botoks.Bardzo pomaga i czuję się po nim prawie jak zdrwi ludzie.Jest jednak parę wrunków1. NIE PIJ ALKOHOLU, to przynosi ulgę tylko na chwilę,a w konsekwencji dramatycznie pogarsza naszą sytuację.2.Praca nad swoją osobowością, dobry psycholog, a może nawet terapeuta uzależnień, ludzie z dystonią czy innymi patologicznymi formami kumulacji emocji są bardzo poddadtni na uzależnienia!Taka praca nad sobą pomoże Ci zrozumieć co takiego wydażyło się w Twoim życiu i dlaczego tak masz, a wierz mi, że przyczyną jest właśnie kumulowanie emocji od wczesnego dzieciństwa(agresywnie wyrażasz się na temat kobiet, kobiety to nie dziwki, a pozim jaki niektóre sobą reprezętują, wynika z bardzo podobnych powodów z których cierpimy między innymi my)3.Rozładuj swoje emocje w zdrowy sposób, bardzo pomagają ćwiczenia, różnego rodzaju co tam lubisz(ja ćwiczę 1h sześć razy w tygodniu).Co do ludzi to ich nie zmienimy, ale możemy zmieniać siebie, stawać się dojrzalsi i mondrzejsi,to dobra droga.Ja też miewam teraz stany napięcia,apatii i niechęci do życia.Przeszłam swoje piekło, próbowałam popełnić samobójstwo, nie było łatwo i nadal nie jest.Ale zaczęłam nowe życie i jest ok.Mam męża 8 letnią córkę, studiuję.Większość ludzi na forum to niespełna dwudziestolatkowie, nie poddawajcie się, warto o siebie walczyć.Te rozwiązania, o których wspominam stosuję niespełna od dwuch lat.Wcześniej moje życie zdawało się być ruiną.Ciągła depresja,stany lękowe.Teraz jestem nie do poznania, zmieniłam się, a moje tiki i napięcia razem ze mną.
gość
31-03-2008, 14:13:00

Pisaliście coś o magnezie ale jaka ta dawka?duża tzn ile?i to nie jest szkodliwe w dużej dawce?probowałam witamin z grupy B ale nie pomogły.znacie jeszcze inne środki?popadam już w jakąś paranoje chce zmienić prace ale jak czytam gazetę z ogłoszeniami to sie modle żeby nic dla mnie nie było bo jak ja pójdę na rozmowę,przecież jak mi sie głowa zatrzęście to umrę ze wstydu i ucieknę stamtąd.Tak w ogóle to jestem Natasza autorka postu z 28.03,mam 23 lata,wypada sie w końcu przedstawić. pozdrawiam
gość
31-03-2008, 15:11:00

kup magnez i witaminy b i tak jak na opakowaniu bierz, może ci pomorze, mi nie pomogło wogóle a długo brałem, teraz nie biore bo mam już wszystkiego dość

zabula, a po podaniu botoksu ile jest sie sprawnym? mniej więcej ile godzin? najpierw sie jest rozluzniony a potem stopniowo sie powraca do szarej rzeczywistosci ? jak to jest?

hmm.. nie przejmowac sie ludzmi... ale jak trzęsie mi sie głowa to to mi bardzo przeszkadza i wszystko sie zamazuje przede mną, to przede wszystkim dla mnie nie wygodne, jak sie zestresuje to glowa sie trzesie tak ze wyglądam jak opętany, no i czuje sie tak nie stabilnie ze szkoda gadac jakby swiat sie przewracał

i jak tu sie nie przejmowac jak to tak okropnie wygląda? nigdzie sie dobrze zaprezentowac nie moge, ciągle tylko trzęsie i trzęsie mam ochote bić głową o ścianę, siedze przy komputerze i co chwile mi szarpie nią a ja sie trzymam za kark a dalej glowa trzesie sie i niewygodnie

jak np gadam i trzesie mi sie glowa to co mam robic? akceptowac to trzesienie i dalej gadac taki roztrzęsiony? jak ja sie trzuje jakby mi glowa zaraz miala odlecieć... ;(

jak mi sie tak dzieje to zawsze koncze rozmowe bo nie da sie wytrzymac

jak mi sie trzesie głowa to sie czuje tak jakbym wystawił goły tyłek na ulicy taki wstyd
gość
31-03-2008, 15:13:00

też to mam i nie umiem juz wytrzymac :/ jest tu ktos z katowic?
Początkująca
31-03-2008, 17:51:00

Ja jestem z okolic Katowic
Początkująca
31-03-2008, 17:58:00

Po podaniu botoksu nic się nie zmienia, dopiero po upływi ok.10 dni czujesz rozluźnienie ostrzykniętych mięśni, w sytuacjach stresowych jak jestem spięta to czuję czuję blokadę tych mięśni,ale w taki przyjemny sposób bo nie są w stanie poruszyć moją głową i jest ok.Tak po prostu normalnie.
Początkująca
31-03-2008, 18:04:00

...ja mam podawany botoks co trzy miesiące..
gość
31-03-2008, 18:11:00

30-03-2008 o 19:02, gość :
Jeśli nie byłeś u lekarza skąd wiesz że to dystonia?próbowałeś brać jakieś leki na uspokojenie?jestem autorką postu z 28.03,czy tym drgawką towarzysza tez inne objawy?ja u siebie zaobserwowałam straszne bicie serca,pocenie się rąk mam wrażenie że to jest atak paniki spowodowany tym że przeczuwam że zaraz zacznie mi się trząść głowa.Ktoś zna może jakieś leki na to jest tu dużo postów ale pojęcia nie mam które powinnam kupić.Może ktoś ma podobne objawy jak ja?
gość
31-03-2008, 18:13:00

piszecie ze stres powoduje u was te ataki moze leki przeciwlekowe by pomogły
Początkująca
31-03-2008, 19:20:00

W liceum miałam takie same obiawy jak ty,pocenie rąk,szybsze bicie serca.To objaw lęku i napięcia mięśni obiętych dystonią.Dystonia czasem się przemieszcza.Poczytajcie ogólnie o dystonii mięśniowej.Ja na początku myślałam, że mam newice, a nawet chorobę psychiczną.Dziś wiem,że to dystonia.Może pojawić się też przez nagły,duży stres, a także u ofiary przemocy psychicznejjak i fizycznej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: