Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-02-2008, 12:25:00

12-11-2007 o 10:21, gość :
WITAM WSZYSTKICH TIKOWCOW!!!
WIEM ZE WSZYSTKIM CHORYM JEST CIEZKO SAMA MAM CHOREGO SYNA NA TA CHOROBE. MYSLE ZE TAKIE DLUZSZE TIKANIE TO CHOROBAPRAGNE DODAC IZ MRUGANIE OCZAMI I KRECENIE GLOWA TO JESZCZE NIE KONIEC SWIATA NIEKTORZY Z TA CHOROBA MAJA GORSZE TIKI.
http://www.tourette.pl/forum/index.php?board=3.0
PODAJE STRONE NA FORUM TAM MOZNA DOWIEDZIEC SIE WIECEJ NA TEMAT TEJ CHOROBY.POZDRAWIAM
gość
02-02-2008, 12:26:00

12-11-2007 o 10:21, gość :
WITAM WSZYSTKICH TIKOWCOW!!!
WIEM ZE WSZYSTKIM CHORYM JEST CIEZKO SAMA MAM CHOREGO SYNA NA TA CHOROBE. MYSLE ZE TAKIE DLUZSZE TIKANIE TO CHOROBAPRAGNE DODAC IZ MRUGANIE OCZAMI I KRECENIE GLOWA TO JESZCZE NIE KONIEC SWIATA NIEKTORZY Z TA CHOROBA MAJA GORSZE TIKI.
http://www.tourette.pl/forum/index.php?board=3.0
PODAJE STRONE NA FORUM TAM MOZNA DOWIEDZIEC SIE WIECEJ NA TEMAT TEJ CHOROBY.POZDRAWIAM
Początkująca
03-02-2008, 18:34:00

Jestem bardzo szczupłej budowy ciała. Mam problem z tylnim, szyjnym odcinkiem kregoslupa, Przynajmniej tak mi sie wydaje.Polega to na tym, ze czesto boli mnie glowa, do tego dochodza drgawki glowy i nad tym nie panuje, spinaja mi sie miesnie na szyi, i nie umiem swobodnie nia poruszac. Mam wrazenie jakby moja glowa wazyla 4 tony. Gdy siedzie jest gorzej, bo na stojaco tego nie odczuwam. Przez te objawy mam bardzo nerwowe ruchy. czy wy też macie takie objawy? boje sie ze to jest cos powaznego... czy to moze miec zwiazek z tym ze bliska mi osoba jest alkoholikiem, i cale swoje zycie mialam za duzo stresow z tym zwiazanych? Bardzo sie boje... czy to moze być guz mózgu?
pauliqa13
gość
04-02-2008, 21:04:00

ja mam drzenie glowy, szarpie mi nią w jedną strone, nieumiem jej poprostu utrzymac np jak siedze to musze podpierac bo jak nie to drzy i sarpie mi nią i czuje tak jakbym trzymal ja na samych miesniach a przeciez kregosłup powinien utrzymywac tak mi sie wydaje, jak ja tesknie za tymi czasami co normalnie glowa sama mi sie trzymala i nieszarpalo mi nia i niemialem tych pieprzonych drgawek i odruchów
gość
16-02-2008, 13:45:00

Witam wszystkich!Tez na to cierpię, mam skurcze mięśni:nóg lub rąk,oraz dziwne odruchy głową w bok. Wiem żę nie jest to związane z chorobą typu ADHD. Może to być związane z nadmierną nadpobudliwością,nerwicą czyli związane ze stresem.Nie idę z tym do lekarza bo obawiam się że dostanę jakieś leki psyhotropowe.Jako receptę polecam uprawiać dużo sportu ,w tedy łatwiej mozna nad tym panować,lecz nie zawsze się da ,bo później i tak trzeba to z siebie wyrzucić.Jest to niestety uciążliwe przeszkadza mi np w nauce-nie mogę sie skoncentrować,ale da się z tym żyć. Proszę o jakoms poradę osoby która się na tym zna.Pozdrawiam
gość
24-02-2008, 13:40:00

WITAM SERDECZNIE.
JESLI MECZA WAS TIKI I NIE MOZECIE SOBIE PORADZIC TO KONIECZNA JEST WIZYTA U LEKARZA.JA MAM CHOREGO SYNA,KTORY BRAL ROZNE LEKI NIESTETY NIC NIE POMAGA.TERAZ JESTESMY NA ETAPIE POSZUKIWANIA LEKU HOMEOPATYCZNEGO NA TA CHOROBE.W OBECNEJ CHWILI TYLKO SYN LYKA WIT.B I MAGNEZ
POZDRAWIAM
gość
01-03-2008, 09:32:00

16-02-2008 o 14:45, gość :
Witam wszystkich!Tez na to cierpię, mam skurcze mięśni:nóg lub rąk,oraz dziwne odruchy głową w bok. Wiem żę nie jest to związane z chorobą typu ADHD. Może to być związane z nadmierną nadpobudliwością,nerwicą czyli związane ze stresem.Nie idę z tym do lekarza bo obawiam się że dostanę jakieś leki psyhotropowe.Jako receptę polecam uprawiać dużo sportu ,w tedy łatwiej mozna nad tym panować,lecz nie zawsze się da ,bo później i tak trzeba to z siebie wyrzucić.Jest to niestety uciążliwe przeszkadza mi np w nauce-nie mogę sie skoncentrować,ale da się z tym żyć. Proszę o jakoms poradę osoby która się na tym zna.Pozdrawiam

Witaj
Ja mam takie same objawy. Mam 16 lat a to wszystko pojawiło się ok. 3 lata temu. Mam skurcze mięśni, tiki głową...w prawą stronę przede wszystkim, często (niekiedy 3 razy dziennie) leci mi krew z nosa, no i chyba to co jest najgorsze, że nie mogę się skoncentrować przy nauce przez częste bóle głowy. Byłam w szpitalu neurologicznym w Krakowie, ale z badań EEG i rezonansu nic mi nie wyszło...Zażywałam na początku Altarax- ale był za słaby i wszystko mnie po nim denerwowało, potem Pramolan- ten był znowu za mocny-wymioty i bóle żołądka, teraz zażywam Thoridazin, który chyba nareszcie mi pomaga- ale nie na wszystko- tylko na tiki, nie są tak gwałtowne...bardziej spokojne. Na skurcze zażywaj magnez...chociaż i tak na 100% Ci nie pomoże, ale to zawsze coś. No a na resztę dalej nie mam żadnego lekarstwa, i ani sport, ani ruch, nic mi nie pomaga. I nie bój się iść do lekarza...napewno nie da Ci psychotropów, a skąd jesteś?

Pozdrawiam
gość
13-03-2008, 09:19:00

@Up

pff... przecież thioridazin to też psychotrop..

...
próbowałem już wielu: haloperidol, nitrazepam, thioridazin i wiele innych, jednak sądzę, że najlepiej pomagało mi TRANXENE : )
polecam krótkie kuracje tym lekiem.
gość
20-03-2008, 20:43:00

Można dostać maila od 'Gościa' który napisał,że poddał się hipnozie? bardzo prosze..odezwe się w ważnej sprawie
gość
23-03-2008, 13:03:00

sory, ale Thioridazin nie jest lekiem psychotropowym...jest silny ale nie aż tak...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: