Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
31-03-2008, 19:21:00

proszę o uzasadnienie
Początkująca
31-03-2008, 19:26:00

(Wyżej to pomyłka)
z mojego doświadczenia: trzymajcie się daleko od leków przeciwlękowych!
gość
31-03-2008, 19:36:00

przeciez leki przeciwlękowe nie pomogą na dystonie

a przez jaki czas działa botoks?

hmm jestes z okolic katowic, a w katowicach byłaś u neurologa i lekarzy?
jak tak to podaj jakis namiar bo juz 3 lata zwlekam i mysle ze czas sie zbadac choc boje sie okropnie wszelkich lekarzy bo jak mialbym pokazac komus to trzesienie to bym sie zapadl pod ziemie nawet przy lekarzu

taką mam przed tym fobie ze sobie nie wyobrazacie nawet ;(
gość
31-03-2008, 19:43:00

acha i jeszcze mam pytanie czy jak dadzą Ci botoks w lewy mięsien np to potem nie możesz ruszac glową w lewo czy normalnie ruszasz a jedynie te miesnie powodujące drżenie są zablokowane

bo jesli nie mozna ruszyc to np. ktos z lewej strony by cos powiedzial do mnie to ja musialbym sie obracac tuowiem do niego zamiast naturalnie glowe lekko przekrecic, dziwnie by to wygladalo

ehh ja jeszcze u lekarza nie bylem a sie pytam o botoks, choc nie jestem nawet pewien czy to dystonia czy np zwyrodnienie kręgów ale pytam bo sie tak tym przejmuje ze cche wszystko duzo wczesniej wiedziec
gość
31-03-2008, 20:12:00

Witaj
Mam prośbę . proszę napisz mi jak radzisz sobie z napięciem i tikami. Co takiego spowodowało zmianę w Twoim życiu.
Bardzo proszę o odzew.
Podaję emaila pawko00@interia.pl
Jeśli możesz to napisz
pozdrawiam
Agnieszka
gość
31-03-2008, 20:19:00

Ja leczę się w Klinice, w Ligocie.Jest to odział Neurologii Wieku Podeszłego, nie sugeruj się nazwą.Jedź bo warto,a kto ma Ci pomóc jak nie lekarz?Od tego przecież jest, nie takie rzeczy widuje.Pomogą Ci i życie stanie się łatwiejsze, a Ty się otworzysz na ludzi.
Po botoksie mogę ruszać głową w każdą stronę, czasami trochę mniej, w stroę podania botuliny.Warto sprubować.Ludzie biorą botoks, żeby poprawić urodę , dużo za to płacąć, a i Ty staniesz się atrakcyjniejszy.Uwierz,.
Początkująca
31-03-2008, 22:52:00

Jeszcze jedno, czy występuje u kogoś może tzw.kurcz pisarski?Jeśli tak to jak sobie z tym radzicie.Ja jak ktoś patrzy mi na ręce to mam trudności z podpisaniem się.
gość
01-04-2008, 07:52:00

ja z podpisaniem mam problem bo trzesie mi sie glowa przy tym i nie widze co pisze, a reka jest cala spocona i sztywna ale nie trzesie sie, no może lekko

jak dlugo ten botoks dziala? kilka godzin?

" Mam prośbę . proszę napisz mi jak radzisz sobie z napięciem i tikami. Co takiego spowodowało zmianę w Twoim życiu. "

nie było tak, że pewnego dnia sie z tym obudzilem ale stopniowo ta choroba sie tworzyla, od zawsze sie stresowalem kazda sytuacją, miałem napięte ramiona jak sie zestresowałem, nie wiedzialem co z rekami zrobic i wkladalem je do kieszeni i napinalem ramiona ze stresu,

to trzesienie to z ciaglego stresu i siedzacego trybu zycia sie wzielo miesnie mialem moze zastane i jakis wysilek szyi sprawil kiedys ze zaczelo sie tak dziac, albo poprostu ciagly stres i napięcie nerwowe

jak sobie radze? można powiedziec ze sobie nie radze, bo każdej sytuacji unikam gdzie jest ryzyko ujawnienia przed ludzmi mojego ogromnego trzęsienia

jak np siedze przy ludziach to jestem zdenerwowany bardzo, mam napady lęków, caly spocony jestem, napięty i sparalizowany, każde spojrzenie w moją strone powoduje nasilenie lęku i by głowa mniej drżała i szarpała poprostu innymi mięsniami staram sie kontrolowac ją, jej położenie, nawet jak jestem sam to sie wyuczylem ciągłej kontroli, nie ma tak bym zostawil głowe luzno i zaakceptowal to trzesienie zawsze jestem napiety i przygotowany na stłumienie szarpnięcia, a by sie nie trząsła to przyjmuje odpowiednie pozycje ciala nie umiem tego wytlumaczyc ale np jak siedze to tak krzywo albo stoje to tez i to pomaga troche i jest mniejsze ryzyko zatrzesienia, ciągle mi drży głowa ale z bliska to widac tylko a ja mówie tu o trzęsieniu widocznym z daleka i szarpaniu które mi przeszkadza bardzo, bo takie lekkie trzesienie malo widoczne mi nie przeszkadza
Początkująca
01-04-2008, 08:09:00

Botoks podawany jest w zastrzyku domięśniowym w szyję.Działa nieprzerwanie od 3 do 6 miesięcy.Nie ma skutków ubocznych, nie otępia bo działa mięjscowo na napięte mięśnie.
gość
01-04-2008, 08:33:00

:o a ja myslalem ze to przez kilka godzin tylko ulge daje...

tam tętnica przy tym mięśniu jest albo nawet przed, nie wiem bo tam miękkie mam, jak trafią w tętnice to co wtedy?

boli taki zastrzyk?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: