ja z podpisaniem mam problem bo trzesie mi sie glowa przy tym i nie widze co pisze, a reka jest cala spocona i sztywna ale nie trzesie sie, no może lekko
jak dlugo ten botoks dziala? kilka godzin?
" Mam prośbę . proszę napisz mi jak radzisz sobie z napięciem i tikami. Co takiego spowodowało zmianę w Twoim życiu. "
nie było tak, że pewnego dnia sie z tym obudzilem ale stopniowo ta choroba sie tworzyla, od zawsze sie stresowalem kazda sytuacją, miałem napięte ramiona jak sie zestresowałem, nie wiedzialem co z rekami zrobic i wkladalem je do kieszeni i napinalem ramiona ze stresu,
to trzesienie to z ciaglego stresu i siedzacego trybu zycia sie wzielo miesnie mialem moze zastane i jakis wysilek szyi sprawil kiedys ze zaczelo sie tak dziac, albo poprostu ciagly stres i napięcie nerwowe
jak sobie radze? można powiedziec ze sobie nie radze, bo każdej sytuacji unikam gdzie jest ryzyko ujawnienia przed ludzmi mojego ogromnego trzęsienia
jak np siedze przy ludziach to jestem zdenerwowany bardzo, mam napady lęków, caly spocony jestem, napięty i sparalizowany, każde spojrzenie w moją strone powoduje nasilenie lęku i by głowa mniej drżała i szarpała poprostu innymi mięsniami staram sie kontrolowac ją, jej położenie, nawet jak jestem sam to sie wyuczylem ciągłej kontroli, nie ma tak bym zostawil głowe luzno i zaakceptowal to trzesienie zawsze jestem napiety i przygotowany na stłumienie szarpnięcia, a by sie nie trząsła to przyjmuje odpowiednie pozycje ciala nie umiem tego wytlumaczyc ale np jak siedze to tak krzywo albo stoje to tez i to pomaga troche i jest mniejsze ryzyko zatrzesienia, ciągle mi drży głowa ale z bliska to widac tylko a ja mówie tu o trzęsieniu widocznym z daleka i szarpaniu które mi przeszkadza bardzo, bo takie lekkie trzesienie malo widoczne mi nie przeszkadza