Reklama:

Tiki Nerwowe !!!! (514)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-09-2007, 18:37:00

nie przejmuj sie choc jest bardzo trudno ale trzeba przetrwac.ja nie mam tego problemu ale ma go moj syn.jemu jest ciezko ja to rozumiem.tiki ma nasilone.rzuca glowa,ramionami rekoma,mruczy,chrzaka i td.ja czasem tez mam juz tego dosc ale soz to nie jest jego wina przeciez go kocham i nie moze mi to przeszkadzac a inni niech mysla co chca
gość
13-09-2007, 16:20:00

niby to takie proste ze aby minely trzeba sie zamyslic nad czyms lub cos w podobnym stylu,ale ciezko gdy wokol sa inne odglosy i normalni ludzie rozmawiaja umieschaja sie ,krecasie i wierca,a ciebie lapia tiki :/
gość
13-09-2007, 20:41:00

Witam! Moze ktos bedzie umial mi pomoc...od jakeigos tygodnia mam dziwny problem. Otóż lewa górna powieka cały czas jest jhakby zdrętwiała i sztywna...a poza tym czuje,jakby byla ciezka...do tego co jakis czas napina mi sie w niej miesien (przynajmniej takie to uczucie) i powieka a konkretnie linia rzes przesuwa sie na bok w strone wewnetrznego kacika oka...wiem,ze to glupio moze brzmi,ale naprawde to dyskomfort i nie wiem co to moze byc...czy to ma podloze nerwowe... jesli ktos wie cos na ten temat to prosze Was serdecznie o jakas rade...pozdrawiam
gość
13-09-2007, 20:41:00

Witam! Moze ktos bedzie umial mi pomoc...od jakeigos tygodnia mam dziwny problem. Otóż lewa górna powieka cały czas jest jhakby zdrętwiała i sztywna...a poza tym czuje,jakby byla ciezka...do tego co jakis czas napina mi sie w niej miesien (przynajmniej takie to uczucie) i powieka a konkretnie linia rzes przesuwa sie na bok w strone wewnetrznego kacika oka...wiem,ze to glupio moze brzmi,ale naprawde to dyskomfort i nie wiem co to moze byc...czy to ma podloze nerwowe... jesli ktos wie cos na ten temat to prosze Was serdecznie o jakas rade...pozdrawiam
gość
14-09-2007, 06:08:00

z tym mruganie oka to jest roznie. czasem moze potrwac tydzien a czasem dluzej.trzeba brac jakies lekkie srodki uspakajace np.persen i moze pomoze i do tego potas i magnez .jesli bedzie to utrzymywao sie dluzej to koniecznie trzeba zglosic sie do lekarza rodzinnego moze on pomoze .czesto taki mruganie i dziwne uczucie w oku ma podloze nerwowe wiec wskazana bylaby wizyta u psychiatry ,ale najpierw prosze skontaktowac sie ze swoim lekarzem rodzinnym moze on cos poradzi na ta przypadlosc i prosze sie nie przejmowac to minie chyba ze jeszcze do tego dochodza dusznosci,kolatanie serca i zle samopoczucie to wtedy wizyta u psychiatry jest wskazana.POZDRAWIAM
gość
14-09-2007, 06:12:00

na powiekie polecam zestaw witamin MAGNEZ.POTAS, I WITAMINY Z GRUPY B>po tygodniu przejdzie a jak nie polecam zrobic badanie krwi brak pewnie jakiejs witaminy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gość
14-09-2007, 20:33:00

Dzięki
gość
07-10-2007, 07:17:00

ja mam tiki i mozna je wyleczyc debile :/
gość
08-10-2007, 18:16:00

Witam
też mam duży problem z tikami. Brałem leki hamujące tiki i doprowadziły mnie one do depresji. Przez rok brałem leki antydepresanty i wszystko wróciło do normy z psychiką i oczywiście tiki też wróciły do normy. Jest to cholernie męczące, ale na leki raczej się już nie zdecyduję. Pozdrawiam wszystkich tikowców
gość
09-10-2007, 20:50:00

a mi sie juz z tego powodu nie chce zyc, kiedys tylko przy kims mi sie glowa trząsła a teraz jak sam przy komputerze siedze to co chwile mi szarpie głowa w bok, kurde niepotrafie normalnie luzno glowy trzymac bo mi albo sie trzesie albo szarpie na bok, musze miec ciagle napiety kark zeby maskowac te tiki a jak siedze to musze sie podpierac ręką... co to za zycie.. masakra.. jak tak ma byc przez cale zycie to wole sie zabic.. narazie ejst coraz gorzej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: