Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-06-2010, 16:23:10

Agnieszko, dziękuję za pozdrowienia i słowa otuchy, która Tobie jest teraz bardziej potrzebna. Co z siostrą??? Czy jest już lepiej? Trzymaj się! Muszisz mieć dużo siły dla siebie i dla niej. Wierzę, że uda się Wam przez to przejśc, bo bardzo kochasz siostrę.
Pozdrawiam mocno
Jola
gość
14-06-2010, 10:09:44

Okazalo sie ze zrobil sie jej zator w zylach i zastawka drenujaca zle pracowala. Dali jej cos na rozrzedzenie kwi i objawy ustapily. Jezeli nic sie nie pogorszy jutro wraca. Wszystko jej sie przyplatuje . Wzrok tez sie jej pogorszyl i pamiec ta krotka. Dobrze ze chociaz pamieta to co bylo kiedys!Pozdrawiam

Agnieszka K.
gość
19-06-2010, 07:06:34

To znowu Ja. Zostalu porownane badanie tomografii z kwietnia i z piatku okazalo sie ze w kwietniu bylo mniej zmian niz teraz. Weekend chca odczekac zobaczyc jej reakcje a jak nie to od poczatku tygodnia bedzie operacja wymiany zastawki. Boze to wszystko trwa juz 4 miesiece a tu jeszcze tyle problemow i powiklań......
Co to bedzie?

Agnieszka K.
gość
20-06-2010, 14:15:51

witam!! mam pytanie.. od kilku lat boli mnie glowa po prawej stronie glownie w okolicy oka i czesto odczuwam przy tym klucie w oku... nie zauwazylam zmian w zrenicy, ale moze i dlatego, ze sie temu nie przygladalam.. bylam z tym u lekarza i kazala mi isc do okulisty.. tam okazalo sie, ze mam wade wzroku i bol najprawdopodobniej jest tego skutkiem... niestety mieszkam w UK.. niespecjalnie ufam tutejszym specjalistom.. w sierpniu jedziemy na wakacje do PL na 3 tyg. czy, a jesli tak to jakie badania sugerujecie, ze powinnam wykonac?? i jak to zrobic jesli nie ma sie ubezpieczenia zdrowotnego w Pl?? pozdrawiam
gość
22-06-2010, 09:22:50

Idz w kraju do okulisty, jeżeli sa już jakies podejrzenia, skad masz te bole. Niestety za wizyte zaplacisz prywatnie i za ew.. badania również, ale zrobisz to duzo szybciej, bo na nfz. czeka się tygodniami jeśli nie miesiącami. Mysle ,ze lekarz zleci ci właściwe badania , a jeżeli jeszcze będziesz miala wątpliwości to udaj się do neurologa. Problem może być tylko, ze to okres urlopow.
Pozdrawiam
M
Początkująca
24-06-2010, 13:01:06

Witam, Jestem dzisiaj tutaj po raz pierwszy. Piszę, bo chciałabym się podzielić swoim doświadczeniem. Tydzień temu przeszłam embolizację tętniaka. Mój był/jest położony przy lewej tętnicy szyjnej.
Zabiegu bałam sie okropnie, tym bardziej, że okazało się że jestem uczulona na kontrast, a bez jego podania zabieg jest niemożliwy. Nie jest łatwo ale można przez to przejść. Zabieg udał się częściowo, bo podstawa tętniaka była zbyt szeroka i tylko jedna sprężynka utrzymała się. Druga nie chciała się utrzymać. Wiem, że za 3 msc czeka mnie powtórka, której okropnie sie boję. Ale wiem, że podejdę do niej. Pozdrawiam wszystkich bądźcie dobrej myśli
gość
24-06-2010, 16:21:41

Betty!
Gratuluję :) Najważniejsze że Twój tętniak był embolizowany na "zimno". Wierzę że następna embolizacja również pójdzie gładko. W jakim ośrodku była przeprowadzana?
Mój tętniak był już operowany po pęknięciu, ale pomimo tego wracam do sił, a było to już ponad 4 miesiące temu.
Pozdrawiam.
A.M
gość
27-06-2010, 08:51:53

Siostra juz po operacji zmiany zastawki okazalo sie ze jej płyn mózgowo rdzeniowy wytwarza za duzo bialka i osadzal sie na zastawce i wlasnie dzieki temu robilo jej sie wodoglowie o czym swiadczylo jej zmeczenie sennosc i apatycznosc. Lezy jeszczy na intensywnej.

Agnieszka K
Początkująca
27-06-2010, 18:30:30

A.M.
Embolizację przeprowadzono w Instytucie Psychatrii i Neurologii w Warszawie. Skład zespołu: Dowżenko i Richter.
Pozdrawiam
gość
27-06-2010, 22:27:23

Mój mąż we wtorek miał operację,ale od początku.Od połowy marca skarżył się na bóle głowy.Na początku kwietnia zamknęło się lewe oko i dostał zeza rozbieżnego.Trafił na neurologię,gdzie miał robione badanie TK,rezonans,angiogaf i eeg.Żadne nic nie wykazało,więc zdiagnozowano porażenie nerwu okołowzokowego III.Po wyjściu ze szpitala po jakichś dwóch tygodniach dostał ataku silnego bólu,stracił przytomność i wezwaliśmy pogotowie.Na SORze po wykonaniu kolejnego TK nie stwierdzono tętniaka i posłano do domu z zastrzeżeniem od neurologa,że są to NERWOBÓLE i musimy się udać do psychiatry,bo byliśmy jeszcze przed ślubem i on niby się tym denerwował.We wtorek miał dwa kolejne ataki i znowu na pogotowie.Tam stwierdzono PĘKNIĘCIE TĘTNIAKA i w stanie krytycznym przewieziono na operację do szpitala wojewódzkiego.Mąż miał 4 punkty w skali Webbera i gdyby nie to,że jest młody,nie operowaliby go.W tej chwili opuchlizna z głowy i twarzy schodzi,dzisiaj odłączyli respirator,mąż cały czas bardzo mocno rusza lewą stroną,wyrywa kroplówki i musiał być związany pasem.Do dzisiaj prawą stroną nie ruszał,ale zaczął podnosić rękę i znowu kroplówki wyrywać,więc też związali.Jutro mają robić TK,czy obrzęk schodzi.
Powiedzcie mi,czy jest możliwe do dojścia do sprawności po czymś takim?Mąż jest sportowcem,jesteśmy miesiąc po ślubie i mamy wiele planów.On ma dopiero 20 lat...Mam straszny żal do lekarza,który odesłał nas do psychiatry,ale tym zajmę się na pewno później

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: