Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-04-2010, 17:45:00

Tak wiem ze on jest najlepszy ale dowiedzialam sie ze czeka sie pare miesiecy na jego wizyte.A moze orientuje sie ktos czy mozna wyslac przykladowo dokumenty mailem i sie skonsultowac.
Agnieszka
gość
05-04-2010, 17:45:04

Tak wiem ze on jest najlepszy ale dowiedzialam sie ze czeka sie pare miesiecy na jego wizyte.A moze orientuje sie ktos czy mozna wyslac przykladowo dokumenty mailem i sie skonsultowac.
Agnieszka
gość
06-04-2010, 10:04:28

Droga Agnieszko to jest strona gdzie dr Harat udziela porad internetowo przeczytaj regulamin.Możesz również zadzwonić do Matopatu w Toruniu on również udziela tam konsultacji http://www.marekharat.com/kons.htm. Poczytaj o tym doktorze to naprawdę wybitny specjalista,myślę że pomógłby Twojej siostrze.
Początkująca
06-04-2010, 14:46:36

Witam wszystkich.

Mam nadzieję, że święta minęły spokojnie.

U mojej mamci jakoś do przodu. Przed świętami wróciła do naszego szpitala na neurologię.

Zaczęła już wstawać ( bez pozwolenia) 3 noce pod rząd próbuje uciekać i oczywiście rano nic nie pamięta. Powyrywała sobie wenflony ale jest w miarę łagodna, tzn. jak jest przy niej tata albo ja to nawet jest miła.

jutro mają jej zrobić tomograf i jak wszystko będzie dobrze to pod koniec tygodnia będziemy mieli ją w domu

Najbardziej martwią mnie mimo wszystko te opowieści i brak pamięci. Są momenty że rozmawia normalnie a za chwilę nie wie co i jak i opowiada przeróżne bzdury.
Nie wie jaki jest rok, raz mówi że '94 za chwilę że 2015

W piątek będa 3 tygodnie od początku tego koszmaru a tu żadnej poprawy stanu psychicznego

Może ktoś mi podpowie jak długo będzie to trwało? Czy to nagle z dnia na dzień się unormuje, czy z czasem?

ja rozumiem, że ciężko jest określić czas powrotu do zdrowia, ale chociaz powiedzcie mili moi vjak to było w przypadku Waszych bliskich. Nie wymagam od mamy od razu całkowitej sprawności psychicznej, bo wiem że może nigdy już nie być ta sama osobą, ale niechby chociaz przestała mieć te różne widzenia.

Agnieszko jak tam siostra? Zastawka dzaiała? Co tam wykryli, mam nadzieję że wszystko dobrze.

Natalio co z mamą? Jakas zmiana? Oby na lepsze.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
gość
06-04-2010, 20:28:26

DO AGI U MOJEGO MĘŻA TAKI STAN JAK OPISUJESZ TRWAŁ DOKŁADNIE 3 TYGODNIE I PAMIĘĆ WRÓCIŁA NAGLE W JEDNEJ CHWILI CHOCIAŻ CZASEM ZAPOMINA SIĘ A 3 MAJA BĘDZIE ROK OD PĘKNIĘCIA TĘTNIAKA . BĘDZIE DOBRZE ROZUMIEM TWÓJ NIEPOKÓJ BO SAMA TO PRZEŻYŁAM I BYŁAM W SZOKU .POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA TYM FORUM
gość
07-04-2010, 11:53:51

Witam wszystkich serdecznie. Mam pytanie. Czy ktoś z państwa orientuje się czy rezonans magnetyczny jest w stanie wykryć tętniaka? czy w tym celu nalezy wykonac angiorezonans?
gość
07-04-2010, 14:30:55

Siostrze dzis pobierali plyn z rdzenia z kregoslupa wynik ok tzn nie ma sladu po nowym krwawieniu tylko pozostalosc po starym.Dzieki Bogu! Ale cisnienie ktore ma niewiadomo nadal dlaczego. Teraz juz sie uregulowalo.Mieli jej zrobic Doplera ale cisza! Mama jutro bierze kopie dokumentow i jedzie sie konsultowac z innymi lekarzami.Rehabilitacji nie ma bo podobno za wczesnie tylko ten przykurcz robi sie jej wiekszy a wczeniej miala robione normalnie cwiczenia.
Agnieszka K
gość
08-04-2010, 08:38:04

Witam,
wiecie może jak często można robić TK głowy?
Początkująca
08-04-2010, 14:50:20

Witam wszystkich,

u mojej mamy wystepują wachania z komunikowaniem się z nami np. w Wileką Niedzielę było wszystko dobrze i rozumiała co do niej mówimy a w Wielki Poniedziałek ledwo lewą ręką ruszała, praktycznie były jej zwłoki z nami obecne. Ale już we wtorek zaskoczyła wszystkich kontaktowała się z nami bez problemu i nawet przez telefon rozmawiała, wiadomo że nie tak jak wcześniej ale dobre i to pomalutku i musiała się nad wszystkim zastanowić co mówi. Zaczął do niej rehabilitant przychodzic i ta prawa ręka mocniejsza sie robi.

Ale mam pytanie czy z waszymi bliskim też takie dziwne rzeczy sie działy? Dzis mama powiedziała, ze mnie nie pamieta i nie wie kim jestem. Jak to usłyszałam to mnie zwaliło z nóg i opadłam z resztek sił jakie mi pozostały. Wogóle nie reaguje jak coś do niej mówię ani nie zwraca na mnie uwagi.

Czy w też tak mieliście?

pozdrawiam Wszystkich.
gość
08-04-2010, 17:00:48

Witam,
wiecie może jak często można robić TK głowy?
Prosze o odpowiedz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: