Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-03-2010, 06:04:50

Wyrazy współczucia z powodu śmierci taty. Ja również straciłam swoją kochaną mamę 30 września 2009 r. Ból jest ogromny, bo ogromna strata najbliższej osoby. Pogodzić się z odejściem jest trudno, tym bardziej że przychodzi to nagle.Dziś mija równe pół roku od śmierci mamy. I muszę Ci powiedzieć, że jest Jej jeszcze bardziej brak. Ale wiem jedno,że tam gdzie jest jest na pewno szczęśliwa i wierzę, że istnieje drugie życie. Bóg tak zadecydował, pewnie była potrzebna tam . Tu jej zadanie dobiegło końca. Ale wiem że jest przy nas i nas kocha tak jak my ją kochamy. Musisz być silna, wspieraj mamę, jej też jest bardzo ciężko.

Eliza
Początkująca
30-03-2010, 15:23:38

Witam wszystkich, dziś moja mama przeszła zabieg embolizacji tętniaka. W niedzielę tydzień temu obudziła nas rano krzykiem, że nie może wstać z łóżka, nogami nie mogła ruszać. Karetka przyjechała zabrała mamę do szpitala i usłyszeliśmy pęknięty tętniak na tętnicy przedniej łącznej.

Tydzień czasu czekaliśmy na zabieg, dostawała środki przeciwbólowe i nic dalej boli. Dziś wybudziła się z narkozy zaraz po przywiezieniu na salę po zabiegu.

Proszę niech mi ktoś powie czy to normalne jest, że mama leży i się w ogóle nie odzywa, tylko ręce ściska nam, mam wrażenie, że chce coś powiedzieć a nie może? Jak ktoś myśli czy to minie?
Początkująca
30-03-2010, 17:03:47

Do Natalii- wszystko jest możliwe. Tetniak mózgu to straszna choroba, poczytaj ten wątek a wiele rzeczy zrozumiesz. Oczywiście każdy przypadek jest inny ale bardzo często jest tak że chory po operacji musi uczyć się wszystkiego od początku.

Musisz być teraz bardzo silna, bo przed Wami wszsystkimi długa droga. Najważniejsze że mama jest juz po operacji. Moja mama przed operacją i trzy dni po niej była nieprzytomna, a gdy odzyskała przytomnośc od razu zaczęła mówić. Niestety też nic sensownego i tak jest do dnia dzisiejszego. Minęła już 10 doba po operacji a ona ciągle opowiada o wszystkich zmarłych że u niej byli itp. Na dodatek ciągle chce wstawać.
Wiara czyni cuda i najważniejsze żebyście wierzyli że wszystko będzie dobrze.

Trzymaj się.I pisz co uTwojej mamy. Gdybyś chciała porozmawiać 422145.Pozdrawiam cieplutko
gość
31-03-2010, 10:41:09

Witajcie. Mój kłopot jest dość nietypowy. Dostaje silnego bólu głowy w skroni tylko podczas aktywnosci seksualnej. W innych wypadkach żadnych objawów nie mam. Przeczytalam gdzieś że tak właśnie może objawiać się tętniak. Jestem przerażona. Wizyte u lekarza mam dopiero po świętach. Czy komuś kto miał tętniaka cierpiał na podobne objawy? zaznaczam ze przy innym wysiłku fizycznym nic sie nie dzieje. Bardzo prosze o szybką odpowiedz.
gość
31-03-2010, 21:58:09

Pisałem dosyć dawno o poważnym tętniaku mojej mamy (Data dodania: 09-03-2010, 13:41). Operacja embolizacji była przeprowadzona w klinice akademii medycznej w poznaniu i przeszła bardzo dobrze. Mama od tygodnia jest dobrze, co prawda miała bóle głowy i częste wysokie ciśnienie. Skontrowaliśmy te objawy już w Gdańsku na SORze i mama dostała dwie kroplówki po czy czuje się dobrze. Ciesze się że wszystko skończyło się dobrze i pragnę przekazać WSZYSTKIM KTÓRZY ŻYJĄ W NIE PEWNOŚCI I CZEKAJĄ NA ZABIEG A TAKŻE RODZINOM KTÓRZY CZEKAJĄ NA WAŻNE DECYZJE I OPERACJE , NAPRAWDĘ LEKARZE ROBIĄ WSZYSTKO CO W ICH SIŁACH I TĘTNIAK NIE JEST TAK STRASZNY!!!. Trzymam kciuki i modlę się za wszystkich którzy embolizację lub operację mają przed sobą. MUSI BYĆ DOBRZE I BĘDZIE DOBRZE. Życzę zdrowia.
gość
01-04-2010, 19:07:53

Do Agi S moja siostra tez gadala bez sensu okazalo sie ze robi jej sie wodoglowie po zalozeniu zastawki drenujacej calkiem inaczej bylo od razu lepiej.
Tak wogole siostra jest juz na oddziale rehabilitacji. Z pamiecia jest ok gorzej z jej wzrokiem. Dopiero drugi dzien na oddziale wiec nie oczekuje cudow pozatym dzis caly dzien ma bardzo podwyzszone cisnienie i nawet po podaniu tabletek nic sie nie obniza.Niewiem czemu.
Natalio mysle ze to dobry znak ze mama cie sciska oznacza to ze was slyszy i czuje rozmawiajcie z nia i opowiadajcie moja siostra tez tak miala.

Agnieszka
gość
02-04-2010, 11:58:09

Siostra zostala znow przewieziona spowrotem na neurologie. Okazalo sie ze ma cisnienie srodczaszkowe jakis krwiak ale niewiem jak przeciez ma zastawke? Czy wie ktos cos na ten temat?
gość
03-04-2010, 14:57:36

BĄDZ DOBREJ MYŚLI MOŻE TO BYĆ SKURCZ NACZYNIOWY KTÓRY PRZEBIEGA RÓŻNIE W NAJGORSZYCH PRZYPADKACH MOŻE DOIŚĆ DO WTÓRNEGO WYLEWU ALE TO JUŻ NAJCZARNIEJSZY SCENARIUSZ.
Początkująca
04-04-2010, 18:04:38

Witam wszystkich, mama wydobywa z siebie pojedyncze słowa ale to jej przychodzi z wielkim trudem i dopiero wtedy jak już sie zdenerwuje to odpwie np. tak, nie, no lub O Mój Boże i nic więciej poza tym. Jak się pytamy cz nas słyszy to nam mruga oczmi, że tak albo nam ręce ściska. Wczoraj miała podwyższona temperaturę 38 i najprawdopodobniej było to od cewnik, wogóle kontaktu z nią nie było, ale dzisiaj rano jak pojechałam do szpitala to już znacznie żywsza była i nawet prawą ręką ruszala, bo po zabiegu wogóle nia nie ruszała. Dzis mama jest 5dobę po zabiegu a 14 dzień choroby.

Sa to najgorsze Świeta Wielkanocne w moim życiu, ale z drugiej strony muszę się cieszyć, że zakończyło się to tak a nie śmiercią, bo moja babcia zmarła przez tętniaka bo jej pękł.

Wszystkim osobom, które dzielą sie swoimi przeżyciami życzę wesołych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych.
gość
04-04-2010, 18:29:08

Droga Agnieszko ja proponowałabym konsultacje z Panem Haratem. Może on pomógłby Twojej siostrze. To świetny specjalista z Bydgoszczy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: