Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4105)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-12-2008, 19:03:00

lekarze mówią mi , że rehabilitacja czyni cuda
więc do wszystkich
musimy naszych bliskich,siebie wysłać na rehabilitacje i ich wspierac, być wspieranym

moja mama jak pisałam jest świadoma tylko,że ma zmiany w mózgu (nie rusza nogami rękami nie mówi znaczy troszkę rusza ale nie tak żeby mogła podnieść do góry)
wierze ze rehabilitacja jej pomoże
i mam nadzieje, ze zacznie mowic
gość
05-12-2008, 14:54:00

mam pytanie, ponieważ ostatnio sie zaniepokoiłem bo w moim mieście 28 latek umarł własnie przez tętniaka. Ostatnio mam lęki przed tym, że ja tez moge miec z tym problem. W mojej rodzinie nikt go nie miał, cisnienie mam dobre, wyniki cholesterolu tez bólu głowy nie mam. Co mam robić?? robic na siłe badania czy dac sobie spokój. dzieki
gość
06-12-2008, 13:38:00

Jeśli nie masz żadnych niepokojących objawów, to daj sobie spokój. Przecież nie każdy człowiek ma tętniaka. Zresztą lekarz nie da skierowania na badanie, tylko dlatego, że chce się sprawdzić, mimo, że nie występują żadne niepokojące objawy... Uwierz, moje objawy są bardzo niepokojące, cierpię na silne bóle głowy i dlatego robiłam tomografię, a i tak lekarza musiałam wręcz błagać o skierowanie...
gość
06-12-2008, 21:28:00

dziekuje jakos caly czas o tym mysle mam 20 lat. ale dzieki. no objawów nie mam i mam nadzieje, że wszystko bedzie ok.
gość
07-12-2008, 20:13:00

tętniaka może mieć każdy
niezawsze daje znaki o sobie
często nazywany jest cichym zabójcą
jak pęknie masz 40-55 % na przeżycie
gość
08-12-2008, 16:46:00

No ale nie mozna też panikować z tego powodu, bo ktoś miał i umarł... Ja mam 17 lat, wiem, że mam giganta i sie nie załamuję, staram cieszyć się życiem, więc tymbardziej Ty nie szukaj problemów na siłe i ciesz się życiem!
gość
08-12-2008, 18:34:00

17 lat??? eh jakies objawy były wczesniej?? i jak Ci go wykryli??
gość
08-12-2008, 18:34:00

17 lat??? eh jakies objawy były wczesniej?? i jak Ci go wykryli??
Początkujący
09-12-2008, 01:52:00

Może powielam ale pisałem wcześniej że idę na operację tętniaka ale teraz dziękuje Bogu, lekarzom i całemu personelowi z kliniki neurochirurgii Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie operował mnie dr. W.Mnich to faktycznie wspaniały, życzliwy i troskliwy lekarz . W zeszłym tygodniu miałem operację i jak widać już jestem w domu. Siedząc tam człowiek dopiero docenia jak żmudna, ciężka i precyzyjna jest ich praca. Piszę bo jestem dalej pełen podziwu co do ilości robionych tam operacji. To lekarze z pierwszej półki a ludzie po operacjach naprawdę dochodzą do zdrowia
Ceper
gość
10-12-2008, 22:51:00

pisze tą wiadomość do ludzi,którzy mają tętniaka lub ktoś z ich bliskich go ma.Otóż moi drodzy,miesiąc temu moja mama dowiedziała się,że ma 2 tętniaki w głowie.kiedy się o tym dowiedziałam,postanowiłam poczytać parę rzeczy na ten temat w internecie i trafiłam na to forum.otóż chcę wam powiedzieć,że po przeczytaniu wypowiedzi ludzi byłam załamana,bałam się,że moja mama nie ma szans na normalne życie.Ludzie wy tutaj ludzi dołujecie!!!!!!dziś moja mama miała operacje zaklipsowania tętniaków,czuje się dobrze,wybudziła się,jest kontakt z nią.do końca była zdecydowana na tą operację,pomimo tego,że wielu ludzi jej odradzało ten zabieg.Ale my do końca wierzyłyśmy,że wszystko się ułoży,Dlatego ludzie nie tracie wiary i czasami nie warto słuchać ludzi,ani tego co inni nam mówią,Może wielu z Was za póżno dowiedziało się o istnieniu tej paskudnej choroby,ale moja mama wiedziała wcześniej,nim nie doszło do pęknięcia tętniaka.Cieszę się bardzo,że wszystko się udało i nie długo wejdę na sale do mojej kochanej mamusi,pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Opis MRI-konflikt
Witam. Od kilku miesięcy cierpię na silne bóle głowy,od pewnego czasu doszły zawroty. Po wykonaniu MRI głowy(w zasadzie wszystko dobrze) na końcu opisu jest : Pętla naczyniowa AICA po stronie prawej- predyspozycja anatomiczna do konfliktu naczyniowo-nerwowego z nn.VII-VIII. Czy jest to coś poważnego? Czy powinnam skonsultować się z neurologiem czy neurochirurgiem?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: