WIADOMOSC DO PANI CO MA TESCIOWA Z 3 TETNIAKAMI...
To straszne ,ze dzieci tesciowej nie przejmuja sie jej 3 tetniakami.Dobrze ,ze Ty zwrocilas na to uwage.Tetniak to cykajaca bomba...moze w kazdej chwili wybuchnac lub nigdy.Ryzyko przezycia to 50%. Jesli tesciowa ma 3 tetniaki to znaczy,ze ma slabe zyly a ze jest tesciowa oznacza starszy wiek co wiaze sie z miazdzyca i nadcisnieniem. Dla takiej osoby kazde podniesniesienie cisnienia moze byc smiertelne. Przykro mi o tym mowic ale moze tesciowa nie ma swiadomosci zagrozenia zycia jak rowniez jej dzieci. Jesli lekarz jej nie potrafil wytłumaczyc ,ze w kazdej chwili tetniak...lub tętniak moga peknac i zabic ja to moja sugestia jest taka, aby zabrac tesciowa do szpitala a neurochirurgie i pokazac jej mlodych,starszych ludzi po operacjach tetniaka,którzy nie zastanawiali sie nad konsekwencjami tylko ratowali swoje zycie robiąc operację. Moja mama była w pełni sił i niesamowitego rozkwitu majac 59 lat i nie bała sie ryzyka ,zrobila operacje.Wiedziala,ze moga byc powiklania ale wiedziala,ze zpowiklan da sie jakos wyjsc ale bedzie zyla dla mnie i rodziny. Niestety sa powiklania,tydzien temu byla operowana, nie wiadomo jakie skutki beda bo nadal spi...ale my wierzymy ,ze uda sie. dzisiaj otworzyła oczy i sama juz kaszle...to sa dobre oznaki.
Moja babcia miala te same problemy,nie wiadomo czy miala tetniaka ale umarla na wylew majac 74 i bedac bardzo witalną osobą.
Do tej pory mam wyrzuty sumienia ,z nie mialam takiej wiedzy o tetniakach jak dzisiaj i ze nie moglam przezwyciezyc upartosci babci.
Walcz o tesciowa wszystkimi sposobami,jak nie bedziesz wiedziala co jeszcze moze na nia zadzialac,zeby na operacje sie zgodzila,idz do lekarza jakiegos,on ci podda pomysl.Nie sadze ,zeby lekarze zaklipsowali tesciowej 3 tetnaki na raz,bedzie miala kilka operacji ale naprawde warto walczyc o zycie.
Trzymam kciuki za Ciebie i walcz o zycie czlowieka.
Nana