mariel2505 poradzisz sobie

21-04-2009 o 19:09, gość :
Czy juz po operacji Pan jest ?Jak tak to prosze opisac jak to wygladalo dzieki jestem ciekawa bo mi tez zdiagnozowano tetniaka a pani doktor neurolog poinformowala mnie ze sie tetniakow nie operuje a jezeli juz to pewnie bym z tego nie wyszla calo jesli sie zdecyduje .
21-04-2009 o 19:01, gość :
11-11-2008 o 22:16, ceper :
witam
Chciałbym opisać swoją sytucję. Mam zdiagnozowanego Tętniak mózgu i czekam na operację która się odbędzie jeszcze w tym miesiącu. Tętniaka wykryłem przez przypadek miałem bóle głowy bo silnym wysiłku Fizycznym (ale też nie zawsze). zaniepokojony udałem się do lekarza i w pierwszej ocenie musiałem zrobić zdjęcie RTG odcinka szyjnego. Zdjęcia wykazały zmiany lecz mnie to i tak nie dawało spokoju poprosiłem lekarza o skierowanie do neurologa. podczas rozmowy z lekarzem i opisie mojej choroby dostałem skierowanie na badanie KT głowy. Diagnoza KT wykazała jakieś widoczne ognisko wzmocnienia ( w nawiasie napisano Tętniak ??) Udałem sie ponownie do lekarza neurologa z wynikiem i dostałem skierowanie na Angio CT tętnic mózgowych które wykazało istnienie tętniaka. Dostałem wtedy skierowanie do szpitala na konsultacje z neurochirurgiem. Tam po oglądnięci materiałów lekarz stwierdził że należałoby poddać się operacji. Decyzja trudna i ciężka ale chyba właściwa. teraz czekam na ostatnie szczepienie i idę na operację. A teraz już w trakcie zaczynam słyszeć szmer lub może lekki pisk po str przeciwnej do usytułowania mojęgo tętniaka. Wspiera mnie żona i cała rodzina i życzę wszystkim takiego wsparcia.
Jak ktoś chce jakieś dodatkowe informacje z miłą chęcią odpowiem
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.