Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-06-2009, 20:18:00

mariel2505 poradzisz sobie a w jakim wieku teraz jestes ?
gość
02-06-2009, 19:12:00

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!do osoby której tata miał wylew z przebiciem do komór mózgowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: BŁagam o więcej informacji. Bo jestem załamana.Mój tata miał to samo, jedna komora zalana, druga częściowa. Rózwnież marne rokowania przed operacją , z małą szansą na przeżycie. Udało mu się przeżyć , tylko problem w tym że mija czwarty miesiąc a tata tylko otwiera czasami oczy, niczym nie rusza (żadnymi kończynami) ma paraliż stwierdzony lewostronny, nie mówi. mam jeszcze nadzieje że w domu coś ruszy,bo do tej pory leżał w szpitalu
MartaT24
gość
02-06-2009, 19:24:00

Dołączam sie do prosby.!!! Opisywalm przypadek mojej babco (6 miesiac w szpitalu). Poprawa jest ale, kontakt marny.
gość
03-06-2009, 06:36:00

Tak mój tata miał wylew z przebiciem do komór mózgowych i kiedy tylko trafił do szpitala (Konin) to lekarz neurlog przekazał mi badania lekarskie, które zostały wykonane po przewiezieniu taty do szpitala wraz z wynikiem tomografii komputerowej i umówił mnie na wizytę do neurochirurga do Łodzi. Kiedy pojechałam do Łodzi lekarz określił szanse na wyleczenie i faktycznie było tak jak mnie poinformował. Mój tata wyszedł z tego, lecz po wyjściu ze szpitala został skierowany na rezonans magnetyczny w którym wykryto 3 tętniaki mózgu. Potem była jedna operacja, druga i po drugiej już było gorzej. Jednak mój tata miał silny organizm i walczył. Było dużo lepiej. Dziś nie ma go już wśród nas, lecz to jest ewidentna wina lekarza, który nie udzielił właściwej pomocy mojemu tacie. Zmarł na serce.
Wierzę, że Twój tata i Twoja babcia wyjdą z tego. Najważniejsza jest wiara i gorliwa modlitwa.
gość
04-06-2009, 15:55:00

Witam wszystkich,w dniu wczorajszym tj 03.06 mój mąz przeszedł operacje zaklipsowania tętniaka mózgowego(na szczęscie to jeden z tych przypadków gdy tętniak nie zdązył jeszcze pęknąć),jednakże była to interwencja chirurgiczna.Lekarze nie są zbyt rozmowni a ja poprostu sie denerwuje,czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie ile średnio trwa wybudzanie po takiej operacji?wiem ze musi nastąpic regeneracja ale w ktorej dobie zbyt dlugi sen moze byc sygnałem alarmowym?czy pacjent sam sie wubudza czy towarzyszy temu interwencja lekarza? bede wdzięczna za wszystki odpowiedzi.Pozdrawiam Alicja
gość
04-06-2009, 17:34:00

Witam, niestety musi się pani uzbroić w cierpliwość. Ja przeszłam taka operacje zaklipsowania tętniaka przed jego pęknięciem, a po dwóch dniach kolejną, ponieważ zaczęło się tworzyć wodogłowie i zapadałam w śpiączkę. Mój przypadek był bardzo ciężki i pierwsze miesiące po operacji były trudne, byłam uzależniona od bliskich mi ludzi pod każdym względem. Ale wierze, że Pani mąż szybko wróci do normalnego życia i wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam.
gość
04-06-2009, 18:48:00

21-04-2009 o 19:09, gość :
Czy juz po operacji Pan jest ?Jak tak to prosze opisac jak to wygladalo dzieki jestem ciekawa bo mi tez zdiagnozowano tetniaka a pani doktor neurolog poinformowala mnie ze sie tetniakow nie operuje a jezeli juz to pewnie bym z tego nie wyszla calo jesli sie zdecyduje .
Czy jest Pan po operacji ?
gość
04-06-2009, 18:53:00

21-04-2009 o 19:01, gość :

11-11-2008 o 22:16, ceper :
witam
Chciałbym opisać swoją sytucję. Mam zdiagnozowanego Tętniak mózgu i czekam na operację która się odbędzie jeszcze w tym miesiącu. Tętniaka wykryłem przez przypadek miałem bóle głowy bo silnym wysiłku Fizycznym (ale też nie zawsze). zaniepokojony udałem się do lekarza i w pierwszej ocenie musiałem zrobić zdjęcie RTG odcinka szyjnego. Zdjęcia wykazały zmiany lecz mnie to i tak nie dawało spokoju poprosiłem lekarza o skierowanie do neurologa. podczas rozmowy z lekarzem i opisie mojej choroby dostałem skierowanie na badanie KT głowy. Diagnoza KT wykazała jakieś widoczne ognisko wzmocnienia ( w nawiasie napisano Tętniak ??) Udałem sie ponownie do lekarza neurologa z wynikiem i dostałem skierowanie na Angio CT tętnic mózgowych które wykazało istnienie tętniaka. Dostałem wtedy skierowanie do szpitala na konsultacje z neurochirurgiem. Tam po oglądnięci materiałów lekarz stwierdził że należałoby poddać się operacji. Decyzja trudna i ciężka ale chyba właściwa. teraz czekam na ostatnie szczepienie i idę na operację. A teraz już w trakcie zaczynam słyszeć szmer lub może lekki pisk po str przeciwnej do usytułowania mojęgo tętniaka. Wspiera mnie żona i cała rodzina i życzę wszystkim takiego wsparcia.
Jak ktoś chce jakieś dodatkowe informacje z miłą chęcią odpowiem
Jest Pan po operacji ? jak się Pan czuje?
gość
05-06-2009, 07:38:00

Z wybudzaniem po operacji tetniaka roznie bywa.Moja mama obudzila sie zaraz po operacji ale zaraz tracila kontakt z otoczeniem i zapadala w sen.Tak naprawde obudzila sie nastepnego dnia.Ale byly tam przypadki ze ktos lezal i pare dni na pooperacyjnej niewybudzony.Tak naprawde po takich operacjach kazdy dzien przynosi cos innego i to w pozytwynym aspekcie tej sprawy.Juz widzialam przypadki kiedy jednego dnia ktos sie obudzil , nikogo nie poznawal, byl agresywny, a kolejnego juz byl normalna kontaktujaca osoba.Na takie operacje i zachwoania po nich niestety nie ma regul.
Aga
gość
05-06-2009, 17:51:00

Moja koleżanka miała operację i teraz nie czuje nóg... jest załamana, rozmyśla o najgorszym. Mówię jej wprawdzie że to dopiero 9 dni po operacji i wyjdzie z tego ... ale ...
... mnie też ogarniają wątpliwości ..
Czy jest szansa na to że zacznie chodzić? Jest sprawna intelektualnie, nie ma żadnych innych powikłań wartych wspomnienia... tylko te nogi...
Dla niej to dramat...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: