Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-11-2021, 11:24:19

a ja jestem po dwóch embolizacjach tetniaka w Poznaniu mam stent i sprężynki po pół roku dodano mi dwie bo przeciekała krew mija już 10 lat prawie dobrze sie czuje cwiczę nawet nie poddaje sie mam 58 lat głowa do góry nie bójcie się i szybko decydyjcie na zabezpieczenie tetniaków które macie tez miałem na tetnicy udowej małe zgrupienia ale zeszły po czasie operował mnie prof. Juszkat
Początkująca
01-11-2021, 18:56:27

Gość 2021-11-01 12:24:19
a ja jestem po dwóch embolizacjach tetniaka w Poznaniu mam stent i sprężynki po pół roku dodano mi dwie bo przeciekała krew mija już 10 lat prawie dobrze sie czuje cwiczę nawet nie poddaje sie mam 58 lat głowa do góry nie bójcie się i szybko decydyjcie na zabezpieczenie tetniaków które macie tez miałem na tetnicy udowej małe zgrupienia ale zeszły po czasie operował mnie prof. Juszkat

To zazdroszczę że sam profesor operował. Ode mnie najpierw ściągnął kasę a potem do zabiegu przysłał uczennicę która mi spartolila stent. Kiedy udałam się do profesora z tomografem stwierdził że wszystko jest ok.W sierpniu wylądowałam w szpitalu, tam mi powiedziano że jak najszybciej muszę mieć reoperacje.W październiku już na szwajcarskiej trafiłam pod opiekę dr Bloka. Okazało się że miałam zagrożenie życia. Nie mogli mi zabezpieczyć od razu trzech bo tętnica lub tętniak mogły pęknąć. Za tydzień mam kolejny zabieg.Nie ukrywam czuje się oszukana przez profesora Juszkata.I mówię każdemu by tam nie szli bo tylko liczy się kasa.
gość
02-11-2021, 11:56:42

Ania współczuje , będzie dobrze i u Ciebie nie poddawaj się głowa do góry a kasa wiesz jak to jest liczy się zawsze tylko często o tym się nie mówi pozdrawiam serdecznie
gość
18-11-2021, 23:04:28

U mnie w angio podejrzenie tętniaka na przedniej tętnicy 1.2mm. Takie maleństwo. Wizyta u lekarza za miesiąc, trochę się boję. Może ktoś wie czy takiej wielkości może pęknąć? Nie wydaje mi się, że ból głowy który mam jest spowodowany tym znaleziskiem.
Początkująca
21-11-2021, 16:36:11

Gość 2021-11-19 00:04:28
U mnie w angio podejrzenie tętniaka na przedniej tętnicy 1.2mm. Takie maleństwo. Wizyta u lekarza za miesiąc, trochę się boję. Może ktoś wie czy takiej wielkości może pęknąć? Nie wydaje mi się, że ból głowy który mam jest spowodowany tym znaleziskiem.
Każdy ma inny organizm i każdy z nas może reagować inaczej. Mój neurochirurg twierdzi że moje tętniaki są bezobjawowe,jedynie mogą wpływać na wzrok w prawym oku. Ale uważam że akurat ból głowy i zawroty od których się zaczęło,zmusiły mnie by zrobić badania.Wiec twoje bóle głowy też mogą być od tego maleństwa. Żaden lekarz nie da ci gwarancji że nawet takie maleństwo, nie pęknie. Różnie bywa z tetniakami i wiele zależy od wytrzymałości tętnic.
Pozdrawiam i powodzenia... najważniejsze to trafić na dobrego specjalistę
gość
21-11-2021, 20:50:57

Dzieki Ania za konkretną odpowiedź. Tak jak piszesz- oby trafić na dobrego lekarza teraz... Eh...
gość
24-11-2021, 13:12:11

Od dwóch miesięcy mam nieustanne bóle głowy.Z lewej strony Są to bóle punktowe.Leki przeciwbólowe nie działają Dwa lata temu na RM stwierdzono torbiel szyszynki.Wizyte u neurologa mam w grudniu.Boje się że to jednak tętniak ,bo czuję z tyłu głowy jakby takie przelewanie Jakie mieliście objawy tętniaka.Prosze o odpowiedź.
gość
24-11-2021, 13:29:47

Do powyższego wpisu jakby ktoś chciał ze mną pogadać.marta33206@wp.pl
gość
24-11-2021, 15:29:08

Gość 2021-02-17 17:23:30
Witam, zwracam się z prośbą o namiary na jakiegoś dobrego neurochirurga. Pół roku temu dowiedziałam się, że mam w głowie (gdzieś za gałka oczna) tętniaka 4x5mm. Niby mały, ale podobno małe częściej pękają. Neurolog mówi obserwować, neurochirurg zaleca operację z otwieraniem czaszki. Szukam namiarów na neurochirurga (w woj. pomorskim najlepiej), wykonującego zabiegi embolizacji, może on coś zaproponuje lepszego. Nie wiem, czy poddać się leczeniu, bo mam małe dzieci i boję się konsekwencji.. Tego, że pęknie też się boję.. Nie wiem, co robić i gdzie szukać pomocy. Na wizytę w Gdańsku czekam już 2 miesiące i nikt nie oddzwania. Proszę o jakieś namiary na dobrego fachowca. I pytanie: czy jest szansa, że tętniak nigdy nie pęknie? Czy one zawsze pękają...?
Jakie masz objawy ?
gość
24-11-2021, 17:34:14

Boli mnie głowa z lewej strony.Raz czuje na czubku,raz z tyłu na wysokości ucha.Czasem czuje jak rozchodzi się do oka i do skroni.Nie jest bardzo silny ale uciążliwy i trwa praktycznie cały czas.Co wieczór też mam wrażenie jakbym miała gorączkę ale nie mam. Leki nie pomagaja nawet te na receptę.Niekiedy czuje takie jakby przelewanie i chwyta mnie w tym miejscu na sekundę taki jakby skurcz.No i mam zawroty glowy-bardziej by to określiła jako zaburzenie równowagi.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: