Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-07-2021, 09:12:02

Witam mam pytanie mój mąż miał w listopadzie embolizację 1.5 cm tętniaka mózgu. W marcu kontrolne angiotk wyszło że wszystko super. Martwię się ponieważ od 2 dni czuje ucisk w tej skroni gdzie ma tetniaka i delikatne mrowienie. Czy to normalne? Dodam że ma bardzo ciężka i stresująca pracę czy może to być z przesilenia?
gość
01-08-2021, 20:09:10

Treść zablokowana przez moderatora

gość
02-08-2021, 00:54:36

Nie wstawia sie linkow na Medforum z youtube , czytaj regulamin
Początkująca
02-08-2021, 12:12:54

Witam wszystkich
Mam dylemat, w marcu miałam embolizacje niestety coś poszło nie tak i stent przecieka...jestem po tomografii i obecnie czekam na opis po rezonansie. Jeden lekarz po tomografii twierdzi że reoperacja drugi że dla niego no jest błaha sprawa i nie trzeba drugiej operacji.ale mam dobrą Panią neurolog która też uważa że nie można tego zostawić.mam wizytę umówiona 10 sierpnia ale coś po prostu źle się czuję.cmi mnie głowa, strasznie mdli aż mi nie dobrze.zatkane uszy i silne zawrotu głowy.Naurolog twierdziła że gdyby.zle się czuła to mam nie czekać i wzywać pogotowie.ale nie wiem czy już czy obserwować czy głowa będzie mocniej bolec
gość
03-09-2021, 18:53:18

Koda 2021-06-15 09:11:03
Gość 2021-03-12 22:19:49
Gość 2021-02-28 18:49:34
Gość 2021-02-25 23:20:18
Gość 2021-02-17 17:23:30
Witam, zwracam się z prośbą o namiary na jakiegoś dobrego neurochirurga. Pół roku temu dowiedziałam się, że mam w głowie (gdzieś za gałka oczna) tętniaka 4x5mm. Niby mały, ale podobno małe częściej pękają. Neurolog mówi obserwować, neurochirurg zaleca operację z otwieraniem czaszki. Szukam namiarów na neurochirurga (w woj. pomorskim najlepiej), wykonującego zabiegi embolizacji, może on coś zaproponuje lepszego. Nie wiem, czy poddać się leczeniu, bo mam małe dzieci i boję się konsekwencji.. Tego, że pęknie też się boję.. Nie wiem, co robić i gdzie szukać pomocy. Na wizytę w Gdańsku czekam już 2 miesiące i nikt nie oddzwania. Proszę o jakieś namiary na dobrego fachowca. I pytanie: czy jest szansa, że tętniak nigdy nie pęknie? Czy one zawsze pękają...?
Dzień dobry.
Ja mam 3 tetniaki. 1 duży 14mm i 2 małe o podobnych wymiarach co Twój.
Ten największy (dzisiaj mija równy rok) jestem już po embolizacji, 2 mniejsze tetniaki są pod obserwacją.
Wiem co czujesz, myślałam tylko o dzieciach i trzęsłam się ze strachu.
Dlaczego jest mowa o otwieraniu czaszki może u Ciebie też wystarczy embolizacja (bez otwierania czaszki). Znam lekarzy ale na Śląsku. Daj znać czy jesteś zainteresowana, teraz przez Internet można przesłać płytkę i też pomogą.
Witam, muszę zrobić ponowne badania (żeby było co porównywać) i wtedy mam się umówić do lekarza, który zadecyduje, czy jest szansa na embolizacje. Cały czas myślałam, że lepiej z tym żyć, a teraz już sama nie wiem, kiedy jest mniejsze ryzyko: przy operacji, embolizacji, czy życiu z tętniakiem...
.
Witam,
Mam namiary na bardzo dobrego neurochirurga ale z Krakowa super specjalista i podejście do pacjenta na zasadzie człowiek- człowiek. Otwarcie czaszki wiąże się z dużym ryzykiem ( wiem jestem 11 lat po takim zabiegu u mnie pęk więc nie miałem wyboru tylko otwarcie czaszki i klips założony na tętniaka). Jeżeli będziesz tylko chciała prześle Ci namiary na tego lekarza.
Witam
Czy mogę prosić namiary na tego neurochirurga ?
Sorki ze tak późno pisze ale nie zaglądałem na forum. dr n. med. Borys Kwinta- p.o kierownika Oddziału Klinicznego Neurochirurgii i Neurotraumatologii. Znajdziesz go na znany lekarz. Polecam z czystym sercem ( głową) prawdziwy lekarz z powołania
gość
21-09-2021, 11:13:52

Koda 2021-06-15 09:15:06
Witam,
U mojego męża zdiagnozowano tętniaka na przedniej ścianie mózgu, neurolog prowadząca powiedziała że konieczne jest zabezpieczenie tętniaka czy mogę prosić o kontakt do dobrego neurochirurga ? W Lublinie wolne terminy do poradni są na 2022 rok. Szukamy wszędzie.
gość
21-09-2021, 11:19:59

Witam,
czy udało się Pani znaleźć neurochirurga w Lublinie?
Początkująca
21-09-2021, 12:28:41

Ja niedługo mam mieć kolejny zabieg bo pierwszy spartaczyli i stent który miał zabezpieczyć 2z 3tetniakow,w ogóle ich nie zabezpiecza 😔🤬 nie powiem że się nie boje ale wiem że bez operacji mam większe ryzyko na udar i wylew.Teraz będę gdzie indziej operowana więc mam nadzieję że będzie ok.Ale powiem Wam że bawi mnie jedna rzecz.obaj neurochirurdzy twierdzą że moje tętniaki nie dają objawów za wyjątkiem zaburzenia wzroku.uwazam że podchodzą za bardzo książkowo do pacjenta.Kazdy z nas jest inny, ja od 2lat potrafię się wsłuchiwać w swój organizm dzięki czemu jeszcze żyję.bo właśnie rok temu wszystko zaczęło się od bóli głowy i zawrotów.ciesze się że mam lekarza rodzinnego i neurologa, którzy są ostrożni i naprawdę słuchają co pacjent im mówi
gość
24-09-2021, 19:12:03

Gość 2021-09-21 13:13:52
Koda 2021-06-15 09:15:06
Witam,
U mojego męża zdiagnozowano tętniaka na przedniej ścianie mózgu, neurolog prowadząca powiedziała że konieczne jest zabezpieczenie tętniaka czy mogę prosić o kontakt do dobrego neurochirurga ? W Lublinie wolne terminy do poradni są na 2022 rok. Szukamy wszędzie.
dr n. med. Borys Kwinta- p.o kierownika Oddziału Klinicznego Neurochirurgii i Neurotraumatologii.
gość
04-10-2021, 19:31:23

Potwierdzam Borys Kwinta neurochirurg z Krakowa naprawdę godny polecenia. Jestem rok po operacji klipsowania dwóch tętniaków. Operował mnie pan Borys Kwinta i wszystko przebiegło sprawnie. Jednego tętniaka było widać w badaniu TK natomiast drugiego, którego nie było widać w badaniu znalazł podczas operacji i także zaklipsował. Z czystym sumieniem mogę polecić go.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: