Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
15-06-2021, 07:11:03

Gość 2021-03-12 22:19:49
Gość 2021-02-28 18:49:34
Gość 2021-02-25 23:20:18
Gość 2021-02-17 17:23:30
Witam, zwracam się z prośbą o namiary na jakiegoś dobrego neurochirurga. Pół roku temu dowiedziałam się, że mam w głowie (gdzieś za gałka oczna) tętniaka 4x5mm. Niby mały, ale podobno małe częściej pękają. Neurolog mówi obserwować, neurochirurg zaleca operację z otwieraniem czaszki. Szukam namiarów na neurochirurga (w woj. pomorskim najlepiej), wykonującego zabiegi embolizacji, może on coś zaproponuje lepszego. Nie wiem, czy poddać się leczeniu, bo mam małe dzieci i boję się konsekwencji.. Tego, że pęknie też się boję.. Nie wiem, co robić i gdzie szukać pomocy. Na wizytę w Gdańsku czekam już 2 miesiące i nikt nie oddzwania. Proszę o jakieś namiary na dobrego fachowca. I pytanie: czy jest szansa, że tętniak nigdy nie pęknie? Czy one zawsze pękają...?
Dzień dobry.
Ja mam 3 tetniaki. 1 duży 14mm i 2 małe o podobnych wymiarach co Twój.
Ten największy (dzisiaj mija równy rok) jestem już po embolizacji, 2 mniejsze tetniaki są pod obserwacją.
Wiem co czujesz, myślałam tylko o dzieciach i trzęsłam się ze strachu.
Dlaczego jest mowa o otwieraniu czaszki może u Ciebie też wystarczy embolizacja (bez otwierania czaszki). Znam lekarzy ale na Śląsku. Daj znać czy jesteś zainteresowana, teraz przez Internet można przesłać płytkę i też pomogą.
Witam, muszę zrobić ponowne badania (żeby było co porównywać) i wtedy mam się umówić do lekarza, który zadecyduje, czy jest szansa na embolizacje. Cały czas myślałam, że lepiej z tym żyć, a teraz już sama nie wiem, kiedy jest mniejsze ryzyko: przy operacji, embolizacji, czy życiu z tętniakiem...
.
Witam,
Mam namiary na bardzo dobrego neurochirurga ale z Krakowa super specjalista i podejście do pacjenta na zasadzie człowiek- człowiek. Otwarcie czaszki wiąże się z dużym ryzykiem ( wiem jestem 11 lat po takim zabiegu u mnie pęk więc nie miałem wyboru tylko otwarcie czaszki i klips założony na tętniaka). Jeżeli będziesz tylko chciała prześle Ci namiary na tego lekarza.
Witam
Czy mogę prosić namiary na tego neurochirurga ?
Początkująca
15-06-2021, 07:15:06

Witam,
U mojego męża zdiagnozowano tętniaka na przedniej ścianie mózgu, neurolog prowadząca powiedziała że konieczne jest zabezpieczenie tętniaka czy mogę prosić o kontakt do dobrego neurochirurga ? W Lublinie wolne terminy do poradni są na 2022 rok. Szukamy wszędzie.
gość
15-06-2021, 07:21:01

Gość 2015-02-09 21:22:00
czytałam,że od 6 do 10mm są średnie.
Mój miał 7mm i pękł.Miałam embolizację w Rzeszowie
mój miał 5.5 i też pękł
gość
15-06-2021, 16:03:18

mi w lutym pekł5mmna 6mm mam 6 spreżyn i czuje sie swietnie w Kielcach mnie leczyli super szpital
gość
18-06-2021, 17:57:41

Witam,
Mój tata 52 lata, jest 1,5 roku po operacji (pęknięcie tętniła mózgu).
Cały czas bierze leki, ma problemy z pamięcią krótkotrwałą. Jest strasznie leniwy i cały czas ma jakieś wymówki.
Możecie podpowiedzieć czego musi unikać a co może robić?
Przed operacją był bardzo dobrym fachowcem w budowlance. Teraz mówi ze chętnie by wrócił ale boi się.
Jakie jest wasze zdanie?
Czy po tętniaku przebywanie na słońcu jest nie wskazane lub wręcz zabronione? - pytam bo ktoś mu powiedział ze tak jest i uparł się ze nigdzie nie może wychodzić .
Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
Krzysztof
gość
19-06-2021, 12:41:15

Czy ktoś z Państwa posiada namiar do dr.ząbka bardzo pilne
Początkująca
23-06-2021, 14:10:25

Witam
Poszukuję dobrego ale to naprawdę dobrego specjalisty neurochirurga i żeby to nie był dr Juszkat z Poznania,dzisiaj byłam na konsultacji i tylko mi podniósł ciśnienie 🤬🤬
Początkujący
24-06-2021, 09:55:36

Moja żonę operował dr. Witold Libionka z Gdańska, jesteśmy bardzo zadowoleni. Między innymi dzięki jego operacji żona po 10 miesiącach mogła nawet wrócić do pracy. Po drugie same opinie chociażby na znanylekarz 186 opinie wszystkie na 5. O czymś to świadczy. Samego namiaru nie mam ale masz już jakiś punkt zaczepienia. Wpisz może gdzie przyjmuję napewno znajdziesz.
Pozdrawiam
Mąż szczesciary
Ania-79 2021-06-23 16:10:25
Witam
Poszukuję dobrego ale to naprawdę dobrego specjalisty neurochirurga i żeby to nie był dr Juszkat z Poznania,dzisiaj byłam na konsultacji i tylko mi podniósł ciśnienie 🤬🤬
gość
25-06-2021, 15:26:41

Ania-79 2021-06-23 16:10:25
Witam
Witaj .Maciej Tosik neurochirurg z Łodzi. Poczytaj przyjedz prywatnie przyjmuję w Allmed a pracuje w szpitalu im.Kopernika
gość
14-07-2021, 10:06:40

ceper 2008-12-11 18:31:00
Witam to znowu ja
<BR>Każda operacja niesie ze sobą duże ryzyko, a w szczególności operacje na otwartym mózgu jednak, lepiej operować tętniaka w całości (głuchego, choć podobno nie wszystkie się da) niż czekać aż pęknie i liczyć że może jakoś się uda przeżyć .
<BR>Konsekwencje pękniętego czy cieknącego tętniaka mogą być nieodwracalne (choć nie zawsze).
<BR>Ja jak pisałem zdiagnozowałem swojego w sierpniu tego roku przebyłem normalną drogą cały etap oczekiwania na konsultacje, opinie, szczepienia i termin operacji. Czekałem cierpliwie (choć bałem się jak cholera zbliżającego się terminu operacji) ale stwierdziłem, że lepiej jak ktoś go zaklipsuje i jest do tego przygotowany (zespół ludzi i sprzętu) niż mam trafić na stół z rozległym wylewem. Przecież tętniaki pękają w różnych sytuacjach i miejscach (wycieczki, wakacje, podróż itp, itd.) i niekoniecznie znajdzie się lekarz który od razu wyda poprawną diagnozę a nawet jeśli tak to czy placówka przyjmująca podejmie się operacji od razu.
<BR>Mam nadzieję że zdopingowałem choć niektórych że chodzenie z miną w głowie to ryzyko na które możemy sobie pozwolić, ale czy wtedy nasi bliscy też tak to odbiorą??? Każdy chce chyba mieć kochaną osobe przy sobie jak najczęściej i najdłużej bo samotność jest przyjemnością dla tych, którzy jej pragną a męką dla tych bliskich, co są do niej zmuszeni.
<BR> i może teraz na tym skończę.
<BR> pozdrawiam wszystkich

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: