Gość 2021-03-12 22:19:49.Gość 2021-02-28 18:49:34Witam, muszę zrobić ponowne badania (żeby było co porównywać) i wtedy mam się umówić do lekarza, który zadecyduje, czy jest szansa na embolizacje. Cały czas myślałam, że lepiej z tym żyć, a teraz już sama nie wiem, kiedy jest mniejsze ryzyko: przy operacji, embolizacji, czy życiu z tętniakiem...Gość 2021-02-25 23:20:18Dzień dobry.Gość 2021-02-17 17:23:30
Witam, zwracam się z prośbą o namiary na jakiegoś dobrego neurochirurga. Pół roku temu dowiedziałam się, że mam w głowie (gdzieś za gałka oczna) tętniaka 4x5mm. Niby mały, ale podobno małe częściej pękają. Neurolog mówi obserwować, neurochirurg zaleca operację z otwieraniem czaszki. Szukam namiarów na neurochirurga (w woj. pomorskim najlepiej), wykonującego zabiegi embolizacji, może on coś zaproponuje lepszego. Nie wiem, czy poddać się leczeniu, bo mam małe dzieci i boję się konsekwencji.. Tego, że pęknie też się boję.. Nie wiem, co robić i gdzie szukać pomocy. Na wizytę w Gdańsku czekam już 2 miesiące i nikt nie oddzwania. Proszę o jakieś namiary na dobrego fachowca. I pytanie: czy jest szansa, że tętniak nigdy nie pęknie? Czy one zawsze pękają...?
Ja mam 3 tetniaki. 1 duży 14mm i 2 małe o podobnych wymiarach co Twój.
Ten największy (dzisiaj mija równy rok) jestem już po embolizacji, 2 mniejsze tetniaki są pod obserwacją.
Wiem co czujesz, myślałam tylko o dzieciach i trzęsłam się ze strachu.
Dlaczego jest mowa o otwieraniu czaszki może u Ciebie też wystarczy embolizacja (bez otwierania czaszki). Znam lekarzy ale na Śląsku. Daj znać czy jesteś zainteresowana, teraz przez Internet można przesłać płytkę i też pomogą.
Witam,
Mam namiary na bardzo dobrego neurochirurga ale z Krakowa super specjalista i podejście do pacjenta na zasadzie człowiek- człowiek. Otwarcie czaszki wiąże się z dużym ryzykiem ( wiem jestem 11 lat po takim zabiegu u mnie pęk więc nie miałem wyboru tylko otwarcie czaszki i klips założony na tętniaka). Jeżeli będziesz tylko chciała prześle Ci namiary na tego lekarza.
Czy mogę prosić namiary na tego neurochirurga ?