A czy mogłabym wiedzieć jak dużego tętniaka miałaś? Ja miałam wstawionych 6 sprężynek i zastanawiam się jakiej on był wielkości. Na pierwszej angiografii w grudniu miał pół centymetra, ale zastanawiałam się czy do czerwca powiększył się czy nie.
Gość 2020-07-01 10:01:03
Cześć wszystkim.
W dniu 21.06 dostałem informację od mojej mamy, której nikt nie chce dostać. Znalazła tatę w łazience, leżącego z niedowładem prawej strony, zachowującego się jak gdyby ktoś go polewał woda a on nie mógł złapać oddechu. Straszny widok. Mama z uwagi na wykonywany fach, była przekonana, że jest to udar. W momencie przyjazdu do domu nie było jeszcze karetki, ale w przeciągu 5 minut pojawiła się w naszym domu. Niestety ratownicy medyczni podejrzewali padaczkę alkoholową, lub zatrucie narkotykowe, ponieważ w momencie umieszczenia taty w kartce odzyskał własność prawej strony. Dodatkowo nie pozwolił się skrępować w karetce na czas transportu, dwojgu rosłym ratownikom, co utwierdziło ich w przekonaniu, że to nie może być udar i takie dane przekazali lekarzowi na SOR. Na szczęście lekarz po pierwszych badaniach krwi odrazy zlecił Badanie TK, które potwierdziło założenie mamy. Od 21.06 do 24.06 tata czekał na operację w bardzo dobrym szpitalu wojewódzkim. W trakcie oczekiwania na operację doszedł do siebie na tyle żeby skontaktować się z nami telefonicznie. Był logiczny, ale nie pamiętał co mu się stało. Operacja zaplanowana na 24.06 odbyła się i polegała na zaklipsowaniu pękniętego tętniaka, który spowodował krwotok podpajęczynówkowy. Dziś mija tydzień od operacji a tata nadal nie odzyskał logicznego myślenia, lekarze jeszcze go nie uruchomili, więc leży cały ten czas. Podobno ma momenty nadpobudliwości, przez co muszą mu podawać leki uspokajające. Przez panujący bezwzględny zakaz odwiedzin nie możemy nawet odwiedzić taty i sprawdzić jak on faktycznie się trzyma. Tutaj pojawia się moje pytanie do Was, którzy już przeszli okres pooperacyjny u siebie lub u swoich bliskich. Czy normalnym jest, że pacjent potrzebuje tyle czasu na powrót do "normalności"?
Gość 2020-08-16 06:14:11
A czy mogłabym wiedzieć jak dużego tętniaka miałaś? Ja miałam wstawionych 6 sprężynek i zastanawiam się jakiej on był wielkości. Na pierwszej angiografii w grudniu miał pół centymetra, ale zastanawiałam się czy do czerwca powiększył się czy nie.
MazSzczesciary1 2020-09-05 13:07:24
Podobno dobrze tez samemu sie udać do psychologa bo przyjda dni zwątpienia zmęczenia itp.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.