Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
10-10-2018, 08:23:02

Polecam kuracje w AkademiiI Medycyny Regeneracyjnej w Świebodzicach,każdy przypadek tętniaka jest inny,pacjenci traktowani sa indywidualnie,warto zajrzeć na stornę Akademii,polecam
gość
10-10-2018, 12:14:21

Zglaszam twoj post do likwidacji , kobieto zniknij z tego forum , ty jestes bezczelna naciagaczka za kase , nie masz bladego pojecia CO TO JEST TETNIAK KTORY TRZEBA EMBOL;IZOWAC LUB KLIPSOWAC A TY I TWOJE SWIEBODZICE nie macie zadnego wyksztalcenia, wstydu nie macie rowniez, jak wam nie idzie interes to psy strzyzcie .
gość
15-10-2018, 08:15:33

Witam . Mam 55 lat. Jestem po embolizacji tetniaka mózgu przeprowadzonej 3.10.2018 w Lublinie w szpitalu PSK4. Zabieg wykonany w srode, w piatek bylam juz w domu. Czuje sie doskonale, samej embolizacji nie pamietam bo zastosowano pelna narkoze.Zabieg trwal ok 1h po czym wybudzono mnie jeszcze na sali zabiegowej i przewieziono na OIOM. Po dobie spedzonej w wymuszonej wyprostowanej pozycji leżacej przeniesiono mnie na zwykla sale i po kolejnej dobie wypisano do domu. W sumie 4 dni w szpitalu. Moja przygoda z tetniakami rozpoczela sie w grudniu 2004 roku kiedy to na spacerze poczulam bardzo silny ból glowy, który okazal sie wynikiem peknietego tetniaka prawej tetnicy srodkowej mózgu. W czasie operacji załozono mi wowczas metalowy klips i po kiludniowej hospitalizacji wrocilam do domu. Zyłam normalnie, zadnych powiklan, ograniczen, uprawialam rożnorakie sporty, jednoczesnie raz do roku robiac kontrolnie CT głowy z kontrastem. W 2014 roku pojawilo sie podejrzenie lustrzanego tetniaka mózgu po stronie lewej. W roku 2016 zakwalifikowano mnie na kolejna operacje. We wtorek zaklipsowano tetniaka klipsem tytanowym, w sobote bylam juz w domu. I jak poprzednio byłam w doskonalej formie fizycznej, jezdzac na rowerze nawet po 120 km dziennie. Juz w 20016 roku okazalo sie ze pod klipsem z pierwszej operacji robi sie uwypuklenie, które nalezy monitorowac. Z tego monitoringu, po konsultacjach neurologów z radiologami zapadła decyzja embolizacji, która to 2 tygodnie temu wykonano. Na chwile obecna tylko szpetny wylew w pachwinie udowej przypomina mi o zabiegu. Naprawde czuje sie swietnie i pisząc to ufam, ze wleje odrobine nadzieji w tych którzy w lęku oczekuja na operacje lub zabieg
gość
15-10-2018, 13:19:30

Podziwiam Ciebie za serce dla innych mimo ze wiele przeszlas bo az 3 operacje a ile cierpienia to tylko Ty wiesz, bo kto nie cierpial to nawet sobie nie wyobraza jak fizyczny bol , czesto nie do wytrzymania powoduje stres psychiczny.
Wiesz co ,ze pierwszy raz widze tak ogromny wylew , chociaz wiem ze to po embolizacji, slyszalam od forumowiczow ze bol utrzymuje sie w pachwinie ale ze tak wielki wylew to nie jest mozliwe do wyobrazenia.
Mam lzy w oczach, naprawde jestes dzielna i silna , bo ja nie dalabym rady zrobic jednego kroku.
Dzieki za podtrzymanie mnie na duchu i innych , ja tez mam tetniaka i zwezenie 80 % w tetnicy wewnetrznej szyjnej lewej, neurochirurg chce robic najpierw poszerzenie tetnicy stentem a o embolizacji tetniaka nie wspomnial, przeciez moznaby tego samego dnia a nie dwie oddzielne operacje.
Dziekuje ze jestes dzielna i masz empatie dla innych.JK
gość
26-10-2018, 01:25:28

Może idź jeszcze do neurochirurga żeby się upewnić, zobaczysz co powie, będziesz spokojniejszy. Ja czekam na drugą operację zaklipsowania tętniaka, pierwszą miałam w 2013r a teraz muszę znowu bo urósł mi drugi po lewej stronie tętnicy środkowej mózgu. Boję się, znowu trzeba otwierać czaszkę ale innego wyjścia nie mam.
gość
06-11-2018, 20:29:00

Hej. Jestem po embo. Założony stent, kontrola angio za 6m. Mam brać plavix i polocard przez 3m. A potem dożywotnio polocard. Mam pytanie do wyleczonych, czy wam też w różnych miejsach nagle pojawiają się duże since jak krwiaki ? Podobno to po plavixie, mam nadzieje że to minie. Staram się myśleć pozytywnie i dożyć 100tki, brakuje tylko 65 hehe. Pozdrawiam
gość
06-11-2018, 20:31:25

Aaaa i moje udo wyglądało tak samo jak wyżej. 3 tygodnie plama schodziła
gość
16-11-2018, 21:28:29

Gość 2018-10-15 10:15:33
Witam . Mam 55 lat. Jestem po embolizacji tetniaka mózgu przeprowadzonej 3.10.2018 w Lublinie w szpitalu PSK4. Zabieg wykonany w srode, w piatek bylam juz w domu. Czuje sie doskonale, samej embolizacji nie pamietam bo zastosowano pelna narkoze.Zabieg trwal ok 1h po czym wybudzono mnie jeszcze na sali zabiegowej i przewieziono na OIOM. Po dobie spedzonej w wymuszonej wyprostowanej pozycji leżacej przeniesiono mnie na zwykla sale i po kolejnej dobie wypisano do domu. W sumie 4 dni w szpitalu. Moja przygoda z tetniakami rozpoczela sie w grudniu 2004 roku kiedy to na spacerze poczulam bardzo silny ból glowy, który okazal sie wynikiem peknietego tetniaka prawej tetnicy srodkowej mózgu. W czasie operacji załozono mi wowczas metalowy klips i po kiludniowej hospitalizacji wrocilam do domu. Zyłam normalnie, zadnych powiklan, ograniczen, uprawialam rożnorakie sporty, jednoczesnie raz do roku robiac kontrolnie CT głowy z kontrastem. W 2014 roku pojawilo sie podejrzenie lustrzanego tetniaka mózgu po stronie lewej. W roku 2016 zakwalifikowano mnie na kolejna operacje. We wtorek zaklipsowano tetniaka klipsem tytanowym, w sobote bylam juz w domu. I jak poprzednio byłam w doskonalej formie fizycznej, jezdzac na rowerze nawet po 120 km dziennie. Juz w 20016 roku okazalo sie ze pod klipsem z pierwszej operacji robi sie uwypuklenie, które nalezy monitorowac. Z tego monitoringu, po konsultacjach neurologów z radiologami zapadła decyzja embolizacji, która to 2 tygodnie temu wykonano. Na chwile obecna tylko szpetny wylew w pachwinie udowej przypomina mi o zabiegu. Naprawde czuje sie swietnie i pisząc to ufam, ze wleje odrobine nadzieji w tych którzy w lęku oczekuja na operacje lub zabieg
Czy może Pani odezwać się do mnie? Jestem z Lublina, przed embolizacją, boje się. vika@op.pl.
gość
21-11-2018, 13:13:27

Czy to normalne że po operacji zaklipsowania tętniaka mózgu mój brat ma opuchniętą twarz i oczy ? Operacja była 4 dni temu
gość
27-11-2018, 11:28:52

Normalne ważne że żyje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: