Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-12-2018, 23:31:08

Cześć witam, z tej Krystian mam 23 lata. Mój tętniak pękł mi w głowie, 4 grudnia 2016. Dwa dni później poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu, z dużym bólem głowy. 2 dni później drugi raz poszedłem do tego samego lekarza, tym razem dał mi skierowanie do neurologa, do którego wybrałem następnego dnia. Pani neurolog powiedziała mi że to migrena. 11 grudnia trafiłem do szpitala, zrobili mi rezonans, wyszedł tętniak. Przewiezli mnie do Katowic, tam 2 tygodnie na ojomie, dopiero za 4 razem udało się zaklipsować tętniaka. Następnie 3 miesiące na rehabilitacji, gdzie uczyłem się wszystkiego na nowo, stadania, chodzenia, liczby sylaby, i takie inne. Po drodze jeszcze zastawka. Walczę o prawą rękę od 2 lat.
gość
11-12-2018, 13:15:11

Cześć, to pokazuje właśnie patologie lekarzy. Umieją tylko powiedzieć migrena i do widzenia. Ja miałem mocne bóle głowy przez kilka lat, byłem u kilku neurologów i każdy mi wmawiał to samo - migrena. 2 lata temu pękł mi tętniak dostałem rozległego wylewu podpajęczego i cudem mnie odratowali.
Powiem ci jedno jesteś silnym człowiekiem ,że tyle przeszedłeś. Jak dałeś radę przespać noc czy kilka po pęknięciu tętniaka? U mnie ból był tak mocny ,że straciłem przytomność i obudziłem się po tygodniu w szpitalu po embolizacji pękniętego tętniaka.
Najważniejsze ,że żyjesz. Pozdrawiam i 3maj się ciepło.
Gość 2018-12-10 00:31:08
Cześć witam, z tej Krystian mam 23 lata. Mój tętniak pękł mi w głowie, 4 grudnia 2016. Dwa dni później poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu, z dużym bólem głowy. 2 dni później drugi raz poszedłem do tego samego lekarza, tym razem dał mi skierowanie do neurologa, do którego wybrałem następnego dnia. Pani neurolog powiedziała mi że to migrena. 11 grudnia trafiłem do szpitala, zrobili mi rezonans, wyszedł tętniak. Przewiezli mnie do Katowic, tam 2 tygodnie na ojomie, dopiero za 4 razem udało się zaklipsować tętniaka. Następnie 3 miesiące na rehabilitacji, gdzie uczyłem się wszystkiego na nowo, stadania, chodzenia, liczby sylaby, i takie inne. Po drodze jeszcze zastawka. Walczę o prawą rękę od 2 lat.
gość
17-12-2018, 22:49:19

Gość 2018-12-11 14:15:11
Cześć, to pokazuje właśnie patologie lekarzy. Umieją tylko powiedzieć migrena i do widzenia. Ja miałem mocne bóle głowy przez kilka lat, byłem u kilku neurologów i każdy mi wmawiał to samo - migrena. 2 lata temu pękł mi tętniak dostałem rozległego wylewu podpajęczego i cudem mnie odratowali.
Powiem ci jedno jesteś silnym człowiekiem ,że tyle przeszedłeś. Jak dałeś radę przespać noc czy kilka po pęknięciu tętniaka? U mnie ból był tak mocny ,że straciłem przytomność i obudziłem się po tygodniu w szpitalu po embolizacji pękniętego tętniaka.
Najważniejsze ,że żyjesz. Pozdrawiam i 3maj się ciepło.
Gość 2018-12-10 00:31:08
Brałem tabletki, mam też dużą tolerancją na ból.Cały tydzień chodziłem jeszcze na uczelnię, później samochodem 500 km do domu przyjechałem.
gość
22-12-2018, 13:29:08

Sińce są normalne same znikną
gość
22-12-2018, 15:10:56

Po embolizacji która odbyła się w październiku było ok a teraz pojawiły y się zawroty głowy czy ktoś miał taki problem?
gość
03-01-2019, 21:03:57

Ja miałem embolizacja dwa tygodnie temu i przy wysiłku (szybsze wstawanie) nieraz mam bol głowy oraz okolicy za okiem ....
gość
07-01-2019, 23:12:16

Witam,mam 42 lata i jestem po kraniotomi.Operacja odbyła się 15.11.18 ,czuję się obecnie dobrze.W szpitalu byłam 5 dni.
gość
12-01-2019, 11:58:03

Witam.czy ma ktos nr do dr Birskiego.szukam wszedzie i nic
gość
26-01-2019, 20:08:15

Jestem po dwoch zabiegach, najpierw spirale po roku sten minelo 9 mies i dalej mam rekanalizacje i tetniak sie powiekszyl, czy ktos tak przechodzil walke z tetniakiem
gość
27-01-2019, 21:46:14

Moja mama tak ma. Teraz zalecają klipsowanie. Ile trwa rehabilitacja po udanej operacji klipsowania?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: