Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-02-2019, 08:20:42

Witam.
Bliska mi osoba ma tętniaka niemego, o wielkości ponad 10mm.
Dostała skierowanie do szpitala gdzie wykonują embolizację, ale lekarz powiedział, że nie wie czy zabieg ten będzie możliwy do przeprowadzenia, ze względu na rozgałęzienia (odnogi?) tętniaka.
W związku z tym mam pytanie, czy ma ktoś informacje na temat specjalistów w Katowicach? Czy jest jakiś lekarz, którego polecacie ze śląska?
Oraz czy jest możliwość konsultacji online z lekarzem, który takie zabiegi przeprowadza? Czy na podstawie filmu z angiografi jest w stanie ocenić, czy mógłby się ewentualnie podjąć takiego zabiegu?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Mój mail zuzak129@wp.pl
Pozdrawiam.
gość
08-02-2019, 16:16:40

Treść zablokowana przez moderatora

gość
19-03-2019, 15:52:34

witam ja jestem po dwóch embolizacjach , tetniak nie za duzy 4na 5 mm , po pierwszym zabiegu i 3 sprezynkach po pół roku kolejny i jeszcze dwie teraz wszystko dobrze nawet sie zmniejszył jakies zawroty sa ale to nic widziałem krwiak po wejsciu w pachwine tu na fotce haha mój był ponize kolana ale wszystko minie wazne to przełamac strach i myslec o przyszłosci mnie operował prof Juszkat w Poznaniu świetny fachowiec polecam
gość
23-06-2019, 12:47:29

Treść zablokowana przez moderatora

gość
23-06-2019, 13:00:04

Gość 2019-01-27 22:46:14
Moja mama tak ma. Teraz zalecają klipsowanie. Ile trwa rehabilitacja po udanej operacji klipsowania?
Witam
To zależy od organizmu osoby np. Ja dochodziłem 3 miesiące (po operacji dopiero w szóstej dobie zaczęła wracać mi pamięć) a z tego co mówią mi żona chłopak będący też po klipsowaniu na drugi dzień normalnie funkcjonował wiec tego nie da się przewidzieć. Pozdrawiam
gość
05-08-2019, 14:27:14

Tetniak niemy 4x5x6 mm embolizowany w grudniu. Uzyskano pełna embolizacje dziś kontrolne DSA potwierdzilo wyłączenie tetniaka z obiegu. Dziękuję Bogu i zespołowi szpitala na Banacha w Warszawie za darowan drugiego zycia
gość
01-09-2019, 05:49:27

Witam .Jestem tutaj pierwszy raz na forum. U mnie wykryto przypadkowo tętniaka między tętnica szyjna a oczna 6x5mm .Jestem przed embolizacja i mam pewien problem. 25lipca to był mój pierwszy termin zabiegu ,który się nie odbył ,ponieważ mieli pełno osób z pękniętym tetniakiem i musieli ratować im zycie .Byłam przygotowana do zabiegu tzn.bralam 4dni przed akard i plavix w dniu ,którym przyjechałam o szpitala dostałam miesiączke.Jak wróciłam odstawiona z kwitkiem dostałam krwotoku.Gdy pojawiałam się u siebie w szpitalu Dr powiedziała, że to po plavixie dostałam krwotocznej miesiączki .Dostałam Cyklonamine i Exacyl i było po sprawie.Ale teraz jest problem bo po embolizacji ,która mnie czeka mam brać przez 3miesiace plavix i akard.Czy któraś z Pań miała taki problem jak ja .Co w takich sytuacjach robiły?Proszę o kontakt. wivcia@wp.pl
Początkująca
05-09-2019, 18:10:22

Gość 2019-03-19 16:52:34
witam ja jestem po dwóch embolizacjach , tetniak nie za duzy 4na 5 mm , po pierwszym zabiegu i 3 sprezynkach po pół roku kolejny i jeszcze dwie teraz wszystko dobrze nawet sie zmniejszył jakies zawroty sa ale to nic widziałem krwiak po wejsciu w pachwine tu na fotce haha mój był ponize kolana ale wszystko minie wazne to przełamac strach i myslec o przyszłosci mnie operował prof Juszkat w Poznaniu świetny fachowiec polecam
Potwierdzam . prof. Juszkat jest najlepszym specjalistą jakiego znam od tętniaków A zabiegi miałam już kilku szpitalach.
gość
09-09-2019, 16:08:34

Gość 2018-11-21 14:13:27
Czy to normalne że po operacji zaklipsowania tętniaka mózgu mój brat ma opuchniętą twarz i oczy ? Operacja była 4 dni temu
Witam , tak się zdarza tez jestem po klipsowaniu tętniaka i tętnicy przedniej łączącej i opuchlizna z oka zeszła mi po dwóch tygodniach. Pozdrawiam
gość
28-09-2019, 20:04:28

Witam, 3 dni temu podczas tomografii znaleziono tetniak 2mmx2mm. szyjka 2mm. Wizyte u neuroxhirurga mam dopiero w nastep.tygodniu. Jak myslicie czy tak malego tetniaka tez zechca operowac?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: