Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-09-2018, 06:48:35

Tak jest możliwe,że może pęknąć bo mi właśnie taki pękł. Dostałem rozległego wylewu i cudem mnie odratowali. to było ponad rok temu. Dzięki temu,że był helikopter i szybka interwencja udało się a dawali 15-20 % na przeżycie. Nie zastanawiaj się tylko idź na embolizację.
gość
17-09-2018, 06:56:00

Dodam tylko, że nie miałem pojęcia o jego istnieniu a mam 33 lata. Teraz co pół roku rezonans kontrolny i oczywiście zero alkoholu i innych używek oraz nie dźwigać. Jeżeli miałbym wybierać czy embolizacja czy żyć z tykającą bombą to bym ani chwili się nie zawahał. Na oddziale widziałem nawet 20 i 15 latków po pękniętych tętniakach. Kilku z nich zmarło po kilku dniach przez skurcz naczyniowy, który może nastąpić do 2 tygodni po zabiegu.
gość
17-09-2018, 13:49:44

Witam
dzięki za informację. W listopadzie mam powtórne angio które zlecił radiolog i wtedy zobaczymy, chociaż u nas embionizacje robią powyżej 4mm. pozdrawiam
gość
23-09-2018, 22:10:04

Czy ktos z panstwa leczy sie u dr Kopery?.
gość
28-09-2018, 17:44:00

Witam, mam nieciekawa sytuację. Mam 23 lata i zdiagnozowano u mnie tetniaka 2mm. Lekarze mówią, że embolizacja jak najbardziej wchodzi w grę ale jest jeden minus. Po embolizacji będę musiała brać leki na krzepliwosc krwi co uniemożliwia mi zajście w ciążę (podkresle, że ciąża jest w tym momencie bardzo ważnym elementem). Czy któraś z Pań zaszła w ciążę z tetniakiem? Czy jest możliwa taka opcja? Lekarze mówili, że ciąża była by rozwiązana cesarskim cieciem.
R.
gość
03-10-2018, 20:36:02

Witam. Jestem po embo. czuję się ok. 3 dni w szpitalu w tym 1 doba leżenia plackiem po zabiegu. Mam brać leki przeciw zakrzepowe, oszczędzać się przez 3 tyg. A potem normalnie żyć bez żadnych przeciwskazań. A za 6m kontrola angi. czy wszystko git.Ciulowo że go wykryli ale już po problemie. Ludzie, nie czytajcie tych wszystkich bzdur co by było gdyby, każdy z nas jest inny. Jeśli macie pytania to kierujcie je do lekarzy a nie forum czy opinie z neta. Pozdrawiam i zsrowia życze.
gość
06-10-2018, 18:55:33

Czy ktoś z Państwa leczył tętniaka u Dr. Tomalskiego? jakieś opinie?
gość
07-10-2018, 00:08:30

Może za mało wnikasz ale sama tu pisałaś i chce tobie powiedzieć ze te forum pomaga nakierowuje ludzi którzy czasem szukają pomocy by moc jeszcze coś zrobić dla chorego wiec nie pisz ze lekarzy się tylko pytać bo nie każdy lekarz ma aż tyle czasu do każdego by odpowiedzieć na nasze pytania.Piszemy tu by wspierać by mówić ze miellismy coś podobnego jedz tam do lekarza czy zrób te badania poproś o lek poproś o to co ktoś już przeżył i jest tu by ci to napisać byś nie pytała po 1000razy lekarza lub zapominając o czymś my podpowiemy bo tez nas to dotyczy.WYPOWIEDZ DO PANI PO EMBOLIZACJI/bardzo się ciesze ze wszystko dobrze i wraca pani do zdrowia
Pozdrawiamy
gość
09-10-2018, 21:50:32

Gość 2017-12-29 19:12:36
Proszę o polecenie bardzo dobrego lekarza z którym można by skonsultować sposób leczenia tętniaka mózgu.U męża przez przypadek wykryto dużego tętniaka,ale jak czytam ile zabiegów kończy się niepowodzeniem to sama się zastanawiam czy warto ruszać tego tętniaka.
gość
09-10-2018, 21:53:36

Tętniaka trzeba operować.
Mam 50 lat w ubiegłym roku w czerwcu miałam trepanację mózgu i klipsowane były 3 tetniaki z sukcesem.
Po 4 miesiącach wróciłam do pracy biurowej na cały etat.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: