Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-06-2018, 09:50:51

Moj maz tez mial zabieg zaklipsowania tetniaka niecaly miesiac temu. Tez mu dretwieje glowa, a szczegolnie w poblizu blizny po cieciu. Takze dzisiaj pojawila mu sie na skroni mala, okragla opuchliznq. Martwimy sie, czy to normalne. Czy powinnismy isc od razu do szpitala z tym?
gość
19-06-2018, 17:02:12

Ja 11 czerwca miałam klipsowanego tętniaka niepękniętego. 15 czerwca wyszłam do domu. Dokucza mi okropny ból głowy tylko ketonal pomaga. Poza tym jest w miarę ok. Jutro idę na zdjęcie szwów. Zobaczymy co powiedzą na te bóle
gość
23-06-2018, 21:22:42

Witam pisalam wczesniej . Mam 30 lat I jestem juz 9 miesiecy po zaklipsowaniu peknietego tetniaka mozgu ktory mial 2x3mm do tego mialam krwawienie podpajeczynowkowe operacja - kranioktomia .Jestem zywym przykladem na to ze nawet najmniejsze tetniaki moga peknac. Nigdy nie mialam zadnych objawow do czasu az mi peklo to holerstwo. Gdybym wiedziala ze man tetniaka napewno zdecydowalabym sie na operacje. Now pozwolilabym zeby pekl. No wtedy naprawde przechodzi sie przez pieklo . Pozdrawiam i zycze wszystkim duzo zdrowka . Ps. Jest moze ktos tutaj lot jest prawie rok lub wiecej po zaklipsowaniu tetniaka poprzez kranioktomie ?
gość
30-06-2018, 19:44:25

Czekam na embolizacje tetniaka w Wałbrzychu. ..czekam już miesiąc na telefon i nic...ile to oczekiwanie może trwać ? Odchodzę już od zmysłów. ..lekarz powiedział ze jest duży i niefortunnie położony i nietypowy...workowaty wrzecioniowaty ..może mi grozić po zamknięciu jednowzrocznosc. Czy ktoś zna podobne przypadki. Ile można czekac
gość
06-07-2018, 06:15:01

Cześć. Czy ktoś miał embolizacje robiona u Dr. Jan Miodonski w Jastrzębiu Zdrój? U mojej mamy wykryto 2 tętniaki 😪jestem przerażona... Proszę o opinie
Pozdrawiam
Z. M
gość
25-07-2018, 07:18:59

Mam 58 lat wykryto u mnie tętniaka mózgu 3 mm gdy nie wiedziałam bylo oki ale teraz gdy wiem zaczynam się bać i nie wiem czy poddać się zabiegowi czytam na forum rozne opinie to jestem pełna obaw czy warto A może zostawić tak jak jest pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowia
gość
23-08-2018, 20:24:51

Witam. Zwracam się z pytaniem z uwagi na sytuację zdrowotną osoby najbliższej. Mój tata miał operację tętniaka w tętnicy mózgowej w lutym 2018 r. metodą klipsowania. Operacja się Udał a tętniaka został zabezpieczony. Problem jest z gojenie się ran. Po pierwszej operacji wystąpiła przetoka ropna gdzie wymagana była kolejna operacja oczyszczająca ranę. Od operacji oczyszczenia minęło 3 tygodnie i z rany znów zaczęła pojawiać się ropa w małych ilościach. Był robiony posiew na bakterie który nie potwierdził występowania bakterii. W związku z powyższym chciałam spytać z jakich przyczyn pojawiła się ponownie ropa? Jak właściwie leczyć rane aby nie pojawiała się ropa? Bardzo proszę o fachową poradę jeśli ktoś miał podobną sytuację 😊
gość
23-08-2018, 22:40:12

Ogolić włosy nie dopuścić do tego by w tym miejscu wyrastały robić to około 3mc i proszę się odezwać jak minie
Pozdrawiam
Dezynfekcja i golenie!
gość
01-09-2018, 16:50:10

Witam Was ponownie . Jestem po 2 embolizacjach tętniaków. Jeżeli ktoś chce porozmawiać albo popisać to zapraszam. Kofi7@interia.pl lub 666 602 767
gość
14-09-2018, 18:35:41

Witam umnie również stwierdzono tetniaka 2x3mm.Mialam wizytę u radiologa.,który zlecił obserwacje tetniaka i zlecił ponowne angio. Ale czytając post wyżej teraz bije się z myślami że jest możliwe że tak mały tętniak też może pęknac. Życie w ciągłym stresie i co dalej.. pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: