Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-02-2018, 23:46:15

Pisza dwie osoby , jedna miala embolizowany tetniak dwukrotnie gdyz doklada sie sprezynek aby tetniak nie podkrwawial. Napewno teraz jest pani spokojniejsza. Chcialabym dolaczyc sie do tej grupy na FB
Mama pani jest mlodsza odemnie a mnie olali 7 lat temu , bo radiolog , nawet nie neurochirurg zdecydowal ze 7 mm to niewielki tetniak, a napewno mam cholesterol odlozony w tetnicy , pewnie zapchana i krucha wiec moze sie przerwac podczas wprowadzania endoskopu , tak mnie zbyl.
Minela kupa czasu a ja mam coraz wiecej klopotow , nie dowidze na oko , bole glowy ,prawie non stop klucia sekundowe ,cos sie dzieje , dopiero za 5 dni kazali ustalic termin ponownego Rezonansu magnetycznego.
Ten moj tetniak znajduje sie w tetnicy szyjnej lewej , wiec radiolog zapewnil mnie ze gdyby pekl ale na szczescie sprawuje sie dobrze ,to nie dojdzie do wylewu podpajeczynowkowego gdyz jest poza mozgiem, ale napewno zrobia wowczas klipsowanie .
No nie wiem , zeby nie pekl, ale obawy mam i niepokoj to juz ich nie interesuje.
Wiecie panie oni zrobiliby mi embolizacje gdybym byla mlodsza , a ze tetniak jest ponizej mozgu to sie nie wydawalo pilne.
Juz mam tak wmeblowane w glowie ze jak zakluje to ja juz dretwieje ze strachu bo tetnica nie jest silna i tetniacej krwi pod wplywem nadcisnienia tetniczego moze nie przetrzymac .
Dajcie panie kilka slow otuchy.
Do 17 maja dacie rade panie , pilnujcie cisnienia , stosujcie ziolowe przyprawy napewno sa znane , ktore w naturalny sposob obnizaja cisnienie , dobra jest przyprawa Turmeric-Curcumin, mozna tez Moringa -olifera to sa ziolowe w kapsulkach , nie kupujcie w pudrze bo gorzki jak piolun ale to sa dwa ziola obecnie chyba najwiecej stosowane i obnizaja nadcisnienie.
Ja powalcze z lekarzami , jesli tetniak powiekszyl sie to zazadam embolizacji, mam prawo bo to moje zdrowie ,chociaz zdaje sobie sprawe ze moze nie pojsc po mojej mysli.
Zycze duzo zdrowia pani po dwukrotnej embolizacji.
Mamie zycze aby wszystko poszlo jaknajlepiej , zeby w maju poddala sie embolizacji , musi sie udac.JK
gość
23-02-2018, 20:38:09

Witajcie, pisze moj post poniewaz jestem juz bezsilna wobec sytuacji w jakiej sie znalazlam. Tacie pekl tetniak miesiac temu, przeszedl operacje, podczas ktorej zaklipsowano tetniaka, lezal na OIOMie, po czym zaczal stopniowo reagowac na bozdzce z zewnatrz (otwieranie oczu, reaguje na glos i dotyk), odlaczono go od respiratora. Zostal przewieziony do innego szpitala, gdy stwierdzono, ze nie moze byc juz na OIOMie. Tutaj zaczynaja sie schody, gdyz w obecnym szpitalu chca tate wypisac do hospicjum, gdyz wg lekarza nie ma szans na poprawe, bo nie reaguje i nie wykonuje polecen. Nie chce wypisac skierowania na rehabilitacje a prywatnie mnie nie stac, aby rehabilitowac tate. Co moge zrobi?? Chodzic, blagac? Czy moge prosic o to, aby skonsultowal tate inny lekarz? Jesli ktos mial podobne trudnosci, prosze o rady....dziekuje, Justyna.
gość
24-02-2018, 07:24:36

Witam proszę o pomoc jestem po operacji glejaka miałam 35 naswietlan w związku z tym zrobiła mi się na glowie przetoka która trzeba było usunąć mało tego doszło do martwicy kosci
gość
02-03-2018, 17:21:59

witam a ja jestem po operacji tętniaka podwójnego mózgu
gość
16-03-2018, 13:11:20

Witaj ja od tygodnia biegam miedzy profe***m a badaniami mam na 20 marca kontrole ale okazalo sie ze mozna zrobic rezonans3,0 tesla angio , bez kontrastu i przy takich bolach wyszla mi rekanalizacja i 20 ide od razu na zabieg
gość
18-03-2018, 21:16:16

Witam,
Mój tato ma podejrzenie tętniaka mózgu i skierowanie do neurologa, bardzo proszę o polecenie jakiegoś dobrego specjalisty, mieszkamy na podkarpaciu.
z góry dziękuje.
gość
19-03-2018, 03:04:33

Bede trzymac kciuki za Ciebie , rekanalizacja zdarza sie nie czesto a jednak.
Zawsze to jest wina neurochirurga albo radiologa zalezy kto embolizowal, za malo dali sprezynek i krew dostawala sie pomiedzy platanina sprezynek , bylo za luzno i rekanalizacja
No bardzo mi Ciebie szkoda bo to jednak stres .
Jak bedziesz juz po embolizacji to napisz ale musisz najpierw do siebie dojsc .
Ja 21 odbiore wynik CTA , bo moj tetniak mial dotychczas 7 mm, i nie chcieli embolizowac a obecnie sprawdzaja czy zwiekszyl sie czy nadal pozostaje taki sam.
Nie wiem jak masz na imie , ja podpisuje sie inicjalem JK
gość
19-03-2018, 15:51:09

Nie podpisalam sie , ok przepraszam DJ, nie wiem czy to wina lekarza czy mojego tetniaka ktory lezy na szczycie tetnicy srodkowe i krew w niego prosto wali, gorzej dzis jak juz bylam z torba w reku to mi zadzwonili ze odwoluja termin bo nie ma miejsc na oddziale, moze 3 kw , boje sie bo nie wiem czy taki rekanalizowany moze peknac, cisnienie poszlo w gore
gość
22-03-2018, 10:22:01

Ja miałam embolzacje 7 mm tetniaka i narazie jest dobrze zdrowia życzę wszystkim
gość
23-03-2018, 15:22:50

Mam pytanie. W angio mr widoczne jest przecinkowate uwypuklenie sygnalu mogace odpowiadac tetniakowi 5 mm po prawej stronie na poziomie m1/m2 tetnicy srodkowej mozgu. Wyniki angio tk z kontrastem brak cech tetniaka naczyn mozgowych. Ktkre z tych badan jest bardziej wiarygodne? Dodam ze mam czeste bole glowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: