Pisza dwie osoby , jedna miala embolizowany tetniak dwukrotnie gdyz doklada sie sprezynek aby tetniak nie podkrwawial. Napewno teraz jest pani spokojniejsza. Chcialabym dolaczyc sie do tej grupy na FB
Mama pani jest mlodsza odemnie a mnie olali 7 lat temu , bo radiolog , nawet nie neurochirurg zdecydowal ze 7 mm to niewielki tetniak, a napewno mam cholesterol odlozony w tetnicy , pewnie zapchana i krucha wiec moze sie przerwac podczas wprowadzania endoskopu , tak mnie zbyl.
Minela kupa czasu a ja mam coraz wiecej klopotow , nie dowidze na oko , bole glowy ,prawie non stop klucia sekundowe ,cos sie dzieje , dopiero za 5 dni kazali ustalic termin ponownego Rezonansu magnetycznego.
Ten moj tetniak znajduje sie w tetnicy szyjnej lewej , wiec radiolog zapewnil mnie ze gdyby pekl ale na szczescie sprawuje sie dobrze ,to nie dojdzie do wylewu podpajeczynowkowego gdyz jest poza mozgiem, ale napewno zrobia wowczas klipsowanie .
No nie wiem , zeby nie pekl, ale obawy mam i niepokoj to juz ich nie interesuje.
Wiecie panie oni zrobiliby mi embolizacje gdybym byla mlodsza , a ze tetniak jest ponizej mozgu to sie nie wydawalo pilne.
Juz mam tak wmeblowane w glowie ze jak zakluje to ja juz dretwieje ze strachu bo tetnica nie jest silna i tetniacej krwi pod wplywem nadcisnienia tetniczego moze nie przetrzymac .
Dajcie panie kilka slow otuchy.
Do 17 maja dacie rade panie , pilnujcie cisnienia , stosujcie ziolowe przyprawy napewno sa znane , ktore w naturalny sposob obnizaja cisnienie , dobra jest przyprawa Turmeric-Curcumin, mozna tez Moringa -olifera to sa ziolowe w kapsulkach , nie kupujcie w pudrze bo gorzki jak piolun ale to sa dwa ziola obecnie chyba najwiecej stosowane i obnizaja nadcisnienie.
Ja powalcze z lekarzami , jesli tetniak powiekszyl sie to zazadam embolizacji, mam prawo bo to moje zdrowie ,chociaz zdaje sobie sprawe ze moze nie pojsc po mojej mysli.
Zycze duzo zdrowia pani po dwukrotnej embolizacji.
Mamie zycze aby wszystko poszlo jaknajlepiej , zeby w maju poddala sie embolizacji , musi sie udac.JK