Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-12-2017, 22:59:06

Witam ja też przez przypadek dowiedziałem się że mam tetniaka mam 34 lata i się zdecydowałem na embolizacje bo akurat mój przypadek był taki że mogłem mieć embolizacje lub klipsowanie bałem się otwiera głowy więc zdecydowałem się na embolizacje ze stentem. Narazie jest dobrze. Niech mąż zdecyduje i niech stara się jak najmniej denerwować wiem że łatwo się mówi,ale teraz
Spokój mówię z własnego doświadczenia
gość
05-01-2018, 19:47:41

Pisze o swoim tętniaku ma 3mm już jestem po wstępnych konsultacjach 7 lutego idę na aniografie do szpitala. Lekarze zadecydują o dalszym postępowaniu. Na 80 procent będzie on klipsowany .Jak tak trzeba to pójdę . Musi być dobrze.
gość
13-01-2018, 11:10:35

Witam, proszę o polecenie lekarza neurochirurga w Warszawie , najlepiej z Szaserów.
gość
13-01-2018, 14:52:22

Witam
Hmmm lekarza z Szaserów. Byłam u lekarza w Wa-wie na Szaserów, jednak powiedział żebym chodziła z tętniakami i za pół roku na kontrolę. A ja już jestem po zabiegu, który miałam w Olsztynie. Ale bardzo dobry jest w Wa-wie neurochirurg Andrychowski, to on właśnie wykrył u mnie tętniaki.
Pozdrawiam
gość
14-01-2018, 06:42:38

Cześć.mam pytanie . w czasie badania Angiografia stwierdzono ze obraz budzi podejrzenie mikrotętniaka 2mm. Muszę jeszcze zrobić badanie NMR mózgowia. Czy takie mikro tetniaki sie operuje?? Czy ktos mial tak że jednak po dokładnieszym badaniu okazalo sie ze nie ma tętniaka?? Troche trzęsę portami.... :/ nie moge o tym myśleć tak sie bojeę...pozrawiam maciek
gość
14-01-2018, 09:07:11

Witam
Ja miałam 2 tętniaki i żadne badania ich nie wykazały, dopiero jak miałam wykonane angio tętnic mózgowych, wówczas to badanie wykazało. Tak jak pisałam wyżej już jestem po zabiegu. Tętniaki miały wymiary : jeden 2mm, a drugi 3,5 mm.
Panie Maćku nie ma się czego bać, lepiej iść zrobić porządek jeżeli jest tętniak, niż żyć z tą świadomością, że coś w mózgu siedzi.
pozdrawiam D.S
gość
14-01-2018, 09:34:33

Ja dopiero ide do lekarza w piatek 19.01. Wtedy mnie skieruje na rezonans magnetyczy mózgowia, ktory jak zrozumialem jest dokładniejszy i wtedy sie potwierdzi czy mam tego tetniaka czy nie bo na wypisie ze szpitala napisali: "AngiografiaTK naczyn mozgowych wskazuje uwypuklenie ściany tętnicy podstawowej wielkości 2 mm między odejsciem t.mózgu tylnej a odejsciem t. Móżdzkowej gornej prawej. Obraz budzi podejrzenie mikrotetniaka."
gość
14-01-2018, 14:52:01

Witam moja mama ma lat 59 nie wiedziała że ma tetniaka w końcu pękł miała operacje udała się już 4 dni leży po operacji wstawać nie może bardzo niegrzeczna jest wyrywa sobie weflony cała we krwi wtedy jest bardzo silna zapinana ja wpasy jej ręce dziś była zapieta w takie grube pasy bardzo się martwię co to będzie dalej jest na lekach uspokajających prawie nie ma z nią kontaktu ale jak nie dali jej leków uspokajających to w miarę dobrze rozmawiała bardzo narzekał że ja głową boli ze chce wstać siusiu że chce wyjść zapalić w jaki sposób mogę jej pomóc żeby tak nie myślała o fajkch
gość
14-01-2018, 15:25:02

Może jakieś preparaty do psikania do ust jak ma sie chęć zapalic pomogą....reklamuja tego troche...ja tez palilem ale jak uslyszalem ze mam.podejrzenie mikrotetniaka 2 mm to od razu mi sie odechcialo palić i nie pale.... dła zdrowia czlowiek zrobi wszytko ...aż dziwne ze ona dalej chce kopcić pozdr maciek
gość
14-01-2018, 21:25:50

Ale dr Andrychowski to na Bielanach operuje, a ja szukam z Szaserów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: