Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-11-2017, 16:46:43

Nie martw się. Ja też przeszłam tyle, że wystarczy mi do końca życia. A jak dożyję w kwietniu jadę na kontrolę i też już przeżywam, martwię się czy wszystko w tym moim mózgu jest w porządku. Czy nie ma następnych tętniaków, cały czas się myśli. Ja uważam jeżeli Tobie powiedziało dwóch lekarzy , że wszystko ok to po co się martwisz, szkoda zdrowia :)
gość
29-11-2017, 08:34:20

Witam
Moj tato w sierpniu 2017 mial udar mozgu. Szczescie w nieszczesciu, ze udar przejal tylko narzad mowy i po "belkotaniu" poznalismy ze to wlasnie udar. Tato od razu dostal leki i wszystko sie cofnelo. Podczas pobytu w szpitalu mial zrobione kompleksowe badania i wykryli tetniaka. Dostal skierowanie do szpitala na ul. Szaserow w Warszawie. Tam ebolizacja sie nie powiodla (tetniak zbyt duzy) i czeka go trepanacja, z tym ze lekarz wyznaczyl termin na 25 styczen 2018, a embolizacja odbyla sie 26 listopada. Tato musi czekac 2 miesiace na kolejna operacje i martwimy sie czy ten tetniak moze tyle czekac. Podadzcie mi prosze, czy da sie to jakos przyspieszyc?
gość
01-12-2017, 05:28:14

Cześć odebrałam wynik tk glowy z kontrastem mam tętniaka 2mm za tydzien odbieram wynik drugi tk szyii wizyte u neurologa mam 11 grudnia wiem ze musze poszukac dobrego neurochirurgia jestem z Białegostoku moze polecicie kogos
Początkujący
01-12-2017, 08:53:05

Gość 2017-12-01 06:28:14
Cześć odebrałam wynik tk glowy z kontrastem mam tętniaka 2mm za tydzien odbieram wynik drugi tk szyii wizyte u neurologa mam 11 grudnia wiem ze musze poszukac dobrego neurochirurgia jestem z Białegostoku moze polecicie kogos
angio tk czy tomograf z kontrastem zwykły pani miała?
gość
01-12-2017, 12:45:12

Witam
W Olsztynie jest dobry neurochirurg, który zajmuje się zabiegami i ewentualnie operacjami na tętniaki.
Ja właśnie miałam w Olsztynie zabieg ( 2 tętniaki )
pozdrawiam
gość
09-12-2017, 21:22:12

Mam tętniaka średniego. Gdzie w Poznaniu jest dobry neurolog a może w innym mieście. Proszę pomóżcie
gość
10-12-2017, 20:10:16

W Poznaniu jest dr Juszkat ul Kutrzeby
gość
15-12-2017, 14:18:12

Do Pani ktorej mamie pękł tetniak w listopadzie
Ja tez jestem po peknietym tetniaku w maju. Tez nic nie pamietam z okresu kiedy tetniak pękł. Ale glowa do góry te zaniki pamięci mijaja po malutku. Dobrze jest popracowac z neurolohopeda. Js bylam na rechabilitacji w Leśnej Polanie w Gryficach i z czystym sumieniem mogę polecić ten osrodek. Trafilam tam od razu po szpitalu. Bylam leżąca bez kontaktu i załatwiająca się do pampersa. Po dwóch miesiącach wyszłam o wlasnych siłach. Teraz rehabiluje sie we własnym zakresie. Mam porażoną lewą stronę, problemy z chodzeniem i z mową i z pamięcią. Ale jestem dobrej myśli. Życzę powodzenia w powrocie do pełnego zdrowia.😀
gość
29-12-2017, 18:12:36

Proszę o polecenie bardzo dobrego lekarza z którym można by skonsultować sposób leczenia tętniaka mózgu.U męża przez przypadek wykryto dużego tętniaka,ale jak czytam ile zabiegów kończy się niepowodzeniem to sama się zastanawiam czy warto ruszać tego tętniaka.
gość
29-12-2017, 18:33:55

Witam.
Proszę Pani nie trzeba się zastanawiać tylko zacząć działać. U mnie też wykryto 2 tętniaki i juz jestem po zabiegu. Tętniaków nie należy zostawić ot tak sobie, bo są bardzo poważne później konsekwencje z tego tytułu.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: