Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-11-2017, 22:33:42

Dziś dowiedziałam się, że mam 2 tętniaki. Zrobiono mi angio TK. Najpierw panika i niedowierzanie, bo przecież czuję się nie tak źle. Teraz ogarnął mnie strach, bo nie wiem, co robić. Idę jutro z wynikami do neurologa, bo to on mi zlecił komputer głowy. Pewnie mnie przekaże do neurochirurga, a ten zdecyduje, co dalej. Naczytałam się tyle strasznych przypadków, że pewnie do jutra nie zasnę. Jak to przeżyć? Tessa
Początkująca
13-11-2017, 23:01:40

Tessa ja dowiedziałam się w dwa tysiące trzynastym że mam dwa tętniaki mózgu przy kolejnych zabiegach okazało się że jest ichWięcej bo nie dwa a cztery ale niczym się nie przejmuj niekoniecznie neurochirurg tylko radiolog zabieg wtedy jest wykonywany przez tętnicę udową nie ma to nic wspólnianego Neurochirurgia. Zabieg miałam wykonywana od lublina przez Katowice do poznania i do tej pory uważam że profesor z poznania jest najlepszy prof. Juszkat przyjmuje w profMedice prywatnie w razie pytań piszcie na priv opowiem
gość
13-11-2017, 23:16:58

Dziękuję za szybką reakcję na mój wpis. Właśnie córka zadzwoniła, że słyszała o prof. Juszkat. Jutro po neurologu pojadę do Poznania do tej przychodni. Może mnie przyjmie i pomoże. Mieszkam niedaleko Poznania. Nie wyobrażam sobie tych zabiegów przez tętnicę, mimo że miałam już kilka operacji. Czy te wszystkie badania i zabiegi robią w narkozie? Pozdrawiam. Tessa
gość
14-11-2017, 12:01:53

Tessa,samo badanie miałam na "głupim jasiu " i naprawdę niewiele pamiętam.. embolizacja jest natomiast w pełnej narodzie..
gość
14-11-2017, 12:08:27

Treść zablokowana przez moderatora

gość
14-11-2017, 12:17:15

U mnie po dwóch miesiącach przez tętnice..juz pisałam wcześniej, ale wiem że takie badania są po roku, tyle że u mnie były komplikacje po embolizacji..z całą pewnością badanie angio jest najdokladniejszym badaniem..mam na myśli to przez tętnice. Maja
gość
14-11-2017, 12:56:27

Miałam embolizację w Poznaniu jestem ze Śląska badanie kontrolne rok po zabIegu rezonans Angio Mr w Poznaniu 3 teslowy tak" kazała" mi lekarz prowadząca z Poznania.
gość
15-11-2017, 13:50:44

Witam, w styczniu po angio-tk wykryto mi tetniaka 2mm, teraz robilam kontrolne angio-tk i w opisie napisano 'w obecnym badaniu opisywanej zmiany nieuwidoczniono, w tym miejscu widoczne jes lejkowate odejscie drobnego odgalezienia'. Czy to mozliwe zeby tetniak sie wchlonal? Czy moze dopatrywac sie błedów w opisie? Isia
gość
15-11-2017, 14:21:15

Może tak być leżałam z dziewczyną która miała mieć robioną embolizację i nie miała bo tętniak się wchłonoł pamiętam że był malutki coś powyżej 2 mm pamiętam też jej radość .
gość
18-11-2017, 05:22:48

Witam. Miałam robiony tomograf z kontr głowy z powodu migren. Wyszło że mam tegniaka 5,5x6mm byłam u neurochirurga dr Kiwic w Rybniku. Ten stwierdził że nie prawdopodobnie z tętniakiem się urodziłam i mam funkcjonować normalnie jak dotąd tylko że jak już wiem że go mam to mam uważać na siebie. Pan doktor okazał się bardzo fajnym człowiekiem ,wytłumaczył mi wszystko.ale powiedział że do mnie należy decyzja czy go operować czy nie. Ale wziął zdiecia radiologom żeby oni jeszcze wypowiedzieli się na ten temat. Tętniak jest gładki nie postrzępiony o równym krztałtuja. Mam pytanie czy ktoś z państwa tu na forum miał embolizację albo założone stenty w Jastrzębiu jak tak to przez jakiego lekarza i czy moze wydać opinie. Boże niewiem co robić. Mam 3dzieci w tym 3etnia córeczkę nie chce ich zostawiać chce dla nich żyć 😢 bardzo proszę o informację. Wiem że sporo ludzi było u dr Juszkata ale to bardzo daleko

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: