Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-10-2017, 11:52:38

Moja mama zmarła 3 miesiące temu, była po embolizacji tętniaka i po wielu kontrolach.
Uważajcie na siebie, emobolizacja to nie jest 100% terapia i zawsze jest ryzyko ponownego krwawienia.
Należy żyć oszczędnie, moja mama niestety tego nigdy nie chciała przyjąć do wiadomości
gość
04-10-2017, 15:49:27

Ile lat miała mama i ile lat żyła po embolizcji i czy dzwigala dużo pytam bo sam jestem po embolizcji i trochę się teraz boję a tobie kochana współczuję
gość
16-10-2017, 13:59:35

Witam, mam 36 lat i jestem po embolizacji peknietego tętniaka.. w marcu karetka zabrała mnie z ulicy -- jechałam do sklepu, na szczęście byłam na tyle świadoma że zjechałam na pobocze i zadzwoniłam po męża.. i obudziłam się po tygodniu na oiomie..w sumie byłam trzy tygodnie w szpitalu. Teraz jest wszystko dobrze, A nawet bardzo dobrze, za parę dni idę do szpitala na kolejną embolizacje..boje się ale jestem dobrej mysli😎 Mateusz dla mnie bardzo ważna była obecność męża.. był na "pstrykniecie " ale nie natarczywy, był przy mnie i kiedy o coś prosiłam nigdy nie okazywał zniecierpliwienia.. myślę że to wystarczy..pozdrawiam i zdrowia dla cioci życzę Maja.
gość
10-11-2017, 00:49:55

Witajcie. Mam na imię Joanna i mam 46 lat. Jestem rok i 5 miesięcy po embolizacji. Będąc jeszcze w szpitalu lekarz poinformował mnie że jak minie rok wezwą mnie na kontrolną angiografię.Czekałam na telefon i cisza.Kilkukrotnie przypominałam się w sekretariacie i dalej cisza. Doktor nie odbiera tel. bo ciągle zajęty. Różne dziwne rzeczy się ze mną dzieją a oni ciągle mnie olewają. Co robić i czy Wy mieliście po roku kontrolne angiografie?
gość
10-11-2017, 07:36:13

Joanno ja miałam embolizacje w marcu miesiąc byłam w szpitalu, a w czerwcu miałam robione angio..nie wiem czemu tak szybko,może powodem były duże problemy przy embolizacji ( tętniak pękł). Teraz czekam na kolejną embolizacje..A możesz napisać co konkretnie się dzieje? Maja
gość
10-11-2017, 17:02:02

Boli mnie głowa, mam zaburzenia widzenia z utratą wzroku na oko prawe( 2 godz. niedowidzenie), zawroty itp. Najgorzej było w ubiegłym roku w listopadzie, leżałam wówczas w szpitalu z krwawienirm z pęcherza na wskutek leku acard i clopidrogrel( pęcherz osłabiony po radioterapii). Ledwie mnie odratowali , hemoglobina 4 😢 karetką przewieziona zostałam na neurochirurgię ponieważ podejrzewali udar. Tam zrobili tk i nic nie wyszło, odesłali mnie z powrotem do szpitala, przeszłam specjalistyczne badania okulistyczne które również nic nie wykazały. Czasem tak bardzo boli mnie cały oczodoł i wtedy własnie podczas tego bólu obraz się bardzo zniekształca a czasem jest wszystko czarno białe.😢.
gość
11-11-2017, 08:45:01

A z jakiego jesteś miasta? Ja jestem z Katowic,po wyjściu ze szpitala szukałam neurochirurga, który pracuje jednocześnie w szpitalu gdzie leżałam i prywatnie..jestem z nim w ciągłym kontakcie..nawet jak nie odbiera tel to zawsze oddzwania.. moim zdaniem to bardzo ważne! Nie pozwól sie zbywac..cos jest nie tak,moje migreny po embolizacji ustały..czasem trochę boli mnie głowa ale apap mi pomaga lub etopiryna-wcześniej dziennie paczkę solpadeiny brałam i frimig a i to nie pomagało.. jak będziesz chciała to dam Ci namiary na mojego lekarza.. Maja
gość
12-11-2017, 00:42:21

Dziękuję Maju, ale ja jestem z Wrocławia. W poniedziałek jeszcze raz tam zadzwonię i tym razem już nie będę miła. Boje się bo czuję że coś jest nie tak.
gość
12-11-2017, 16:53:07

Maju jak możesz dostać namiary na dobrego lekarza to bierz.Odległość to nie problem ,najważniejsze jest zdrowie.Ja z mężem po udarze mózgu jeżdziłam z Białegostoku do Katowic przez 2 lata,to jest dopiero odległość.Dla dobrego lekarza warto pokonywać odległości ,całe szczęście ,że możemy wybierać gdzie chcemy się leczyć.Zdrowie jest najważniejsze. Alusia
gość
13-11-2017, 07:16:10

Alusiu to właśnie ja Joannie chciałam dac namiary..☺ale masz rację, trzeba mieć dobrego lekarza i dobrze,że mamy wybór.. Joanno walcz!stres w naszej sytuacji nie jest wskazany..napisz czego się dziś dowiedziałaś, trzymam kciuki i nie daj się zbyć. Maja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: