Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-04-2017, 17:20:21

Pola jakie wymiary ma ten trzeci tetniak?
gość
24-04-2017, 17:29:47

Gość 2017-02-09 21:44:54
prosze o rade zdecydował byście sie na dziecko przy tetniaku 2mm gdy lekarz mówi ze nie ma podstaw do przeciwskazan?czy raczej ze względu na mozliwe powiekszanie sie tetniaka raczej byście odpuscily mamjuz dziecko ma 5 lat i boje się że coś mi się stanie po porodzie i zostawie dzieci same z mężem. nie ukrywam że syn dopytuje kiedy będzie miał rodzeństwo i moz też chcę kolejnego brzmiąca a natomias się boje.[/CYTAT
Ja sie dowiedzielam w styczniu o tetniaku,2mm,a na.drugi dzien o tym ze jestem w ciazy. Czy gdybym wiedziala ze go mam.zdecydowalabym sie na drugie dziecko?Ciezko odpowiedziec...raczej nie zle to ze wzgledu na cesarke ktora przyprawia mnie o dreszcze Wiekszosc osob pisze ze to zle ale moj neurochirurg zalecil obserwacje raz w roku, stendy nie wchodza w gre bo tetniak jest workowaty i beda wyskakiwac.normalna operacja to wieksze ryzyko niz pekniecie,tej wielkosci to ryzyko 0-0,75% na pekniecie ww skali roku,czyli na 100os,jednej moze peknac.W tej chwili ze wzgledu na ciaze nie mam wyboru i czekam,po kolejnej angio bede myslec.
gość
24-04-2017, 17:39:05

Witam, jakiego neurochirurga ze Slaska polecacie? Bylam na konsultacji u doktora Bażowskiego ale w sumie nie wiem...Moj tetniak mozgu ma 2mm,jest workowaty.Zalecono mi angio kontrolna raz na rok.Stenty nie wchodza w gre bo tetniak jest workowaty i beda z niego wyskakiwac...Poza tym jestem w ciazy wiec do porodu i tak sie nic nie da zrobic. Poza tym interesuje mnie jakie dostaliscie ogolne zalecenia na zycie z tetniakami do czasu ich operacji?Co z samolotem i schylaniem? To ze no stres,kawy itp to juz wiem.Czy ktos z was mial zalecenia alternatywne?Mi z innej strony zalecono dla wzmocnienia naczyn i oczysczenia organizmu diete weganska,ozonowanie, vit c i leki homeopatyczne.
gość
24-04-2017, 19:38:25

Mój trzeci tętniak ma 1,2 mm. Pola
gość
25-04-2017, 21:00:31

Witam. Już wcześniej pisałam ale taka sprawa. Jestem po 2 embolizacjach. Wkoncu tętniak zamknięty git. Ale mam brak przepływu na odcinku a1 na aca i pcoa prawa strona może ktoś coś podobnego miał ? Badania robiłam prywatnie i neurochirurg wysłał mnie do lekarza który operowal.
gość
26-04-2017, 11:28:05

Kochani,zastanawiam sie nad zalozeniem grupy na fb dla osob z tetniakiem i ich rodzin.Latwiej by bylo sie komunikowac bo mozna oznaczyc dana osobe do ktorej sie pisze,tu trzeba wertowac strony.Bylby tez plik z namiarami na.lekarzy,osrodki. Kazdy wpis bylby otagowany zeby bylo latwiej znalesc.Co wy na to?chyba ze juz jest taka grupa??Ale nie znalalzlam...
Anemsi
Początkująca
26-04-2017, 11:34:10

Gość 2017-04-26 13:28:05
Kochani,zastanawiam sie nad zalozeniem grupy na fb dla osob z tetniakiem i ich trodzin.Latwiej by bylo sie komunikowac bo mozna oznaczyc dana osobe do ktorej sie pisze,tu trzeba wertowac strony.Bylby tez plik z namiarami na.lekarzy,osrodki. Kazdy wpis bylby otagowany zeby bylo latwiej znalesc.Co wy na to?chyba ze juz jest taka grupa??Ale nie znalalzlam...
Anemsi
Jestem za :) Jak najbardziej :) Myślę ze to genialny pomysł. :)
gość
26-04-2017, 17:43:22

ja również jak najbardziej za
gość
26-04-2017, 20:19:42

Też jestem za chętnie sam pomoge bo sam myślałem o czyms takim
30 dni walczyliśmy o życie mojego ojca po pęknięciu tętniaka i wszystko było już na dobrej drodze to błąd popełnił anestyzjolog. Nie udało nam się go uratować więc teraz chciałbym chociaz w najmniejszym stopniu pomóc innym chorym i ich rodzinom w przetrwaniu tego piekła. jeżeli dzięki mojej pomocy uda sie komuś pomóc i uratować chociażby jedno życie to będzie to dla mnie najlepsze świadectwo że śmierć ojca które mnie dotknęła nie poszła na darme
gość
29-04-2017, 19:49:03

Witam jestem tu nowa Mój tętniak ma wymiary 5 na 6 mm.Może odezwie się ktoś w moim wieku 53 lata co
miał embolizacje .Jak przeszedł zabieg dodam lewa tętnica szyjna .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: