Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
08-03-2017, 22:34:03

ile masz lat i jakies objawy miałas?
gość
09-03-2017, 16:01:53

A niu nie wiem co pisac a co nie , jestem zszokowana , taki wielki tetniak, nigdy nie slyszalam o takiej wielkosci.
Trzymaj sie dzielnie , ja bede z Toba zebys wiedziala i czula ze jest inna osoba ktora przezywa z Toba Twoje napiecie , Tez mam tetniak ale nie taki wielki , nie bede o sobie pisac , teraz nie trzeba Ty jestes w o wiele ciezszej sytuacji bo napiete masz nerwy , lek i strach Ciebie dopada , chce z Toba miec kontakt zeby podtrzymywac Ciebie na duchu.
Dowiedz sie Aniu czegos od pielegniarek , urzedniczek ktos moze odpowiedziec na Twoje pytanie jak dlugo czeka sie , wedlug mnie nie powinno czekac sie ani dnia.Pozdrawiam serdecznie JJ
gość
10-03-2017, 00:10:13

Niecałe półtora centymetra to jeszcze nie gigant. W sensie - jest duży i mnie przeraża, ale są i takie 3 centymetrowe. Te to są dopiero giganty.
Właściwie oprócz bóli głowy i czasem oka nie miałam objawów. Tętniak nie krwawi. Znaleźli mi go zupełnie przypadkowo - byłam na badaniu MR w kierunku gruczolaka przysadki. Przysadka jest czysta :) Za to znaleźli tego obcego. 23 marca mam mieć robioną angigrafię i po niej dopiero będę coś wiedzieć - a jak pisałam: nerwy mnie zżerają.
Ania
gość
10-03-2017, 12:54:26

a ile masz lat? :)
Początkująca
10-03-2017, 15:07:33

36 - 37 skończę w listopadzie
gość
11-03-2017, 14:03:15

Aniu moj ma tylko 7 mm, to polowa Twojego, jest w tetnicyy szyjnej wewnetrznej lewej, nie trzeba embolizowac tak powiedzial neurochirurg, tez wyszedl podczas MR
Dzisiaj boli mnie glowa z prawej strony przy skroni ale to od upadku , dwa miesiace temu upadlam i uderzylam glowa o beton mialam wstrzasnienie mozgu i od tego czasu boli glowa i mam mdlosci.
Aniu
Tobie zrobia embolizacje nie beda czekac . Badz spokojna wszystkoo potoczy sie pomyslnieJJ
gość
11-03-2017, 16:04:45

Witam.Czytam poprzedniczkę i dziwię się że lekarz powiedział że nie trzeba embolizować.Ja też miałam podobnych wymiarów tj kolo 7 mm na tętnicy szyjnej wew lewej i profesor Juszkat powiedział że jak najszybciej trzeba to zrobić wiec jestem po stencie i embolizacji .Tętniak wyszedł przy okzazji bo uderzyłam się w glowę i bolala mnie nie lewa a prawa strona głowy i zrobilam tomograf i wyszło .Myślę JJ że powinnaś to sknosultować z innym lekarzem.Pozdrowienia BM
gość
11-03-2017, 16:38:39

Właśnie, moje dwa tętniaki miały 3mm a drugi 4,5 mm no i oczywiście mam założony stent na te dwa tętniaki. Radzę iść jeszcze do drugiego lekarza, im wcześniej tym lepiej, jestem tego zdania
Pozdrawiam
D.S
gość
11-03-2017, 22:10:45

Kochane jestescie , wiem ze dobrze radzicie , problem jest w tym ze tetniak znajduje sie w jakiejs czesci ktora nazywa sie syfon ( syphon) i nie mozna sie tam dostac , nie wiem nic na ten temat , szukam informacji lecz nie znalazlam , moze ktoras z Was cos slyszala.
A glowa mnie dzisiaj boli,, lecz odsuwam od siebie przyczyny, mnie ciagle boli jestem jakas felerna od urodzenia.
Pytalam tego neurochirurga co bedzie jesli peknie i dostane wylewu podpajeczynowkowego to odpowiedzial ze "bedziemy otwierac czaszke"i klipsowac.
Mialam kilkudniowe silne bole , w szpitalu zrobili mi na sile punkcje kregoslupa czy nie ma krwi , darlam sie bo bez znieczulenia pobierali ten plyn , wylam a ten ktory pobieral to mowil jeszcze tylko jedna szklanke pobierzemy, wytrzymaj .
Cierpialam strasznie a wynik ujemny , sladu krwii nie stwerdzono.
Teraz bede ostrozna , nie dam sobie juz zadnej punkcji robic.
Moze zapytam prof Juszkata na mailu o ten syfon?JJ
gość
12-03-2017, 06:13:05

Zapytaj dziewczyno koniecznie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: