Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-02-2017, 12:34:52

do osoby która o bserwuje tetniaka u kogo byłaś i jakdlugo obsewujesz
gość
24-02-2017, 18:48:34

ja dowiedzialan sie w grudniu 2016 ze mam prawdopodobnie dwa mikrotetniaki 2mm i 1,6 zalecino obsrewacje tj. angio tk za rok
gość
01-03-2017, 10:21:01

jak sie czujesz, dowiedziałas sie przypadkowo czy ci dokuczały?
gość
01-03-2017, 17:09:19

dosyć często boli mnie głowa ogólnie lecza mnie na migreny,ale jak doszły inne objawy typu dretwienie reki twarzy,polwidzenie skierowano mnie na mr i tam juz coś wyszlo a potem angio tk
gość
01-03-2017, 22:11:28

Witam. Rok temu pękł mi tętniak. Przeszłam wtedy dwa zabiegi. Embiolizacje. W listopadzie ponownie trafiłam do szpitala. Tym razem do Warszawy. Zrobili mi serię badań. Okazało się, że konieczne są kolejne zabiegi. Jednak jest jeden kłopot. Nie mają właściwego płynu, który jest niezbędny do zabiegu. Podobno nie ma go w sprzedaży. Ale te tętniaki nie mogą dłużej czekać! Są ogromne. Oba niemal takiej samej wielkości. Więc jest ryzyko, że ponownie znajdę się na oddziale w stanie krytycznym. Bardzo się tego boję. Staram się unikać stresu , wysiłku itd. Jednak ile można siedzieć w domu? ! Czy mogę coś jeszcze zrobić, żeby zmniejszyć ryzyko? Proszę o pomoc. Mam tylko 17 lat. W tym wieku powinnam skakać biegać i szaleć. A nie leżeć całymi dniami w łóżku. Do tej pory miałam nadzieję, jednak teraz ją tracę. Boję się, że usiądę ponownie na wózku , ale tym razem nie wstanę.
Karolina
gość
02-03-2017, 07:21:15

Witaj .Gdzie miałaś przeprowadzone te embolizacje?.Może powinnaś pojechać do innego lekarza na konsultacje ja bym tak zrobiła nie czekałabym .Z mojej strony mogę polecić Ci prof Juszkata z Poznania bardzo dobry fachowiec ale też dobry człowiek.Jeżeli masz pytania to pisz ja tam miałam własnie dwa zabiegi.Pozdr
gość
03-03-2017, 00:40:37

Jeżeli ktoś ma daleko to wstępnie drogą e-mailową może opisać swój przypadek, można również zeskanować i przesłać wynik badania,[ bo my nie zawsze fachowo opiszemy parametry tętniaków] do profesora Juszkata z Poznania. Wspaniały człowiek, wspaniały lekarz, odpowie na każde pytanie jakie mu zadamy, nie odtrąci nikogo. E-mail jest dostępny do wyszukania w google. To były moje pierwsze kroki. Grażyna
gość
03-03-2017, 09:12:23

ja wysłałem dwa meila i żadnej odpowiedzi nie dostałem
gość
03-03-2017, 14:38:37

Witam.Też wysyłałam meila i nie dostałam odpowiedzi. Profesor sie pytał jak sie do niego wybrałam czy pisałam, mnie to nie zniechęciło zdaję sobie sprawę że jest to człowiek bardzo zajęty, poza tym Poznań to nie koniec świata .
gość
08-03-2017, 21:27:25

Witam, niedawno zdiagnozowano mi tętniaka.
Opis angio TK(w Bytomiu) - tętnica środkowa prawa. Ale prof. Ładziński i dr Tomalski zobaczyli, że to jednak tętnica szyjna. Tuż przy rozwidleniu szyjnej. Tętniak jest spory: 14x13x11 mm i podobno trudny do operacji, ale dr Tomalski chce podjąć się tego wyzwania :)
Tętniak nie krwawi. Mam więc pytanie - orientuje się ktoś jak długo czeka się na zabieg w Sosnowcu? 23 marca mam angigrafię i po niej dopiero czegoś się dowiem. Ale do tego czasu nerwy mnie zjedzą.
pozdrawiam - ania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: