Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-02-2017, 14:32:41

Objawy mogą być przeróżne bóle głowy, zawroty, kłopoty ze wzrokiem ale najczęściej wcale nie ma żadnych. Dopiero jak dochodzi do krwawienia to już jest pełna gama sztywność karku, niesamowity ból głowy, ścierpnięta twarz. Cuda na kiju. Niestety tętniak daje o sobie znać często za późno wiec jezeli masz obawy albo podejrzenia to trzeba sie wybrać na rezonans ale koniecznie z KONTRASTEM!!! Bez kontrasu badanie najczęściej jest nic nie warte
gość
19-02-2017, 09:25:36

Jeśli chodzi o oczekiwanie na operację na Szwajcarskiej w Poznaniu, to u mnie wynosiło to ok.półtora miesiąca.
gość
20-02-2017, 07:24:04

kiedy mialas ,napisz cos wiecej, jaki byl duzy, jak badania ,czy byly jakies powiklania, co radzisz innym ktorzy sie boja i zastanawiaja, czy byly osoby ktore mialy problemy po embolizacjii
gość
20-02-2017, 10:33:01

Prześledź moje wcześniejsze wpisy. Jeśli chcesz jeszcze dokładniejsze informacje, napisz. Pola www.paulmar2@wp.pl
gość
21-02-2017, 18:43:16

Witam
Dowiedziałam sie dwa tygodnie temu że mam tętniaka, usłyszałam od lekarza neurochirurga że jest nieprzyjaźnie ustawiony do operacji i jedyną szansą jest zabieg embolizacji dostałam namiary na radiologa Witolda Tomalskiego i jutro jadę do niego, może ktoś z WAS coś wie na temat tego lekarza ? bardzo proszę o odpowiedź
Początkująca
21-02-2017, 18:49:10

Witam
Dowiedziałam sie dwa tygodnie temu że mam tętniaka, usłyszałam od lekarza neurochirurga że jest nieprzyjaźnie ustawiony do operacji i jedyną szansą jest zabieg embolizacji dostałam namiary na radiologa Witolda Tomalskiego i jutro jadę do niego, może ktoś z WAS coś wie na temat tego lekarza ? bardzo proszę o odpowiedź
gość
22-02-2017, 10:12:22

Do Kasi pisz na mój priv bewuem@poczta.onet.pl
gość
22-02-2017, 19:54:34

czy komus zalecono zamias zabiegu obserwacje tetniaka
gość
23-02-2017, 09:44:31

rowniez zalecono mi obserwacje ma 2mm bylam u dwoch specjalistów, szukam kogos kto juz dluzej obserwuje, jakie robi badania, jak czesto, jak sie czuje
gość
23-02-2017, 16:59:55

Witam.ja mam tętniak 5,6mm .Pierwszy stent miałam założony 1,5 roku temu a w tamtym tygodniu założono mi drugiego stenta w stent ze względu na zwiększenie się i przekrwienie.Zabieg w klinice na ul.Przybyszewskiego w Poznaniu przez prof.Juszkata.Kochani jak jest możliwośc to lepiej poddawac sie zabiegom aby zabezpieczyli tętniaka.Czuję sie dobrze, nie miałam żadnych powikłań ale dopiero jetem 6 dni po zabiegu.zdrowia i wytrwałości.Pozdrawiam Magda

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: