Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-11-2016, 08:00:00

Mam 41lat ..pierwsza embolizacja miała miejsce 1.5roku temu ..miesiąc temu byłam na kontroli ..po Angio stwierdzili że jest w tetniaku (10m na 9m)rekanalizacja 5m.ponownie próbowali do mych 6 spiral dołoży dwóch Ale wypadły .Teraz w listopadzie mam mieć zakładany stend.Wszystkich zawsze tu pocieszalam.Ale powiem szczerze odechcialo mi się już wszystkiego .R z Gorzowa Wlkp
gość
10-11-2016, 15:50:51

Witam.
Nie martw się, też mam stent na dwóch tętniakach. Miałam zakładany w lutym 2015 r, byłam na kontroli w czerwcu tego roku i jak na razie jest wszystko ok. Dopiero mam jechać na kontrolę w 2017 r .
Głowa do góry i się nie zamartwiaj.
Pozdrawiam
Danuta
gość
10-11-2016, 20:08:32

Witajcie, w lipcu 2015 r miałam założony stent, następnie w lutym 2016 miałam angio, tętniak stoi w miejscu i nie powiększa sie .W wypisie jest napisane " wrzecionowate poszerzenie pnia tętnicy podstawnej na długości 17,7mm do maksymalnej szerokości 5,2 mm, zdaję sobie sprawę , że jest duży ale niestety nie mam na to wpływu.W styczniu mam rezonans angio i po wyniku decyzja co dalej, prof.Juszkat wspominał o drugim stencie, sama nie wiem co myślec. Ostatnio mam takie dziwne bóle, chyba węzły przeziębiłam, bo bez czapki biegałam i smaruje maścią rozgrzewającą. Myśle, ze to nie przyczyna tętniaka. Pozdrawiam wszystkich.Magda
gość
11-11-2016, 10:13:49

Gość 2016-11-10 21:08:32
Witajcie, w lipcu 2015 r miałam założony stent, następnie w lutym 2016 miałam angio, tętniak stoi w miejscu i nie powiększa sie .W wypisie jest napisane " wrzecionowate poszerzenie pnia tętnicy podstawnej na długości 17,7mm do maksymalnej szerokości 5,2 mm, zdaję sobie sprawę , że jest duży ale niestety nie mam na to wpływu.W styczniu mam rezonans angio i po wyniku decyzja co dalej, prof.Juszkat wspominał o drugim stencie, sama nie wiem co myślec. Ostatnio mam takie dziwne bóle, chyba węzły przeziębiłam, bo bez czapki biegałam i smaruje maścią rozgrzewającą. Myśle, ze to nie przyczyna tętniaka. Pozdrawiam wszystkich.Magda
A w jakim wieku jestes??
gość
11-11-2016, 21:19:08

WITAM I NIOSE NADZIEJE ZE Z TETNIAKIEM MOZNA ZYC.JESTEMPO TRZY KROTNEJ EMBOLIZACJI MAM 26 SPREZYNEK I DWA STENTY.OD OSTATNIEGO ZABIEGU MINELO DWA LATA,TERAZ CZEKAM NA ANDIO I MAMNADZIEJE ZE WSZYSTKO BEDZIE OK.TRAFILAM NA CUDOWNEGO LEKARZA DR.BEREZE WE WROCLAWIU I TO JEMU ZAWDZIECZAM ZYCIE I TO ZE JESTEM SPRAWNA.KAZDEMU Z WAS ZYCZE ABY W TEJ CHOROBIE NAPOTKAL TAKIEGO LEKARZA.
gość
11-11-2016, 21:38:07

mam 37 lat.Magda
gość
13-11-2016, 17:51:27

A powiedz jak żyjesz po emblizacji, bo ja jestem po zabiegu w kwietniu -6 sprężynkę tętniak 15mm/9mm ,po kontroli -2 tyg. Temu stwierdzono mały przepływ ale do obserwacji i kazano mo żyć normalnie ,ale co to znaczy. Co można a czego nie.
gość
23-11-2016, 10:15:13

Mama miała mieć robiona embolizacje odwołali ma za gęstą krew plawix i acard tętniak 11 mm. Następny termin na 30 listopada. Znów nerwy i przechodzenie przez piekło. Mama jest przerażona jak lekarz dał listę z powiklaniami.
gość
23-11-2016, 12:51:16

Witam
Niech mam nie czyta tego w ogóle, tylko podpisze bo i tak nic nie zmieni. Ja miałam 2 tętniaki i już jestem po wszystkim, w ogóle nie czytałam tylko podpisałam. Niech się mama nie martwi, wszystko będzie ok
Pozdrawiam
gość
24-11-2016, 06:43:47

Dokładnie i tak to trzeba pdpisać. Jestem po embolizcji tętniaka tętnicy szyjnej wew teraz tylko kontrola za pół roku rezonans.Wszystko będzie dobrze .Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: