Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-12-2016, 19:30:18

Proszę o kontakt na WP. : beata.loranty@wp.pl
gość
31-12-2016, 20:33:19

Gość 2016-12-31 20:28:09
Witam wszystkich. Mam ogromny problem. Mój brat miał tętniaka ale wczoraj pękł. Jest w bardzo ciężkim stanie. Było robione odbarczanie mózgu ale to nic nie dalo. Jest nie przytomny i lekarze nie dają mu szansy na przeżycie. Może to przeczyta jakoś naprawde dobry neurochirurgi i bedzie chcial pomodz mojemu ukochanemu braciszkowi. BŁAGAM !!!
Prof.Juszkat Poznań
gość
03-01-2017, 16:50:49

Gość 2016-11-27 17:16:25
Witam! Jest mi cięzko i bardzo bym chciała popisać=lub porozmawiać z osobami po operacji pękniętego tętniaka mózgu , którą przeszedł mój mąż dokładnie stało się to 26 września , 6 -tygodni był w szpitalu na Szaserów w Warszawie, jest mi cięzko bo muszę się nim zajmować ,choć nie ma niedowładów jest bardzo powolny i chwiejny jak by miał się zaraz przewrócić , poza tym duże problemy z pamięcią typu wymyślanie nie prawdziwych rzeczy , zmyślanie i .t.p ,jest mi ciężko bo nie mam na kogo liczyć w pomocy nad nim ,mam jeszcze 9-letnia prawie córkę i syna już dorosłego i on mi dużo bardzo pomaga chociaż ma swoją pracę ,ale to ja siedzę z mężem i go pilnuje ,nie wiem co dalej ? Co z moim powrotem do pracy nie zarabiam tyle ,żeby opłacić opiekunkę do męża no i do córki .Męża nie interesuje nic ,wszystko jest na mojej głowie ,dom ,rachunki jest we własnym świecie ,aby jedzenie miał:(
Witam Cię widzę że trochę czasu minęło od kiedy to pisałaś i mam nadzieję że się już polepszylo. Mojemu mężowi też pękł tętniak i miał bardzo rozległy wylew jego stan początkowo był krytyczny ale wyszedł z tego .Tętniak pękł mu w 19 października 3 tygodnie na oiom i potem parę dni zwykły i przywieźli go do kliniki rehabilitacyjnej. Mieszkamy w niemczech więc tu dość szybko wszystko działa. Od 22 grudnia jest w domu i jest w miarę ok.ale powiem Ci ze wcześniej też wymyślił zapominal i opowiadała takie rzeczy ze w głowie się nie mieści. Teraz też zapomina choć nie opowiada głupot noni jakoś mało co go interesuje jest tak jakby rozbity emocjonalnie ( mam nadzieję że to przejdzie bo nerwowo sama już nie wytrzymuje mamy 4 dzieci i zostałam z tym wszystkim sama ) Odezwij się i napisz co u Ciebie .Pozdrawiam Marta
gość
04-01-2017, 18:07:28

Gość 2016-12-31 20:28:09
Witam wszystkich. Mam ogromny problem. Mój brat miał tętniaka ale wczoraj pękł. Jest w bardzo ciężkim stanie. Było robione odbarczanie mózgu ale to nic nie dalo. Jest nie przytomny i lekarze nie dają mu szansy na przeżycie. Może to przeczyta jakoś naprawde dobry neurochirurgi i bedzie chcial pomodz mojemu ukochanemu braciszkowi. BŁAGAM !!!
W jakim wieku jest brat??
gość
05-01-2017, 18:28:21

Treść zablokowana przez moderatora

gość
05-01-2017, 18:39:09

Gość 2017-01-05 19:28:21
Hej Marta . W Niemczech na pewno jest lepsza opieka niż u nas w Polsce ,piszesz,ze Twój maż trafił po szpitalu do kliniki rehabilitacyjnej ,mi nic nie zaproponowali jak wypisywali męża do domu ,na odchodne tylko od lekarza ze szpitala może mąż z tego wyjdzie ? Teraz biegam i załatwiam rehabilitacje z NFZ ,czeka się ponad pół roku ,a on potrzebuje już rehabilitacji ,ma tyle czekać ? Na prywatną mnie nie stać ,wystarczy ,że muszę zrezygnować z pracy ,bo maż potrzebuje opieki drugiej osoby problemy z pamięcią są nadal duże :( A jak jest u Twojego męża ,są postępy?
gość
08-01-2017, 11:20:00

Hej nie mogę odpisać bezpośrednio na twojego posta. Napisz do mnie na maila a może postaram ci się jakoś pomóc. Mój mąż dostał po klinice rehabilitacyjnej ćwiczenia które może sam robić w domu tzn takie dodatkowe bo musiąść też chodzić na terapię. Mój mail marta.florkiewicz79@gmail.com .pozdrawiam
gość
12-01-2017, 20:14:07

Witam,w poniedziałek 16 stycznia będe miała wykonywany rezonans angio. To mój pierwszy rezonans i trochę sie obawiam czy wytrzymam tyle czasu. Zobaczymy czy tętniak się trochę zmniejszył- mam cicha nadzieję.Czy miał ktoś w Poznaniu na Przybyszewskiego robiony?Mówią, że niektóre rezonansy nie są takie z komorą tylko otwarte.W lutym ub roku miałam badanie angio a teraz inaczej będzie i nie wiem czego mogę sie spodziewać....Pozdrawiam i życzę wszystkim bardzo dużo optymizmu i zdrowia, bo to najważniejsze.Magda
gość
13-01-2017, 06:15:45

Rezonans jest dużo lepszym badaniem niż angiografia (angiografia jest dokładniejsze -miałam już ja robiona 3razy i już więcej nie chce )na szczęście mam zrobić rezonans kontrolny po operacji.nie wiem jaki jest w Poznaniu,muszę sie zapisać i właśnie nie wiem gdzie,daj znać jak jest w Poznaniu,czy maja dobry sprzęt .Pozdrawiam.
gość
17-01-2017, 09:11:59

Witam!
Kiedyś wypowiadałam się na tym forum. Piszę ponownie, gdyż odebrałam wynik rezonansu i jestem trochę podłamana. Miałam już kilka operacji ( jedną po pęknięciu tętniaka tętnicy podstawnej - póżniej dwie reembolizacje i dokładany stent, następnie wykryto drugi tętniak -pękł w trakcie embolizacji, wtedy też założono stent ), teraz pojawił się trzeci tętniak w tętnicy szyjnej wewnętrznej lewej. Na razie jest mały i do obserwacji, ja jednak już się boję. Proszę o kontakt osoby , które miały takie właśnie umiejscowienie.
Mnie operowano w Poznaniu na Szwajcarskiej - doktor Wojciech Kociemba, neurochirurg doktor Tomasz Blok. Polecam!!! Dobra opieka na oddziale.
Pola z Poznania.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: