Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-11-2016, 18:26:26

Kiedy neurochirurdzy moga odmowic operacji?przy peknietym tetniaku.Czy to jest skazanie kogos na smierc?odmawiajac?
gość
02-11-2016, 18:27:39

Jak brzmi przysiega lekarska?
gość
03-11-2016, 10:58:43

Operacja po 3 tygodniach od krwotoku podpajeczynowkowego - lekarze nie wy znali się z tomografii ogólnej. Operacja bez komplikacji jednak po operacji udar niedokrwienny i zapalenie płuc. Czy są jeszcze jakieś szanse? LEKARZE nie mają czasu na rozmowy i tłumaczenia. SYTUACJIa dotyczy osoby starszej
gość
04-11-2016, 21:19:41

Witam, co jakiś czas zaglądam na to forum..kiedyś częściej. W mojej głowie również jest tętniak,ale zabezpieczony klipsem. Jestem 4 lata po operacji. Jestem zdrowa- szczęśliwa. Bałam się poddać operacji, ale teraz wiem, że to jest najlepsze co mogłam dla siebie zrobić. Odzyskałam spokój, odzyskałam zdrowie. Nie muszę już się zastanawiać kiedy tętniak pęknie...
Jeśli dowiedzieliście się o tętniaku zanim pękł to znaczy, że los daje Wam szanse, żeby coś z tym zrobić, żeby uniknąć nieszczęścia.
Ja przez te 4 lata wogóle nie odczuwam, że jestem po operacji. Dwa lata temu urodziłam drugie dziecko i jest cudownie.
Jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji, boi się, lub oczekuje na operację może do mnie napisać. Chętnie opowiem jak to było u mnie. Może uda się choć troszkę doradzić, podtrzymać na duchu
Mój mail lidziag22@wp.pl
gość
04-11-2016, 22:10:02

hej a ile masz lat i jak sie o nim dowiedziałas?
gość
06-11-2016, 02:43:46

Witam moj tata 17 lat temu miał wylew po pracy przyszedł do domu zaczął strasznie płakać pojechał na pogotowie w płynie rdzeniow mozgowym wykryto krew przewieziono go do akademi w Gdańsku po licznych badaniach wykrto tętniaka mózgu po 14 dniach od wylewou przeprowadzono operacje zaklipsowania tetniaka nieszczęść wszystko skończyło się dobrze i tata nadal zyje niestety od dłuszego czasu ja ma silne bule głowy czuje pulowanie nad prawym okiem i pogorszył mi sie wzrok i mam straaznie wysokie trujglicerydy chciaz zdrowo sie odrzywiam po błaganiach lekarza dał mi skierownie do neurologa ten wysłał mnie na emri głowy z kotrastem na cito po checiu zarejtownia sie pani w recepcji powiedzała mi ze termin dopiero w lipcu wiec ide prywatnie i zapłace 1100zł bo zamało płace podatków bada złodzieji
gość
06-11-2016, 22:33:22

Witam mam pytanie czy jak u mnie w rodzinie tata (tetniak mózgu) i prababcia (tetniak aorty brzusznej) powinam sie przebadać cała czy wiecie jakie badania powinam zrobić
gość
07-11-2016, 06:03:09

Gość 2016-11-06 23:33:22
Witam mam pytanie czy jak u mnie w rodzinie tata (tetniak mózgu) i prababcia (tetniak aorty brzusznej) powinam sie przebadać cała czy wiecie jakie badania powinam zrobić
Ja też mam tetniaki i chciałam przebadać moje dziecko (15lat).Pani neurochirurg powiedziała że skoro dziecko nie ma żadnych objawów neurologicznych to nie ma sensu robić badania.Jak chce to mam sobie zrobić badanie prywatnie bo ona mi skierowania nie da bo nie ma powodu.
gość
07-11-2016, 11:35:11

Witam.Jestem po embolizacji tętniaka tętnicy wew szyjnej.Mam dwóch synów jeden skarżył się na bóle głowy poszłam do neurologa i po wysłuchaniu mojej historii lekarka bez problemu dała skierowanie na rezonans głowy różn.i są lekarze jak widać
gość
07-11-2016, 13:05:59

No właśnie różni są lekarze.Moja Pani doktor powiedziała mi że mam przebadać dziecko ale muszę iść do dziecięcego neurologa.A dziecięcy neurolog nie chce dac skierowania. No ale faktycznie nie ma zbyt częstych boli głowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: