Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-11-2016, 21:28:53

Dzięki za wsparcie ale strach i nerwy i tak są ogromne.
gość
25-11-2016, 11:11:53

Czy badanie rezonansem magnetycznym jest bezpieczne dla osób z klipsem (metalowym) ? Mam wykonać rezonans stawu kolanowego. Znalazłam rezonans otwarty, gdzie mówią że jest to bezpieczne dla mnie badanie. Jednak mam duże obawy co do tego. Czy ktoś miał wykonywane takie badanie.
Pozdrawiam Anka
gość
27-11-2016, 16:16:25

Witam! Jest mi cięzko i bardzo bym chciała popisać=lub porozmawiać z osobami po operacji pękniętego tętniaka mózgu , którą przeszedł mój mąż dokładnie stało się to 26 września , 6 -tygodni był w szpitalu na Szaserów w Warszawie, jest mi cięzko bo muszę się nim zajmować ,choć nie ma niedowładów jest bardzo powolny i chwiejny jak by miał się zaraz przewrócić , poza tym duże problemy z pamięcią typu wymyślanie nie prawdziwych rzeczy , zmyślanie i .t.p ,jest mi ciężko bo nie mam na kogo liczyć w pomocy nad nim ,mam jeszcze 9-letnia prawie córkę i syna już dorosłego i on mi dużo bardzo pomaga chociaż ma swoją pracę ,ale to ja siedzę z mężem i go pilnuje ,nie wiem co dalej ? Co z moim powrotem do pracy nie zarabiam tyle ,żeby opłacić opiekunkę do męża no i do córki .Męża nie interesuje nic ,wszystko jest na mojej głowie ,dom ,rachunki jest we własnym świecie ,aby jedzenie miał:(
gość
29-11-2016, 14:32:37

witam was tętniakowicze czasami wracam tu aby poczytac co się tu dzieje sam też pisałem jak byłem przed i po oczywiscie wszyscy sa przetrażeni ja tez byłem ale wszystko się udało mam stent 5 spiralek założył prof Juszkat wielki fachowiec kto jest w jego rekach ma szczescie jedno muszę wam powiedzieć tym którzy się wachają nie czekać tylko jak jest okazja to szybko podejmowac decyzję i na stół, bo potem sa duże kłopoty, czesto pytaja tu ludzie jak potem życ ,mówią wszyscy normalnie ale trochę bym uwazał bo to jednak tętniak, jak tak robię .życie po pęknięciu już jest dużo trudniejsze i nie wszyscy wracają do pełnej sprawności jeżeli wogóle wracają ,życzę wszystkim powodzenia odwagi i głowa do góry Krzysztof
gość
01-12-2016, 05:04:06

Witam. Mama jest już po operacji. Wszystko się udało. Nie ma żadnych powikłań. Mimo strachy trzeba zaufać lekarzom. Dostałem najlepszy prezent imieninowy: życie mamy. Trzymajcie się cieplutko i życzę zdrowia. Angelika.
gość
25-12-2016, 18:08:24

Gość 2008-11-11 20:40:00
Już opisywałam swoje przejścia z tętniekiem,to ja byłam operowana w 2002roku.
Choć mineło już sześć lat nadal jestem na rencie,jak czytam te wszystki straszne historie stwierdzam że miałam ogromne szczęście,nie miałam żadnych powikłań.....Jeżeli ktoś chciałby dowiedzieć czegoś o operacji,objawach,odczuciach....chętnie odpowiem.Również chętnie poczytam o zmaganiach innych z tą pskudną chorobą.Uważam że objawów bólu głowy,zawrotów nie można lekceważyć,tylko co zrobić jeżeli lekceważą je lekarze pierwszego kontaktu,bo tak najczęściej bywa,leczą ból a nie doszukują się przyczyny jego powstawania.Żeby otrzymać skierowanie na KT a MR nawet nie wspomnę trzeba mieć ogromne szczęście,a do tego dochodzą ogromne kolejki oczekujących na badanie...jedynie pozostajezrobienie badań prywatnie,czasami gdy nie dysponujemy gotówką warto się zapożyczyć,przecież tu chodzi o to co mamy najcenniejsze nasze zdrowie i życie.
pozdrawiam wszystkich serdecznie atina
gość
25-12-2016, 18:11:36

Hej Anito . Choć już minęło dużo czasu od twojego tu zapisu ,prosiła bym o twojego maila , mam trochę pytań odnośnie twojej choroby . Moj maż jest po operacji pękniętego tętniaka
gość
25-12-2016, 19:56:19

Gość 2016-11-27 17:16:25
Witam! Jest mi cięzko i bardzo bym chciała popisać=lub porozmawiać z osobami po operacji pękniętego tętniaka mózgu , którą przeszedł mój mąż dokładnie stało się to 26 września
Hej - u mnie w rodzinie był bardzo podony przypadek - to strasznie ciężko jest :( ja bylam sama z mama z tym - wiec rozumiem. A co mowia lekarze? Jakie s uszkodzenia w mózgu?
gość
25-12-2016, 22:15:31

bardzo proszę o kontkt osoby po embolizacji tętniaka na maila magda11123@wp.pl
gość
31-12-2016, 19:28:09

Witam wszystkich. Mam ogromny problem. Mój brat miał tętniaka ale wczoraj pękł. Jest w bardzo ciężkim stanie. Było robione odbarczanie mózgu ale to nic nie dalo. Jest nie przytomny i lekarze nie dają mu szansy na przeżycie. Może to przeczyta jakoś naprawde dobry neurochirurgi i bedzie chcial pomodz mojemu ukochanemu braciszkowi. BŁAGAM !!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: