Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-09-2015, 09:29:53

Ją też mam dobre wiadomość ,po angiografi wszystko ok kontrast nie wpływa do tętniaka. Tętniak zabezpieczony . Za rok kontrolne badanie. Pozdrawiam Wszystkich (Kasiu bardzo się cieszę, że wszystko ok) Agnoeszka
Początkująca
22-09-2015, 15:29:12

Agnieszko odezwij się na e-maila.Magda
Początkująca
22-09-2015, 15:29:17

Agnieszko odezwij się na e-maila.Magda
gość
25-09-2015, 13:17:19

ktoś był juz po embolizacji i roku na kontrolnym TK ? jak to wygląda ? ja czekam około 9 m-cy na TK kontrolne w Poznaniu mam 5 sprężynek i stent pozdrawiam wszystkich tych przed zabiegiem też nic się nie bójcie prof Juszkat b dobry fachowiec Krzysztof
gość
25-09-2015, 17:19:24

Witajcie,
Na początku kwietnia mój mąż zaslabl w pracy bez utraty przytomności. Pracę ma siedzącą. nagle usłyszał jakby takie puknięcie w glowie (on to opisuje tak, jak się dzieje w uchu przy wyrównywaniu ciśnienia, takie puknięcie) i po tym wlasnie zle sie poczul, gdyz ogarnelo go oslabniecie (pierwszy raz w zyciu). Przestraszył się, wstał i zaczął chodzić. Wrócił do domu, pojechalismy do szpitala, gdzie okazało się, że ma podwyższone ciśnienie. Dostał leki na obniżenie, udało się je zbić, wrocilismy do domu. Następnego dnia poszedł do kardiologia i neurologa. Miał zrobione echo i badanie tętnic szyjnych. Wszystko ok. Martwi mnie jednak cała ta sytuacja. Martwię się, że to może być tętniak. Czy ktoś miał takie objawy? Szczególnie to puknięcie... Neurolog stwierdził, że skoro nie doszło do utraty przytomności ani jakiegokolwiek zaburzenia świadomości, to nie ma podstaw do wykonania badania obrazowego głowy. Puknięcie tłumaczył w taki sposób, że na skutek skoku ciśnienia doszło do zwężenia tętnic, stąd ten dźwięk... Dziwne to wszystko...teraz ma takie delikatne zawroty glowy, bardzo niewielkie...ale na ulotce leku na nadciśnienie jest to objaw niepożądany, więc wierzę w to, że to przez ten lek. Proszę, napiszcie coś...
gość
25-09-2015, 20:13:50

jeśli zależy Ci na badaniu TK/RM po prostu pościemniajcie że towarzyszył temu bardzo poważny ból głowy jakiego nigdy nie było.
piszę to, dlatego, że gdy byłam nastolatką, miałam poważne bóle głowy, jakoś żaden neurolo sie nie kwapil żeby mi zrobic taka diagnostyke. a co mi uroslo w glowie to uroslo, okazalo sie po 15 latach
gdyby cała populacja dorosłych ludzi miala zrobione RM/TK głowy, to NFZ by zbankrutowal, a za tym poszłaby reakcja łańcuchowa w postaci różnych cudów w głowie
przy okazji tętniaka, wykryto u mnie naprawde kila innych niespodzianek, gdybym miała całej diagnostyki z tym powiazanej nic bym nie wykryła
lekarze mowia, nie ma ludzi zdrowych,
ściemniajcie jeśli to budzi Wasz niepokoj,
gość
25-09-2015, 20:14:56

Gość 2015-09-25 22:13:50
jeśli zależy Ci na badaniu TK/RM po prostu pościemniajcie że towarzyszył temu bardzo poważny ból głowy jakiego nigdy nie było.
piszę to, dlatego, że gdy byłam nastolatką, miałam poważne bóle głowy, jakoś żaden neurolo sie nie kwapil żeby mi zrobic taka diagnostyke. a co mi uroslo w glowie to uroslo, okazalo sie po 15 latach
gdyby cała populacja dorosłych ludzi miala zrobione RM/TK głowy, to NFZ by zbankrutowal, a za tym poszłaby reakcja łańcuchowa w postaci różnych cudów w głowie
przy okazji tętniaka, wykryto u mnie naprawde kila innych niespodzianek, gdybym nie miała całej diagnostyki z tym powiazanej nic bym nie wykryła
lekarze mowia, nie ma ludzi zdrowych,
ściemniajcie jeśli to budzi Wasz niepokoj,
Początkująca
25-09-2015, 20:23:14

Krzysztof, ja jestem po embolizacji, mam scenta .Operował prof.Juszkat a prowadzący lekarz dr.Kopras.Operacja była 22 lipca, a badanie angio mam mieć w styczniu.Zastanawia mnie dlaczego masz tak dużo sprężynek?Mnie pewnie też to czeka...Aż się boję..Zdrówka życzę.Magda
gość
26-09-2015, 07:43:02

Witajcie,ja jestem po embolizacji już dziewięć miesięcy mam założone dwie sprężynki ,jestem również po kontrolnej angiografii u mnie niestety tętniak się nie zakrzepił w opisie mam "dodatek cienia w obrębie szyi tętniaka". Prawdopodobnie tętniak nie jest groźny , zalecenia lekarza :unikać wysiłku fizycznego ,głowy nie pochylać ku dołowi, nie dźwigać. W grudniu będę miała następną angiografię czekam z niecierpliwością co pokaże badanie . Wierzę że będzie dobrze ,wiara czyni cuda.Życzę zdrówka .Pozdrawiam Ewel.
gość
29-09-2015, 15:52:01

Ula :)daj znać,że wszystko ok. Pozdrawiam Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: