Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-09-2015, 18:14:46

Dziewczyny,wszystko będzie ok,Kasku daj znać jak wyniki angio.Pozdrawiam Agnieszka
gość
08-09-2015, 07:50:05

Jestem już po angio - wyniki będą dopiero za 10 dni. Dla tych którzy nigdy nie mieli podawanego kontrastu - nie ma się czego bać - naprawdę. Ja osobiście się bałam reakcji mojego organizmu ale więcej strachu niż to było warte. Najważniejsze : nie jeść i nie pić na co najmniej 5 godzin przed, a po - jak najwięcej wody niegazowanej żeby szybko wszystko wypłukać. Po kilku minutach trochę rozbolała mnie głowa i jak dojechałam do domu to po prostu położyłam się spać i przespałam 1,5 godziny. Niestety czeka mnie kolejne angio klatki piersiowej pod koniec września i oczywiście również z kontrastem ale teraz już będzie łatwiej. Mam tylko cichutką nadzieję, że niczego o wyglądzie balonika we mnie nie znajdą . Pozdrawiam wszystkich. Dziewczyny dajcie znać jak Wasze badania
Kasia
gość
09-09-2015, 07:08:54

Gość 2015-08-26 00:24:53
wiem ,ze najlepszy lekarz ktory zaklada klamre na tétniaka bezoperacyjnie jest w Poznaniu profesor Juszkat tak mi powiedziala moja neurolog .dostalam telefon zeby umowic sie na konsultacje a mam tetniaka 11 mm ,po konsultacji napisze co dale. j pozdrawiam Ela
Początkująca
09-09-2015, 07:41:07

Ela, ja miałam operacje tętniaka rozwarstwiającego 22 lipca.Udało się męzowi załatwić własnie prof.Juszkat a asystentem był dr Kopras, który obecnie jest moim prowadzącym.Operacja na Przybyszewskiego w Poznaniu.Po 16 dniach wyszłam do domu.Po wybudzeniu podwójnie widziałam ale później wszystko wróciło do normy.Dostałam drugie życie, bo zagrożenie było ogromne z tego co lekarze mężowi mówili.Oczywicie po szpitalu nic nie można robić i wogóle monotonia, dużo przeciwskazań.Po 5 tyg od operacji byłam na wizycie u lekarza, powiedział, że świetnie wyglądam i mam wracać do formy,gotować obiad, kierować autem i nawet od czasu do czasu wypic lampke wina czy kawe.Ja oczywiście żadnych używek nie pije , a po drugie miałam wysokie ciśnienie.Biorę leki.Schylam ie na ugiętych nogach ale lekarz powiedział, że mam normalnie choć ja boję się.Badanie kontrolne mam mam mieć w styczniu, zastanawiam się czy to nie za późno ale lekarz się zna.Do pracy mam wrócić w styczniu, narazie do wtedy mam niezdolność. Głowa pobolewa i ta lewa strona gdzie mam scent, od czasu do czasu zakłuje ucho.To nie jest cały czas i nie jest bardzo silny a teraz na zmiane pogody bardziej odczuwałam.Wszyscy mi mówią, że szybko wracam do formy. Teraz już rozmyślam i obawiam sie czy nie będzie żadnych powikłań, choć lekarz mówił, że powikłania do 3 tyg mogą być. Proszę osoby, które przeszły podobnie o wsparcie i opisanie czy wszystko jest ok. Wizytę dopiero mam w listopadzie.W sobotę byłam na weselu, oczywiście wolny utwór tańczyłam a nawet pewnie chodziłam a w większości siedziałam,, żadnych skoków, itp.lekarz mi kazał bo powiedział, że mam normalnie żyć tylko nie dźwigać i spokojniejsze tempo życia. jak macie jakieś sugestie o moim lekarzu to piszcie.
gość
09-09-2015, 08:51:55

Elu, mam pytanie - miałaś zamykanego tętniaka klipsem poprzez kraniotomię czy poprzez embolizację ?
Początkująca
09-09-2015, 14:56:42

Mój tętniak popuścił krew, mam założonego scenta, embolizacja przez pachwine udową.Magda
gość
09-09-2015, 20:25:40

Magdo:) ją jestem 3 miesiące po embolizacji mój tętniak pękł przy embolizacji,przestałam widzieć na prawe oko i przestała mówić ale wszystko wraca do normy potrzeba czasu. Ją jadę na kontrolne badanie za tydzień 16 września,po 3 miesiącach od zabiegu.Pozdrawiam Agnieszka:)
Początkująca
11-09-2015, 07:25:29

Gość 2015-09-09 22:25:40
Magdo:) ją jestem 3 miesiące po embolizacji mój tętniak pękł przy embolizacji,przestałam widzieć na prawe oko i przestała mówić ale wszystko wraca do normy potrzeba czasu. Ją jadę na kontrolne badanie za tydzień 16 września,po 3 miesiącach od zabiegu.Pozdrawiam Agnieszka:)
Początkująca
11-09-2015, 07:29:43

Agnieszko trzymam kciuki i proszę o podzielenie się.Czyli ty teraz będziesz miała badanie kontrolne angio?Lekarz powiedział, że dopiero w styczniu będę miała, boję się czy nie za późno. Byłam na wizycie po 3 tygodniach od wyjścia ze szpitala, teraz mam wizyte dopiero w listopadzie.Umówiłam się jeszcze na konsultacje do prof.Juszkata, aby dopytac bo niecierpliwa jestem.Podaje mój adres e-mail: madzik29@vp.pl.Pozdrawiam i zdrówka życzę
Liderka opinii
11-09-2015, 21:51:06

Agnieszko możesz liczyć na moje wsparcie. Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: