Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-09-2015, 14:41:00

czesc Magda ja mam 5 spręzynek bo po pół roku od pierwszej embolizacji miałem kontrolne angio i wyszło ze jest przeciek krwi do worka tętniaka no i zaraz prof Juszkat za stole mówi trzeba dołożyć ja sie zgodziłem i mnie uspili okazało sie ze dołozył jeszcze 2 i mam 5 w grudniu czeka mnie TK ale czekam na nie juz od maja wiec 7 m-cy ta nasza słuzba mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze moge tylko powiedziec ze stałem sie meteopatą reaguje na zmiany pogody a juz wiatr mocny to mnie powala pozdrawiam Krzysztof
gość
30-09-2015, 15:52:16

Krzysztofie ja miałam embolizację w grudniu tętnica szyjna prawa wewnętrzna w listopadzie mam kontrolną angiografię u mnie występują mrowienia po prawej stronie głowy ,skroni, ciśnienie mam w normie .Ciekawa jestem jak jest u Ciebie ,czy przyjmujesz leki .
Początkująca
01-10-2015, 11:01:58

Krzysztofie, ja mam tylko scent 2,5 cm. Jeśli chodzi o samopoczucie to równiez odczuwam na zmianę pogody, głowa pobolewa ale ja tez mam chore zatoki i to tez przyczynę. Ja operację miałam w lipcu a angio mam mieć w styczniu Żadnych komplikacji nie było, tylko przez kilka dni podwójne widzenie..A do jakiego lekarza na wizyty kontrolne chodzisz? Ja do dr Koprasa, który jest na tym oddziale neurochirurgii.Jeżeli chodzi o leki to biorę plavix ( przez 3 msce)i acard podobno do pól roku.Mam tez skoki ciśnienia więc biorę na wyregulowanie. Zresztą na ciśnienie biorę juz 4 lata bo mam jeszcze chore nerki i to pewnie ta przyczyna.Pozdrawiam wszystkich czytających i zdrowia życzę.
gość
05-10-2015, 09:03:33

Gość 2015-01-30 19:32:42
To ja ta z niezamkniętym tętniakiem ,rok temu miałam angiografie wykazała słaby przepływ krwi 5mm/1mm w szyjce tętniaka w środe odebrałam wynik angiorezonansu 3mm/1mm podobno jest ok, za rok kontrolne angio.:

Witam wchodzisz jeszcze na to forum ?
gość
05-10-2015, 17:26:17

witam Madzia ja tez do dr Koprasa po embolizacji przyjmowałem Plavix a teraz tylko Akard codziennie i tak juz do konca swoich dni ze wzgledu na stent aby nie doszło do zakrzepu w tym miejscu ogólnie czuje sie dobrze ale czasami głowa zaboli staram sie zyc normalnie troche oczywiscie uwazam przy schylaniu nie dzwigam ciezarów itp kawe pije bo lubie az cisnieniem to róznie bywa na poczatku sie tego bałem ale teraz przyzwiczaiłem sie kontroluje czesto nie mogę tylko zrozumieć jak mozna tak długo czekac na tomograf komputerowy w maju miałem wizyte u dr Koprasa on dal skierowanie na TK i dopiero 18 grudnia mam sie zgłosic potem chyba wizyta u doktora ale kiedy tego nie wiem oj ta nasza słuzba zdrowia trzymajcie sie głowa do góry Krzysztof
Początkująca
06-10-2015, 08:05:31

Krzysztof jeżeli możesz to podaj mi swój adres e-mail, mam kilka pytań.Mój madzik29@vp.pl. Pozdrawiam
gość
09-10-2015, 10:22:11

Gość 2015-01-28 17:13:53
Czekać i się modlić to działa wiem jestem 2 lata po embolizacji tetniaka ogromnego nie jest zamknięty do końca ale jest ok.
Wchodzisz tu jeszcze , mam do ciebie kilka pytań.
gość
09-10-2015, 18:17:00

Witam jestem 5 dni po embolizacji tetniaka mózgu. Niestety okazało się ,że jest jeszcze jeden takiej samej wielkości tzn.5mm.Tak bardzo się boje ,za 3 miesiące czeka mnie to samo.Nie mógł mi pan dr.zabezpieczyc drugiego ponieważ pierwszy zaczął krwawic podczas zabiegu.Mimo to jestem dobrej myśli i ciesze się, że trafiłam na tak doświadczonych lekarzy.Jestem z Gdańska a operacje miałam w Grudziądzu. Trzymajcie za mnie kciuki.Mam dla kogo żyć ,mam 3 wspaniałych synów .Mam 42 lata.
gość
09-10-2015, 18:30:01

Dodam jeszcze ,że wsparcie najbliższych jest bardzo ważne. Ja mam wspaniałego męża ,który był przy mnie przed i po zabiegu ,za co jestem mu bardzo wdzięczna. Strach ma wielkie oczy .Pozdrawiam cały personel z Grudziadzkiego szpitala.Dziekuje.Dag.
gość
09-10-2015, 19:44:51

Witam mam 11 lat i moja mama jest 5 dni po embolizacji tętniaka mózgu bardzo mi przykro poniewarz okazało się że ma drugiego tętniaka tzn.5mm.bardzo był bym wdzięczny z różne inf. na ten temat. Prosił bym o trzymanie za nią kciuków. Pzdr.O

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: