Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-09-2014, 10:03:52

Witam juz nie dlugo moja embolizacja bardzo sie boje:(
gość
26-09-2014, 02:11:22

MOja szwagierka umiera teraz w szpitalu. Miala silne bole glowy i dopiero po 4 dnia takich boli zgłosiła sie do szpitala. Od razu na stół operacyjny ja wzieli...Wydawało sie,ze bylo wszystko dobrze, ale pojawilo sie krwawienie pooperacyjne i wiele innych komplikacji...Dzis lekarze powiedzieli oficjalnie,ze jej szanse na przezycie wynosza 0... Mieszkamy w stanach wiec ona ma fachowa opieke, ale jej dzieci wszystkie w Polsce placza...Lekarze proponuja odłaczenie od maszyn...ale rodzina(dzieci) sie nie zgadzaja. Jej mozg pracuje juz tylko w 25 %. Ciezko patrzec jak ktos umiera ,a Ty nie mozesz nic zrobic. 53-letnia kobieta...gdyby szybciej sie zglosila do lekarza...moze byloby z nia o wiele lepiej...
gość
26-09-2014, 18:33:00

Witam Mój tato miał 3 września planowy zabieg w związku z tętniakiem tętnicy przedniej łączącej w Rzeszowie na Lwowskiej po badaniu DSA okazało się że tętniaków jest 3 więc w grę wchodziło tylko klipsowanie zabieg trwał ok 4 godzin tato obudził się tak naprawdę na 2 dzień ze świadomością z przed operacji pamięć krótka zerowa ,ogromne bóle głowy z mdłościami zawroty głowy nie przyjmował jedzenia wypisany na 6 dobę po operacji w domu pamięć lekko zaczeła pracować ale poza tym koszmar schudł od operacji ok 10 kg bóle głowy z mdłościami bez zmian opinia lekarza operującego "tak może być ok 2 tygodni" oprócz tego olbrzymi obrzęk w okolicy operowanej czyli prawa część czołowa tydzień po wypisie kiedy już w miarę polepszył się ruchowo zaczęły się napady drgawek prawostronne bez asekuracji przewracał się bo prawa kończyna nagle się wyłączała -padaczka? szybka wizyta na oddziale trafiliśmy na super lekarza Grzegorzewskiego tomografia kontrolna nie wykazała nieprawidłowości dostał leki przeciwpadaczkowe ustały bóle głowy ,szumy,drgawki itp lekarz kazał nakładać opaskę na na głowę żeby płyn nad czaszką miał większą szansę się wchłonąć .Chyba działa !! ojciec ma dobre samopoczucie apetyt mu wrócił głowa powoli wraca do normalności pamięć niestety szwankuje nie koduje mniej istotnych rzeczy i ma trochę zaburzony obraz rzeczywistości ale jesteśmy dobrej myśli Odpowiedni lekarz jest w stanie czynić cuda samymi dobrymi chęciami Dzięki doktorze Grzegorzewski
gość
04-10-2014, 20:56:07

JA mam 28lat Od wielu lat mam czasowe , bardzo silne bóle głowy zaczynają się w jednym punkcie z tylu głowy ale czasami promieniują na całą półkulę wraz z okiem. Czasem jest to też po drugiej stronie głowy. Ostanio są coraz częstsze. Jak byłem u lekarza rodzinnego to stwierdziła że to pewnie migreny. Też nie wytrzymałem i umówiłem sie do neurologa Boję się co mi powie Czy miał ktoś takie objawy? napiszcie pawel@okay-shop.pl
Liderka opinii
04-10-2014, 23:42:06

Pewności nie ma czy to jest tętniak:) .Obecnie więcej ludzi cierpi na bóle migrenowe. Niestety przyczyna tkwi w nas: zaniedbanie, tempo pracy. Płacimy za to wszystko zdrowiem.
gość
05-10-2014, 14:21:53

Witaj Paweł. Nie popuszczaj tego bólu głowy. Chodziłam z bólami głowy do rodzinnego ze 4 lata. Bolala mnie glowa raz z lewej raz z prawej strony, z lewej bół był nie do zniesienia. łącznie z okiem i łukiem brwiowym. Wymyślala a to żołądek a to nerki a to modna ostatnio migrena itp. Ale skierowań żadnych na rezonans, do neurologa, na tomograf.Aż w końcu z pracy zabrało mnie pogotowie, taki straszny był ból glowy, tam zrobili tomograf nie wykazalo nic. Puścili do domu. W sobotę zabrało mnie pogotowie z domu z chwilową utratą przytomności. Cisnienie 220/150. Ciśnienie zbili wypuścili do domu z zaleceniem aby iść do rodzinnego w poniedzialek. Tam wizyta się zakończyła że nabawiłam się nadciśnienia i już na stale leki na nadciśnienie. To wszystko co zrobila. Wziełam urlop 2 tygodnie bo ból nadal nie pozwalał pracować-ile tabletek można brać nie znając przyczyny. Poszłam prywatnie do neurologa który od razu dal mi skierowanie na rezonans. Okazalo się że wyhodowałam sobie 2 tętniaki duże ktore już dawno powinny być operowane na tętnicach szyjnych pod oczodołami. Mam z lewej i z prawej strony. Nie można było czekać tylko dzialać.Skierowanie do neurochirurga od neurologa. Prywatna wizyta u neurochirurga, bo na kase czekać pół roku. Następny rezonans z kontrastem dla potwierdzenia i w marcu pierwsza embolizacja lewej strony. Jutro bo musi minąć pół roku jadę na embolizację prawej strony. Także niestety bez prywatnych szybkich wizyt mozemy tylko umrzeć. Mam szczęście że one nie pękły bo wtedy byłoby bardzo żle. A lekarz rodzinny po powiedzeniu przeze mnie co powodowało bóle głowy podsumowała" takie jest życie". Panie Pawle prosze nie czekać tylko działać, bo o pana zdrowie nikt nie będzie walczył. Te bóle to nie musi być to ale może, ja nigdy bym o tym nie pomyślała a raczej myślałam o guzie mózgu, ale wyszlo inaczej. Życzę zdrowia i proszę reagować.
gość
06-10-2014, 21:13:58

Tętniaka można zmniejszyć i uniknąć operacji lub śmierci! Właśnie wróciłem dziś wieczorem od kardiologa, który zmierzył mojej Mamie średnicę tętniaka aorty wstępującej i wynosi na chwilę obecną 43,8 mm, a w styczniu b.r. wynosiła ona 60 mm... Miał dziwną minę i nie umiał uzasadnić tego zjawiska. Jak to możliwe? - odkąd się dowiedziałem w styczniu o tym cholerstwie, daję Mamie koloid złota, kwas metylokrzemowy oraz kolagen (salceson golonkowy) + wit. C
Czy to wystarczy - jak widać TAK, a skąd o tym wiem -> http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111104/ZDROWIEIURODA010101/231254830
a tu Jego wideokonferencja: http://www.youtube.com/watch?v=ivAlKghy1Ls
Tętniak to nie wyrok!
Pozdrawiam i uszy do góry!
gość
06-10-2014, 22:39:42

Dzień dobry, mam 4 tętniaki wykryte w ciągu ostatniego roku, jestem po 6 operacjach w rożnych szpitalach w kraju. Zdecydowanie polecam Poznań, Prof. Juszkat. A nie polecam Lublina. Mam 40 lat i masę perypetii związanych z chorobą, ale dalej jestem bardzo aktywna zawodowo i prywatnie. Głowa do góry.
eiwasilek 2014-01-07 19:41:50
Niestety, nie moge Ci pomóc bo to wszystko jeszcze przede mną albo i nie???
Szukam osób, które musiały lub muszą żyć ze świadomością, że mają tętniaka.
U mnie wykryto ich 5, wiem, że są małe do 3 mm, ale żaden lekarz na razie nic mi nie mówi o dalszym postępowaniu. Czy ktoś ma lub miał taki problem? Czy 5 tętniaków to dużo? Bo na forach udało mi się znaleźć przypadki mnogich tętniaków ale 3? Proszę, żeby ktoś się do mnie odezwał ...
Początkująca
06-10-2014, 22:56:40

W razie pytań piszcie, odpowiem
Gość 2014-10-07 00:39:42
Dzień dobry, mam 4 tętniaki wykryte w ciągu ostatniego roku, jestem po 6 operacjach w rożnych szpitalach w kraju. Zdecydowanie polecam Poznań, Prof. Juszkat. A nie polecam Lublina. Mam 40 lat i masę perypetii związanych z chorobą, ale dalej jestem bardzo aktywna zawodowo i prywatnie. Głowa do góry.
eiwasilek 2014-01-07 19:41:50
Niestety, nie moge Ci pomóc bo to wszystko jeszcze przede mną albo i nie???
Szukam osób, które musiały lub muszą żyć ze świadomością, że mają tętniaka.
U mnie wykryto ich 5, wiem, że są małe do 3 mm, ale żaden lekarz na razie nic mi nie mówi o dalszym postępowaniu. Czy ktoś ma lub miał taki problem? Czy 5 tętniaków to dużo? Bo na forach udało mi się znaleźć przypadki mnogich tętniaków ale 3? Proszę, żeby ktoś się do mnie odezwał ...
gość
10-10-2014, 10:00:39

Forum o tętniakach
https://www.facebook.com/tetniakowo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: