Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-08-2014, 19:45:15

witam
wykryto u mnie workowaty tętniak tętnicy przedniej łączącej od 3 tygodni jestem na L4 i czekam na przyjęcie do szpitala mam się stawić na DSA i wtedy zostanie podjęta decyzja co do sposobu zabezpieczenia tętniaka chciałam się dowiedzieć jaki jest okres rekonwalescencji po embolizacji i po tradycyjnej operacji (oczywiście według optymistycznej wersji 0 komplikacji bo zakładam że tak będzie inaczej być nie może) kiedy wrócę do domu kiedy do pracy i kiedy będę mogła latać samolotem
bardzo proszę o odpowiedź
pozdrawiam H
gość
22-08-2014, 08:37:27

witam ja w zeszłym roku przeszedłem embolizację tętniaka mózgu w szpitalu w Poznaniu w tym roku w maju ponownie pan profesor Juszkat dołożył dwie spirale tętniak się zmniejszył z 5,2 do 3,2 mm podobno wszystko jest dobrze czuję się ok tylko z pamięcią troche problemów nie wiem czy to z tego powodu warto się badać rezonans tomograf lepiej działać zanim dojdzie do pęknięcia tętniaka pozdrawiam wszystkich którzy się obawiają będzie dobrze
gość
22-08-2014, 10:27:32

Witam ja juz prawie rok czekam na embolizacje,jak sie nic nie zmieni bede miała robiona w pazdzierniku.PANICZNIE SIĘ BOJE
gość
25-08-2014, 13:43:24

witam moja babcia ostatnio przeszla skomplikowana operacje usuniencia tetniaka z tylu mozgu. operacja niby sie udala lecz babcia nie umiesie wybudzic. i lewa strona jakby nie umiala ruszyc czy jest szansa ze wszystko bedzie dobrze
gość
01-09-2014, 20:31:09

witam 1lpca tego roku przeszłam operajcę tętniaka tętnicy śrokowej, budowa tetniaka była skomplikowana, ale na szczęście wszystko się udało. mam lekko opadającą prawą powiekę. nadal mam bóle głowy ale takie dziwne w miejscu operacji takie jakby szczypanie. W chwili obecnej jestem na śwadczeniu rehabilitacyjnym. Czy mam szanse starać sie o rentę chorobowa. Dodatkowo mam zdiagnozowaną depresje i nerwice lekowa. Tydzień tenu dostałam ataku tejże nerwicy pogotowie zabrało mnie do szpitala. czy jest tutaj ktos kto otrzym,ł rentę
gość
02-09-2014, 08:40:57

Gość 2014-08-21 21:45:15
witam
wykryto u mnie workowaty tętniak tętnicy przedniej łączącej od 3 tygodni jestem na L4 i czekam na przyjęcie do szpitala mam się stawić na DSA i wtedy zostanie podjęta decyzja co do sposobu zabezpieczenia tętniaka chciałam się dowiedzieć jaki jest okres rekonwalescencji po embolizacji i po tradycyjnej operacji (oczywiście według optymistycznej wersji 0 komplikacji bo zakładam że tak będzie inaczej być nie może) kiedy wrócę do domu kiedy do pracy i kiedy będę mogła latać samolotem
bardzo proszę o odpowiedź
pozdrawiam H
rekonwalescencja w duzej mierze zalezy od samej ciebie i twojego organizmu. Ja np doszlam do siebie po 7dniach. A mialam klipsowanego tetniaka.
po 8dniach wrocilam do domu. Mam L4 na 30dni. Nie wiem ile to potrwa jeszcze ale narazie nie wolno mi pracowac.
co do latania. Narazie nie wolno. Przyjdzie na to czas
gość
03-09-2014, 15:06:35

WITAM PROSZE POWIEDZIEC JAK JEST PRZED EMBOLIZACJA I PO NIEJ ?CZY BARDZO BOLI?
gość
03-09-2014, 18:17:52

Mimoza co z Tobą
gość
04-09-2014, 05:50:16

czy możesz do mnie napisać
jestem tez po embolizacji tętniaka i mam masę pytań
lekarze mówią czekać
Gość 2011-07-23 21:42:10
Mój tętniak był wielkości 10 mm, więc dosyć duży.
Ja przez 3 miesiące po operacji starałam się bardzo uważać i nie przemęczać aż do momentu badania kontrolnego, które wykazało, że tętniak zakrzepił. Kolejne badanie kontrolne w zasadzie miałam zrobić za rok, ale zrobiłam w czerwcu, dla tzw. świętego spokoju.
Przez około 3 miesiące po operacji zdarzały się mocniejsze bóle głowy, dwa razy trwające kilka sekund zaburzenia widzenia (mój tętniak leży na skrzyżowaniu tętnic ocznych).
Dziś nie chcę zapeszać, ale czasami zapominam, że przeszłam przez to piekło, bo naprawdę jest wszystko ok. Jestem tu i teraz i cieszę się życiem!
Piszesz o tych niepokojących objawach. Proponuję zrobić badanie kontrolne właśnie 3 miesiące po zabiegu, czasem lekarze mówią, że można zrobić później. Jeśli masz takie objawy - ja zrobiłabym badanie wcześniej.
Nie mogę Ci nic powiedzieć o boleriozie bo nie mam po prostu na ten temat żadnej wiedzy.
Zrób badanie kontrolne - będziesz spokojniejszy. I daj sobie jeszcze trochę czasu, 2 miesiące to jednak jeszcze wcześnie...
Do JK
Dziękuję Ci za miłe słowa pod moim adresem Mam nadzieję, że trzymasz się dzielnie mimo stresu związanego z tętniakiem. Czy coś się zmieniło, planujesz jakieś wizyty u lekarzy w Polsce?
Pozdrawiam,
Karolina
gość
04-09-2014, 07:10:48

Gość 2014-09-04 07:50:16
czy możesz do mnie napisać
jestem tez po embolizacji tętniaka i mam masę pytań
lekarze mówią czekać
Gość 2011-07-23 21:42:10
Mój tętniak był wielkości 10 mm, więc dosyć duży.
Ja przez 3 miesiące po operacji starałam się bardzo uważać i nie przemęczać aż do momentu badania kontrolnego, które wykazało, że tętniak zakrzepił. Kolejne badanie kontrolne w zasadzie miałam zrobić za rok, ale zrobiłam w czerwcu, dla tzw. świętego spokoju.
Przez około 3 miesiące po operacji zdarzały się mocniejsze bóle głowy, dwa razy trwające kilka sekund zaburzenia widzenia (mój tętniak leży na skrzyżowaniu tętnic ocznych).
Dziś nie chcę zapeszać, ale czasami zapominam, że przeszłam przez to piekło, bo naprawdę jest wszystko ok. Jestem tu i teraz i cieszę się życiem!
Piszesz o tych niepokojących objawach. Proponuję zrobić badanie kontrolne właśnie 3 miesiące po zabiegu, czasem lekarze mówią, że można zrobić później. Jeśli masz takie objawy - ja zrobiłabym badanie wcześniej.
Nie mogę Ci nic powiedzieć o boleriozie bo nie mam po prostu na ten temat żadnej wiedzy.
Zrób badanie kontrolne - będziesz spokojniejszy. I daj sobie jeszcze trochę czasu, 2 miesiące to jednak jeszcze wcześnie...
Do JK
Dziękuję Ci za miłe słowa pod moim adresem Mam nadzieję, że trzymasz się dzielnie mimo stresu związanego z tętniakiem. Czy coś się zmieniło, planujesz jakieś wizyty u lekarzy w Polsce?
Pozdrawiam,
Karolina
WITAM PROSZE POWIEDZIEC JAK JEST PRZED EMBOLIZACJA I PO NIEJ ?CZY BARDZO BOLI?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: