Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-12-2013, 18:15:33

Tak się zastanawiam jak się rekanalizuje to cały od razu czy to tylko troche krwi napływa>?u mnie zaczeło się od powieki opadnietej w sumie po embolizacji to ona nawet sie nie podniosła do dawnego stanu .Mam dziwnego stracha ze przez to graniie sie rekanalizował ....
gość
16-12-2013, 21:20:57

jedyna możliwość sprawdzenia to angio rezonans głowy i będziesz pewny czy wszystko ok . U mnie dziś mija rok po wyjściu ze szpitala i pierwszej embolizacji i ubytki też nie ustąpiły .
gość
28-12-2013, 14:55:50

Wiram :)
Dokladnie 2 lara temu dostalam wylew podpajeczynowkowy, stracilam przytomnosc trafilam do kliniki w krakowie po 10 dniach mialam operacje poprzez klipsowanie,przezylam bardzo ciezkie chwile ,wie to tylko ten kto to przezyl mialam wowczas 46 lat.Do dzis dziekuje Bogu ze dal mi szanse na drugie zycie ,wszystko dobrze sie skonczylo bo moja znajoma nie miala tyle szczescia co ja ,po pol roku wrocilam do pracy nie jest to ciezka ani lekka praca ...ciagle mysle o tym co przeszlam chcialabym o tym zapomniec boje sie tez ze bede miala nastepnego tetniaka ,robilam badania i jest ok .glowa boli mnie tylko wtedy gdy sie zdenerwuje w domu mam raczej nie spokojny tryb zycia.Staram sie dbac o siebie, jezdze raz w tygodniu na basen . Pozdrawiam wszystkich serdecznie
PS.Chcialabym z kims nawiazac kontakt ,porozmawiac
Jola :):)
gość
29-12-2013, 17:26:33

coś z tym zdenerwowaniem jest na rzeczy mam podobnie jak się wkurzę daje znać o sobie
Początkująca
29-12-2013, 20:51:48

Czy jest wśród Was ktoś, kto wie, że ma tętniaki i musi z nimi tak żyć bo zabieg jest bardziej ryzykowny niż ryzyko pęknięcia tętnika ? U mnie wykryto 5, lekarz twierdzi, że są niewielkie od 1,5 mm do 3 mm i na razie będziemy obserwować...
Pozdrawiam.
gość
30-12-2013, 12:02:26

Już jakis czas temu pisałam o mojej operacji tetniaka (zaklipswanie starą metodą dokonana w Krakowie).
Minęło 2 lata od operacji - wszystko jest w porządku. Czuje sie dobrze - moge tylko poradzic osobom, które zastanawiają się nad operacją, zeby podjeły się tego. Nie warto czekać na znaczne pogorszenie i narazać się na rozlanie po pęknieciu tetniaka. Jeśli diagnoza daje możliwość to się operujcie.
Mam pytanie do Was; boje się, że choroba powróci i to z każdym kolejnym miesiącem po operacji coraz bardziej się boję. Być może jest tutaj ktoś, kto jest juz długi czas po operacji. Jeśli tak, to bardzo proszę o informacje co ile robicie angio głowy, czy chodzicie regularnie na wizyty do neurologa? Ja tak troche zostałam po operacji sama z tym, miałam 1 wizyte kontrolną miesiąc po operacji, co polegało w zasadzie tylko na sprawdzeniu czy blizna sie dobrze goi i na tym koniec..
A ja codzień myśle i wracam do tego wkółko.
Czy często zdarza się, że po przejściu przez jednego (w moim przypadku jeden duży i drugi zaraz obok dopiero rosnący - mam 2 klipsy założone podczas jednej operacji) tętniaka po jakims czasie (jakim?) tworzy się nowy?
Będę wdzięczna za informacje jeśli ktoś przeszedł przez to co ja.
gość
30-12-2013, 16:00:16

Witam nie przeszedłem tego co ty ale lekarz emi mówili że tetniak powstaje latami to nie jest tak hop siup i masz juz tętniaka;)ja miałem embolizacje 2 lata temu kotrole po 8 miechach i teraz czekam na kolejna niby ma byc w styczniu
gość
06-01-2014, 09:27:52

Witam! moja wypowiedz to 3 post powyzej :)
rozumiem pania doskonale gdyz ja przechodzklam przes to samo ,bardzo sie boje ze tetniak sie powtorzy :(
Jezeli chce pani ze mna porozmawiac to prosze o jakis kontakt
Jola
gość
06-01-2014, 10:20:39

Witam jeszcze nigdy nie wypowiadałam się na forum,ale czuje ze muszę bo też gnębi mnie parę pytań zaczne od tego ze jestem 5 tygodni po embolizacji tetniak był w paskudnym miejscu za lewym okiem duży jak na to gdzie się zrobil bo 1cm w trakcie zabiegu doszlo do przecieku pod oko krwi i kontrastu i teraz mam klopot ze wzrokiem tzn widzę podwojnie jak patrze w dół.Mam też dziwne szumy w głowie ale słyszę je tylko jak jest całkowita cisza.Czy ktoś moze miał podobne klopoty czy to minie?Dida
gość
06-01-2014, 23:44:04

Gość 2014-01-06 11:20:39 Witam jeszcze nigdy nie wypowiadałam się na forum,ale czuje ze muszę bo też gnębi mnie parę pytań zaczne od tego ze jestem 5 tygodni po embolizacji tetniak był w paskudnym miejscu za lewym okiem duży jak na to gdzie się zrobil bo 1cm w trakcie zabiegu doszlo do przecieku pod oko krwi i kontrastu i teraz mam klopot ze wzrokiem tzn widzę podwojnie jak patrze w dół.Mam też dziwne szumy w głowie ale słyszę je tylko jak jest całkowita cisza.Czy ktoś moze miał podobne klopoty czy to minie?Dida
a jak się dowiedziałaś o tym tętniaku?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: