Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-11-2013, 22:01:59

szybko wróciłeś po embolizacji do pracy ? jaka fizyczna zdaza ci sie nosic ?
gość
27-11-2013, 19:18:43

po dwóch miesiącach lekkie prace i jakaś papierkowa robota po czterech dobrze się czułem więc wróciłem na warsztat do robienia mebli, zdarza się dzwigać chociaż staram się unikać dużych ciężarów (max około 40 kg)ale różnie bywa, nic na siłę jak się zmęczę to odpoczywam, miałem pękniętego tętniaka i drobne ubytki są noga i ręka prawa szybciej się męczą i czasami to dokucza no i głowa czasami daje znać o sobie ,gdybym miał wybór pewnie poszedłbym do lżejszej pracy ale jest rodzina na utrzymaniu więc robię co mogę.
gość
30-11-2013, 13:13:56

Mi nie pękł w porę wykryty Ja dopiero po roku zaczełem pracować na maGAZYNIE zabawek ... 3 miesiące temu skończył mi się staż w szkole byłem pomocnikiem konserwatora to worki z liściami i trawa nosiłem raz taczką taka koło 30 kg jechałem ...nie pije nie pale no raz przez 1 paliłem ale to raczej chyba nic z tego nie będzie.Od Sierpnia zaczełem w kosza grać tak co drugi dzień po 1 h czasem co tydzień odblokowałem się psychicznie ale nie na długo ;/
Początkująca
01-12-2013, 19:00:33

Moja mama (67 l) miała 29.11.2013 operację klipsowania 3 tętniaków w szpitalu mswia w Warszawie. Od czasu operacji jest w śpiączce farmakologicznej. Dzisiaj jej stan się ustabilizował nieco. Leży na OIOMie. Jest za intubowana. Lekarze nam mówią,ze będą ją trzymać w tym stanie dopóki nie będą mieć pewności, ze jest ok. Mama reaguje za ból, ale nie reaguje wogóle na głos, choć w dniu wczorajszym i po operacji reagowała. Ogólnie żyjemy w ogromnym stresie. Tym bardziej, ze został jej jeszcze jeden tętniak z tyłu głowu przy kręgosłupie, ale lekarze chcą do "rozminować" poprzez embolizacje w momencie kiedy dojdzie do siebie, bo przez zwykłe zaklipsowanie mogą uszkodzić jej kręgosłup. Mama została skierowana na badanie 2 tyg. temu z podejrzeniem jedneg i to małego, a we wtorek dowiedzieliśmy się że są 4 duże.
gość
01-12-2013, 20:08:27

kolego blokada psychiczna, musimy się tego pozbyć bo inaczej nas to zeżre i zostaniemy w kapciach przed telewizorem ze strachem przed dalszym życiem lekarz powiedział że jestem zdrowy i tak też staram się żyć jak zdrowy człowiek, trochę zwolniłem ale planów mam jeszcze na następne 40 lat i nie zamierzam odpuszczać trzeba wychować dzieci i jeszcze coś zrobić dla siebie przecież wraz z tętniakiem nie embolizowali czy klipsowali mi też marzeń więc nie odpuszczam . 14 maja 2014 mam kolejny rezonans liczę że będzie ok,a jak nie to do poprawki i dalej żyjemy.
gość
05-12-2013, 20:51:52

a dawno miałeś embolizację? ja mam tą blokade... wróciłem ostatnio potrenować sztuki walki ale nie kontakt tylko biore sobie kijki i macham sobie troche pobiegam pojeżdże na rowerze ale żadnych sparingów itp tak czysto rekreacyjnie
gość
06-12-2013, 19:20:29

pierwszą miałem 1 ,12,2012 po pękniętym tętniaku i krwotoku 4 stopnia, a drugą 25,07,2013 profilaktycznie ,a ze sportem to masz rację wysiłkowy może być niewskazany, ale dla przyjemności czemu nie.
gość
07-12-2013, 17:44:11

Ale to miałeś 2 na raz czy tak szybko ci urósł drugi ? mi powiedziano bym siłownie sobie odpuścił ...czy uprawiasz jakiś sport?
gość
07-12-2013, 17:50:39

Ja w tego kosza to dawałem ostro popalić xD ponoć wiecej sportu to tym większe szanse ze drugi się nie pojawi.W tym roku pierwszy raz w tatrach byłem ;)
gość
07-12-2013, 19:02:11

po tym pękniętym miałem rezonans kontrolny i wtedy znalezli jeszcze dwa w tym jeden niezagrażający życiu do obserwacji na tętnicy szyjnej, no a drugi do embolizacji i trzeba było zrobić.A spotu nie uprawiam moim hobby na razie praca która zajmuje mi na razie większość czasu no i dzieciaki zajmują resztę wolnego czasu, chociaż mam plany na następny rok żeby coś z sobą zrobić.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: