Gość 2014-01-07 00:44:04 Gość 2014-01-06 11:20:39 Witam jeszcze nigdy nie wypowiadałam się na forum,ale czuje ze muszę bo też gnębi mnie parę pytań zaczne od tego ze jestem 5 tygodni po embolizacji tetniak był w paskudnym miejscu za lewym okiem duży jak na to gdzie się zrobil bo 1cm w trakcie zabiegu doszlo do przecieku pod oko krwi i kontrastu i teraz mam klopot ze wzrokiem tzn widzę podwojnie jak patrze w dół.Mam też dziwne szumy w głowie ale słyszę je tylko jak jest całkowita cisza.Czy ktoś moze miał podobne klopoty czy to minie?Dida
a jak się dowiedziałaś o tym tętniaku?
Witaj ,ja jestem po podobnej embolizacji .Mam tętniaka na tętnicy ujścia tętnicy łacznej ocznej .W sierpniu miałam zabieg ,dopiero za trzecim razem zamkneli go do końca ,gdyż ; tętniak w tętnicach ocznych to kawał drogi do przebycia dla lekarza ,zeby się do niego dostać .I pewnie dlatego tak u ciebie się skończyło ,nalerzą do bardzo skomplikowanych zabiegów .mój osttni zabieg ,trwał ponad trzy godziny ,skończył się pomyślnie .Może zaczne od tego ze,mam 28 lat i wysiłkowo pracuje. w lutym wykryto u mnie tętniaka .Zgodziłam się na zabieg ,za pierwszym razem przy badaniu ,lekarz oznajmił ze zabiegu nie dokończą ,bo tętniak ma szeroką podstawę .Musiałam kilka tygodni brać plavix, Drugie podejsie założyli mi stent z siateczki u ujscia tetniak ,a pużniej mieli przez ten stent wpuszczać implanty ale ,stent zaczoł się przesuwać ,no i zagrażało to życiu ,więc przerwali ,założyli tylko stent zeby się przyrósł ,do żyły. Bardzo zle się czułam ,nie mogłam się schylać ,wykonywać gwałtownych ruchów ,bo dostawałam ogromnego ścisku w głowie ,ale i to z czasem ustąpiło . trzeci raz był najlepszym ,nic nie odczuwałam po zabiegu ,implanty wprowadzili ,chociasz kosztowało to lekarza wiele wysiłku . ale ostatecznie udało się . przez kilka tygodni było dobrze głowa n ie bolała ,bo brałam plavix i krew była rzadsza .po odstawieniu głowa bolałą i to bardzo ,bałąm sie chwilami ze coś jest nie tak . dotej pory narzekam ,bo głowa boli często ,najczęsciej jak się zdenerwuję .
problemy ze wzrokiem też mam miałam przed zabiegem i utrzymują sie .po pierwszym zabiegu prawie nic nie widziałam ,oślepłam ale po jakiś dwóch godzinach wróciło wszystko do normy . kręci mi się w głowie jak patrze w duł ,albo do góry ,i nie mogę sie utrzymać na nogach jak stoję w jednym imiejscu ,poprostu mną zarzuca . w lutym mam rezonans kontrolny ,zobaczymy co on wykaże . pozdrawiam