Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-11-2013, 19:13:56

Hej ja miałem angio po 8 miechach i był zamknięty;)po roku od zabiegu podjełem sie pracy takie troche czasami cos nosiłem taka troche pomoc na magazynie czasem coś cięższego się zdarzyło podnieść przeniesc
Początkująca
08-11-2013, 08:14:43

Gość 2013-11-07 20:13:56 Hej ja miałem angio po 8 miechach i był zamknięty;)po roku od zabiegu podjełem sie pracy takie troche czasami cos nosiłem taka troche pomoc na magazynie czasem coś cięższego się zdarzyło podnieść przeniesc
i tak podobno trzeba zacząć normalnie funkcjonować ,ale ten twój tętniak był klipsowany czy wypełniany spiralami . mam pytanie nie czułaś podczas wysiłku usisku w głowie , bo ja to narazie mam problem zeby się schylić po coś ,straszny ścisk w głowie czuję a pużniej gwizdy w uszach.
gość
08-11-2013, 08:37:37

Ja miałem embolizacje coś tam czułem ale jak czułem to przestawałem podnośić a ty coś podnosisz co wykonujesz?myślę ze na zapas się troche martwię
gość
08-11-2013, 13:12:49

Czy jak mam cisnienie krwi zaraz po wysiłku 143 tzn ze mam nadcisnienie czy to normalka ze po wysiłku że jest większe?
Początkująca
08-11-2013, 13:52:36

Gość 2013-11-08 14:12:49 Czy jak mam cisnienie krwi zaraz po wysiłku 143 tzn ze mam nadcisnienie czy to normalka ze po wysiłku że jest większe?
moim zdaniem karzdy podczas wysiłku zmęczenia fizycznego ma wzrost ciśnienia ,i myślę ze to norma ,ale jak siedzisz przed telewizorem lub odpoczywasz i miałabys takie tetno to coś jest nie tak
gość
11-11-2013, 23:02:41

cierpi ktoś z was na zaparcia? mam z tym problemy ale staram się nie przeć jak najmocniej xD wole by mi ise tam nic nie rekanalizowało
gość
13-11-2013, 10:48:49

gupik198551985 2013-11-07 14:39:32
Gość 2013-11-07 13:00:26 ja z kolei mam 32 lata-3 dzieci... w czerwcu dowiedziałam sie przypadkowo o tetniaku.. laryngolog wysłał mnie na rezonans bo od 4 lat mi dzwoni w uszach i szukają przyczyn.. rezonans angio miał potwierdzic lub zaprzeczyc czy czegos w uszach nie ma-jakis zator lub cos--. wyszło ze uszy ok ale tetniak 3 mm na tetnicy łacznej przedniej. neurochirurg stwierdził ze do kontroli za poł roku na reznonas.. a głowa mi momentami peka..niby mały tetniak i dlatego czekam co dalej
myślę ze ,każdy tętniak jest zagrożeniem ,ale rezonans po 6 miesiącach konieczny ,najlepiej jakbyś to skonsultowała z dobrym naczyniowcem ,chirurgem naczyniowym
spróbuje jakiegos jeszcze znalezc:) dziekuje:)) moze znacie w poznaniu kogos? :)
gość
13-11-2013, 11:04:12

Gość 2013-11-13 11:48:49
Gość 2013-11-07 13:00:26 ja z kolei mam 32 lata-3 dzieci... w czerwcu dowiedziałam sie przypadkowo o tetniaku.. laryngolog wysłał mnie na rezonans bo od 4 lat mi dzwoni w uszach i szukają przyczyn.. rezonans angio miał potwierdzic lub zaprzeczyc czy czegos w uszach nie ma-jakis zator lub cos--. wyszło ze uszy ok ale tetniak 3 mm na tetnicy łacznej przedniej. neurochirurg stwierdził ze do kontroli za poł roku na reznonas.. a głowa mi momentami peka..niby mały tetniak i dlatego czekam co dalej
myślę ze ,każdy tętniak jest zagrożeniem ,ale rezonans po 6 miesiącach konieczny ,najlepiej jakbyś to skonsultowała z dobrym naczyniowcem ,chirurgem naczyniowym
spróbuje jakiegos jeszcze znalezc:) dziekuje:)) moze znacie w poznaniu kogos? :)
Każdy tętniak jest zagrożeniem. Nawe taki maluki. W Poznaniu jest napewno wielu pecjalistów dobrych, ale 150mk dalej czyli w Bydgoszczy są bardzo dobrzy specjaliści jak pro.Harat, dr.Birski, drFurtak...warto choć raz przejchać się dalej, żeby skonsultować to z naprawdę dobrymi lekarzami. Ja byłam operowana w Bydgoszczy i utaj przyjeżdzają ludzie z całej Polski.
Pozdraiam i życzę zdrówka
gość
13-11-2013, 15:28:56

W Poznaniu wielka slawa neurochirurgiem jest profesor Juszkat.
Początkująca
14-11-2013, 10:35:28

Gość 2013-11-13 11:48:49

JA O SWOIM TĘTNIAKU RÓWNIEŻ DOWIEDZIAŁAM SIĘ PRZYPADKIEM ,MÓJ MIAŁ 5 mm.i szeroka podstawę , WALCZYŁAM O ZABIEG Z NFZ , I MOGĘ CI POLECIC SZPITAL W GRUDZIĄDZU NAJNOWOCZEŚNIEJSZY SPRZĘT ,LEKARZ NACZYNIOWY PRZYJEŻDZA Z BYDGOSZCZY C.WAŁĘSA TAK SIĘ NAZYWA PRZYJMUJE W TORUNIU PRYWATNIE ,BARDZO DOKŁADNY CZŁOWIEK ,UWARZAM ZE KAŻDY PACJĘT U KTÓREGO STWIERDZONO TĘTNIAKA POWINIEN MIEĆ ARTERIOGRAFIE ,WTEDY MOZE LEKARZ OCENIĆ W NAJWIĘKSZYM STOPNIU CZY ROBIMY COŚ Z TYM TĘTNIAKIEM CZY ZOSTAWIAMY GO POD KONTROLA ,NIE ZAPOMINAJ ZE TĘTNIAK TO BOMBA ZEGAROWA I NIKT NIE WIE I NIKT CI NIE OKREŚLI ILE JESZCZE WYTRZYMA CI TA TETNICA TO JAK Z BALONEM ILE CI WYTRZYMA JAK GO NADMUCHASZ , Z TEGO CO WIEM TO PROBLEM POLEGA NA TYM ZE KARZĄ CHODZIĆ NA BADANIE REZONANSU ,BO NRTERIOGRAFIA JEST BARDZO KOSZTOWNA AALE TO BARDZO ,ALE JAK SIĘ UPSZESZ I ZADZWONISZ DO SZPITALA W GRUDZIĄDZU IDO NFZ CZY ODMÓWIĄ CI TEGO ZABIEGU TO NAPEWNO TAK SIĘ ZTANIE JAK W MOIM PRZYPADKU ZE PIENIĄDZE WPAŁCILI NA ZABIEG A JA CZUJĘ SIĘ BEZPIECZNIEJ , JESTEM PO ZABIEGU WEWNATRZ NACZYNIOWYM ,WIĘC TYLKO WKUWALI SIE PRZEZ TĘTNICĘ W PACHWINIE ,NA DRUGI DZIEŃ CHODZIŁAM ,FAKT ZE MÓJ PRZYPADEK BYŁ BARDZO CIĘŻKI I SAMI LEKARZE TAK MÓWILI RAZ KOMPLIKACJĘ PUŻNIEJ BRAK FUNDUSZY ,NO ALE WKOŃCU SIĘ UDAŁO Z POMOCĄ GAZETY POMORSKIEJ ,.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: