Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-02-2009, 12:24:00

Nana a poprawia się coś ?
Tak przypomne mojej mamie robione embolizacje w IPiN
tak pózniej miała udar
niedowlad 4 k i afazja ale jest lepiej ^^
teraz jest na rehabilitacje
stara się wspólpracować, jest żywsza
wykonuje jakies proste polecenia typu wskaż na obrazku gdzie jest zegar itp itd.
grunt, że uratowali jej życe
Więc wszystko jest na dobrej drodze ^^

Marysia
gość
18-02-2009, 21:49:00

Czy możesz podać namiary do ktregoś z tych lekarzy???? (Ząbek i Podgórski) Przyjmują gdzieś prywatnie?????
Moż ktoś wie i ma adres lub telefon?????
gość
19-02-2009, 07:45:00

Witam. Ja też jestem po operacji pękniętego tętniaka. Teraz minie rok od wstawienia kości do głowy własnej którą miałam zaszytą w brzuchu.Przez pewien czas też często płakałam,ale to mineło.Jestem zdrowa bez skutków ubocznych, wróciłam już do pracy i jestem bardzo szczęśliwa,że dostałam drugą szansę. A wszystkim, którzy są po takich operacjach,życzę całkowitego powrotu do zdrowia
gość
19-02-2009, 09:48:00

Czy możesz coś więcej mi napisać o tej operacji wszycia kości?bardzo proszę,pozdrawiam
gość
19-02-2009, 11:21:00

Miałam tą operację równo 2 miesiące od pierwszej operacji 21 lutego minie rok. Wiem ,że się bałam, bo znowu narkoza,a ja po niej wymiotuje.Po operacji miałam włożony dren za uchem gdzie spływała krew, a na drugi dzień spuchła mi głowa z lewej strony gdzie była wstawiana kość,ale wszystko mineło i po 12 dniach wipisano do domu. Powiem,że wstawienie tej kości było dla mnie wielką ulga, bo głowa nie była już zapadnięta, a włosy ,bo ponownie golą głowę na łyso odrosły. U mnie nie wystąpiła padaczka, i nie byłam sparaliżowana dlatego dzisiaj jestem najszczęśliwszą osobą pod słońcem , bo żyje normalnie i chociaż mam 44 lata to cieszę się jak dziecko
gość
19-02-2009, 11:30:00

dzięki ja pisalam bo mojej siostrze pękl tetniak i niewiem co dalej,ma lewy niedowlad,ale robi postepy sama chodzi,wszystko kolo siebie zrobi,ten tetniak prawdopodobnie uszkodzil nerw odpowiedzialny za placz i smiech dlatego ona wciaz płacze ,chce jej pomoc
gość
19-02-2009, 12:37:00

Prof. Ząbek prywatnie przyjmuje w Enel - Med (rezerwacja wizyt pod nr tel. 9527) oraz w Carolina Medical Center (tel. 22/ 550 22 00). Koszt wizyty to ok 300 zł.
pozdrawiam
gość
19-02-2009, 14:29:00

Cześć,
Mam pytanie czy jednym z objawów tętniaka mózgu może być powiększona źrenica? Mam napadowe, pulsujące bóle z tyłu głowy po prawej stronie, a czasami mam rozszerzoną źrenicę lewego oka (nie cały czas). I jeszcze jedno kiedy mówi się o predyspozycjach rodzinnych to dotyczy to tylko tętniaków w mózgu, czy tętniaka w każdym miejscu (chodzi mi o aortę brzuszną)? Czekam na badania i bardzo się bjoę. Proszę kogoś o odpowiedź.
gość
19-02-2009, 17:26:00

jeśli chodzi o predyspozycje rodzinne to w mojej rodzinie tata miał tętniaka aorty(nie pękł mu,zmarł na raka płuc)a siostra miała tętniaka mózgu i jej pękł,więc chyba niema reguły,teraz ja chcę się przebadać czy ja niemam oraz moje dzieci,pozdrawiam
gość
19-02-2009, 19:27:00

Aha, dziekuje za info a co z tymi źrenicami? Wie ktoś coś na ten temat?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: