Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-02-2009, 17:15:00

Cieszę się, że to forum jest tak ożywione.. Ponieważ mam problem i mam nadzieję, że komuś uda się udzielić odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie..
Od rana baaardzo boli mnie głowa.. Spoglądając w lustro zauważyłam popękane naczynka w oczach i bardzo widoczne czerwone żyłki.. Zdarzają się także nierówne źrenice.. Nie chcę panikować, ale czy ktoś miał takie objawy tętniaka?
Może ktoś opisze swoje objawy występujące przed chorobą?
Bardzo bym prosiła.. Bardzo mi na tym zależy
Pozdrawiam wszystkich! Życzę zdrowia!
gość
13-02-2009, 18:53:00

Moja mama jest w podobnej sytuacji
też jej się zdaża płakać
Jak pomóc .. hmm trudno powiedzieć no bo każdy z nas jest inny
chyba po prostu wspierać na tyle ile się da
__
A jeżeli chodzi o objawy...
ludzię już chyba tysięczny raz się o to pytacie
i zakżdym razem jest podobna odpowiedź
- nie bylo
- częsty ból głowy
przecież tego na pamięć można się wkuć

Marysia
gość
13-02-2009, 18:57:00

przed chorobą to raczej dziwne sformułowanie

tętniak jest tworzy się i tworzy....
to nie jest tak ,że nagle się robi

a objawy ... naprawdę są rózne lub nie ma żadnych
większośc ludzi na Ziemi chodzi z tętniakami nie wiedząc , że je ma

Nie lepiej po prostu pójść do lekarza specjalisty niż sugerować się wpisami na forum ?
sądze , żę nie ma tu (osoby piszące) lekarza więc co my możemy stwierdzić
możemy napisać jedynie coś co nas spotkało
gość
13-02-2009, 19:05:00

Nom tak.. Przepraszam, że pytam tak bezsensu, ale nie wiem co ze sobą zrobić.. Po prostu mój ukochany brat zmarł niedawno na raka.. Był to dla mojej rodziny ogromny wstrząs.. Dlatego nie chciałabym obarczać problemem moich rodziców i nie panikować.. Zapytałam może tylko dlatego, aby siebie uspokoić? Nie wiem.. Ale dziękuję za odpowiedź.. Mimo, że ból jeszcze nie ustał poczekam.. Może to tylko migrena?
Życzę zdrowia wam i rodzinie, bo to zawsze jest najważniejsze..!
Pozdrawiam!
gość
13-02-2009, 19:16:00

jak masz nie równe źrenice to idź do neurologa. a w jakim wieku jesteś? przykro mi z powodu Twojego brata;( pewnie młody jeszcze był, co za świństwo go dopadło?
gość
13-02-2009, 19:49:00

siostra nie miała wcześniej żadnych objawów
Początkująca
13-02-2009, 19:51:00

siostra nie miała wcześniej żadnych objawów[addsig]
rybka
gość
13-02-2009, 20:11:00

Mam 19 lat..
A brata? Hmm.. Dopadł rak jądra.. Miało być niegroźne.. Miał być wyleczony.. A po miesiącu uderzyła nas wiadomość, że nie żyje. Ten nowotwór był tak złośliwy, że brat z dnia na dzień umierał nam na oczach, a my nic nie mogliśmy mu pomóc! Przerzucał się z jednego narządu na drugi jak gdyby nigdy nic i zadawał mu mnóstwo cierpienia.. Miał 26 lat i datę wyznaczonego ślubu..

Więc dlatego nie chcę panikować.. Zbyt dużo kłopotów naraz.. Jednak ciężko mi z tym bólem.. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.. Nie chciałabym, aby rodzice się teraz o mnie martwili.. Teraz zaboli mnie paluszek i chcą mnie do lekarza wieźć.. Jednym słowem wyczuleni na słowo "boli mnie"...

Dlatego pytałam o objawy.. Ale jeśli mówicie, że nie ma określonych to poczekam jakiś czas.. Jeśli nie przejdzie to wtedy pomyślę co i jak..

Jeszcze raz dziękuję i życzę udanego wieczoru!
gość
13-02-2009, 20:19:00

jadra kurde, to najłagodniejszy z raków, eh pech straszny. szkoda ;( ;(
Początkująca
13-02-2009, 21:19:00

zastanawiam się jakie jest najdokładniejsze badanie,które wykryłoby tętniaka,chcę się przebadać może być u mnie genetycznie,tata mial tętniaka ale mu nie pękl i teraz siostra,może ktoś się orientuje,prosze napisać,pozdrawiam wszystkich! [addsig]
rybka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: