Na to pytanie dobrze by było gdyby odpowuedział lekarz ;)
Gość 2012-09-16 20:27:06 Ostatnio moja mama otworzyla oko i niestety nie kontaktuje wydaje mi sie ze nie rozpoznaje mnie patrzy sie tak "pusto". i mam pytanie ile waszym bliskim czy zajeło doście do siebie tez mieli problem ze zlapaniem kontaktu?
barbara1.5 2012-09-20 21:58:46Każdy przypadek jest inny. Powinien ktoś z was porozmawiac z lekarzem. Pozdrawiam :)Gość 2012-09-16 20:27:06 Ostatnio moja mama otworzyla oko i niestety nie kontaktuje wydaje mi sie ze nie rozpoznaje mnie patrzy sie tak "pusto". i mam pytanie ile waszym bliskim czy zajeło doście do siebie tez mieli problem ze zlapaniem kontaktu?
Niestety lekrze odsyłaja nas jeden do drugiego... nadal nic nie wiemy. tydzien temu powiedzieli nam ze tylko dlatego jest na neurologi bo oiom prosil o zabranie mamy na inny oddzial...;/ jestem niezadowolona wiemy tylko tyle ze mimo iz otwiera jedno oko nie dlatego ze chce,, nic to nie znaczy poniewaz mozg spi a to jest tylko odruch jestem załamana boje sie ze zostanie w takjim stanie nikt nam nic nie chce powiedziec ciagle zbywaja . Martwie sie bardziej czasem zalamanie daje o sobie znac i nachodza glupie mysli wczoraj minal miesiac odkad walczymy o mame.bezskutecznie
Gość 2011-09-12 22:17:42 Witam...nie pisałem , bo tak naprawdę nie wiedziałem co ,ponad miesiąc temu przeszedłem kolejne badania potwierdzające tętniaka ,, przed podziałem tętnicy środkowej mózgu lewej tętniak śr około 3 mm na krótkiej szyjce śr około 1,5 mm,, koniec cytatu... zostałem zakwalifikowany do embolizacji , zabieg nie był przeprowadzany z uwagi na remont sali radiologicznej i wymianę sprzętu co strasznie mnie frustrowało denerwowało , tęskniłem za pracą za moimi konikami , lasem , ale grzecznie (powiedzmy) czekałem na zabieg...w czwartek o godzinie 13 dostałem potwornie silnego bólu głowy trwał około godziny ale był okropny ...przeszedł ale po nim zostało zmęczenie ciężkość i taka dziwna ,,nie obecność głowy na karku,, w następnych dniach silny ból się pojawiał ale był , krótki i bardzo silny ...w niedzielę zadzwoniłem do mojego lekarza , a ten natychmiast kazał mi przyjechać do kliniki , wyjaśniono mi że jeśli badania wykażą roszenie czy coś tam to biorą mnie na stół ...przeszedłem standartowe badania (wszystko Ok ) i zastał mi zrobione badanie Angio TK , oraz natychmiast potem rezonans...coś zaczęło się dziać nagle ściągnięto kilku lekarzy i zrobiono konsylium ...po chwili przyszedł do mnie lekarz prowadzący i oznajmił mi , że NIE MAM TĘTNIAKA ...tętniak samoistnie wykrzepił sie został wchłonięty a w miejscu gdzie był zostało tylko lekkie powiększenie tętnicy i małe zgrubienie wynik badań : ,, w obrębie uwidocznionych odcinków wewnątrz-czaszkowych tętnic mózgowych malformacji naczyniowych w badaniu Angio TK oraz rezonansie .......nie uwidoczniono , ..........patologicznego wzmocnienia nie uwidoczniono......układ komorowy nadnamiotowy podnamiotowy prawidłowej szerokości,, koniec cytatu ...I JAK TU NIE WIERZYĆ W CUDA ...jestem już w domu mam jeszcze 3 tygodnie rehabilitacji ...i wracam do pracy do mojego kochanego lasu i do moich koni jestem szczęśliwy ...za 3 miesiące kolejne badanie ale mam nadzieję że to tylko już prewencja ....pozdrawiam wszystkich dziękuję M dziękuję Alu ....do tej pory nie rozumiem co się stało i lekarze do końca nie potrafią mi tego wyjaśnić mówią trudne słowa i kwitują to , wyjątkowo rzadki przypadek ...
Gość 2012-09-26 12:34:54barbara1.5 2012-09-20 21:58:46Każdy przypadek jest inny. Powinien ktoś z was porozmawiac z lekarzem. Pozdrawiam :)Gość 2012-09-16 20:27:06 Ostatnio moja mama otworzyla oko i niestety nie kontaktuje wydaje mi sie ze nie rozpoznaje mnie patrzy sie tak "pusto". i mam pytanie ile waszym bliskim czy zajeło doście do siebie tez mieli problem ze zlapaniem kontaktu?
Niestety lekrze odsyłaja nas jeden do drugiego... nadal nic nie wiemy. tydzien temu powiedzieli nam ze tylko dlatego jest na neurologi bo oiom prosil o zabranie mamy na inny oddzial...;/ jestem niezadowolona wiemy tylko tyle ze mimo iz otwiera jedno oko nie dlatego ze chce,, nic to nie znaczy poniewaz mozg spi a to jest tylko odruch jestem załamana boje sie ze zostanie w takjim stanie nikt nam nic nie chce powiedziec ciagle zbywaja . Martwie sie bardziej czasem zalamanie daje o sobie znac i nachodza glupie mysli wczoraj minal miesiac odkad walczymy o mame.bezskutecznie
Napisz w jakim mieście jest szpital, w którym leży twoja mama i co to za szpital?
Treść zablokowana przez moderatora
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.