Reklama:

TĘTNIAK MÓZGU (4111)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
17-01-2011, 20:50:41

Prosze bardzo :) oto moj email chetnie podziele sie wlasnymi doswiadczeniami:

signsign@gazeta.pl

Gość 2011-01-17 21:44:51 Druga osoba się cieszy, ale już namiarów nie poda. Super. Każdy martwić i szukać widać musi na własną rękę. Jestem rozczarowana.
Początkująca
18-01-2011, 14:31:04

M. Ż
Witam! Pragnę się podzielić z Państwem swego rodzaju radością i nadzieją dla wszystkich, którzy borykają się z problemem tętniaka. Mam 32 lata, 20 grudnia 2010 r. dostałam nagłego wylewu tętniaka, o którego istnieniu nie miałam pojęcia. W trakcie wylewu nie straciłam przytomności, w Olsztyńskim szpitalu szybko postawiono diagnozę tego samego dnia, a następnego byłam już po operacji-zaklipsowania tętniaka. Operacja przebiegła bez komplikacji, a w dzień sylwestra byłam już w domu. Zaliczam się do tych szczęściarzy, którym tętniak nie wyrządził krzywdy i mogę powiedzieć, że nie ma po nim żadnych śladów w postaci jakichkolwiek ubytków neurologicznych. Jedyne co mi o tym przypomina to lekkie jeszcze osłabienie organizmu, blizna na głowie i lekko obolała prawa, operowana strona czaszki oraz żuchwa.Pozdrawiam wszystkich oraz życzę wytrwałości, odwagi i spokoju
gość
18-01-2011, 21:41:14

Gość 2011-01-17 21:44:51 Druga osoba się cieszy, ale już namiarów nie poda. Super. Każdy martwić i szukać widać musi na własną rękę. Jestem rozczarowana.

Trzeba brac pod uwage ze nie kazdy w danym momencie ma dostep do inetrnetu i czas. Moja mama miala embolizacje robiona w Szczecinie w Szpitalu MSWiA lekarzem prowadzacym byl dr Madany. Niesamowicie mądry czlowiek wszystko dokladnie wyjasnil i bardzo dobrze sie zajal mama. Wszystko sie udalo jak napisalam wczesniej i kontrola za rok...
gość
23-01-2011, 01:15:17

Do Magdaleny ja też jestem po zaklipsowaniu tętniaka, również z prawej strony. Oprócz objawów o jakich napisałaś czym powonienie - węch masz taki jak przed operacji bo jak troszeczę go utraciłem
gość
23-01-2011, 01:16:11

Do Magdaleny ja też jestem po zaklipsowaniu tętniaka, również z prawej strony. Oprócz objawów o jakich napisałaś czym powonienie - węch masz taki jak przed operacji bo jak troszeczę go utraciłem
Początkująca
23-01-2011, 08:05:48

Tak, wszystko jak na razie jest w porządku, nawet ze smakiem i powonieniem. Czasami aż się boje, czy coś się jeszcze może ujawnić negatywnego. W środę mam pierwszą kontrolę i zobaczymy co mi na to wszystko powie lekarz. Pozdrawiam
gość
23-01-2011, 15:29:26

Witam
9 lat temu pękł mi tętniak. Rozległy wylew podpajęczynówkowy nie pozostawił żadnych deficytów neurologicznych. Zaklipsowano go 5 sprężynkami.2 lata temu okazało się,że od początku był niedomknięty.Na szczęście nie wykazywał tendencji do pęknięcia,bo jego szyja była dość szeroka.Uznano,że należy zabezpieczyć naczynie stentem.W zeszłym roku w kwietniu przeszłam zabieg wprowadzenia stentu.We wrześniu ponowną embolizację.Niby wszystko jest ok.Nic mnie nie boli.Funkcjonuję normalnie.Ale często drętwieje mi skóra na głowie w miejscu,gdzie jest tętniak,albo mam uczucie mrowienia.Czy ktoś z Was miał lub ma podobne odczucia?Profesor,który mnie operował mówi,że nic mi nie jest.Ja natomiast umieram ze strachu,że znowu coś się wydarzy.Proszę...Oświećcie mnie
gość
24-01-2011, 13:47:58

Witam emblolizację miałem robioną 6 miesiecy temu , po zabiegu też mniałem mrowienie po głowie i jakby lekki ucisk, po 2 miesiącach wszystko się unormowało teraz nic mi niedolega czuję się świetnie:)
gość
24-01-2011, 16:54:23

Witam. a jak długo byłeś na zwolnieniu lekarskim? Ja jestem miesiąc po embolizacji i lekarz jeszcze nie pozwala mi iść do pracy. Pozdrawiam.
gość
24-01-2011, 22:18:58

Ja przeszłam embolizację tętniaka w Sosnowcu Szpital Wojewódzki konkretna osoba która to robiła i jest wspaniałym człowiekiem to Witold Tomalski radiolog ,mam założonych 5 sprężyn dodam że tętniak jest na ostatniej odnodze tętnicy środkowej wielkość 5 mm,było to w 2009 roku a chodziłam z nim i będąc tego świadomą 9 lat . Do tej pory nic się nie dzieje czuję sie dobrze oby wszystkim tak się udało życze z całego serca

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: